COSCO apergia
Aris Oikonomou / SOOC
Ζητούν συνάντηση με υπουργείο και Cosco, ΣΕΠ, DPORT – ΜΑΤ και λιμενικό η απάντηση

Στην περιφρούρηση της απεργίας τους βρίσκονται από χθες οι εργαζόμενοι της COSCO/Dport παρά το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με καταγγελία του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ.

Τα ξημερώματα δυνάμεις των ΜΑΤ και ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού έκαναν την εμφάνισή τους μαζί με κλούβες αλλά και μία αύρα εμποδίζοντας εργαζόμενους να προσεγγίσουν τους συναδέλφους τους που περιφρουρούσαν την απεργία «κόβοντας» τον όγκο των απεργών στη μέση. Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν έξω από το κτίριο της Διοίκησης ενώθηκαν με τους υπόλοιπους απεργούς καθώς και με τους εργαζόμενους που έσπευσαν στο σημείο για συμπαράσταση στον αγώνα τους.

Η εμφάνιση των δυνάμεων καταστολή ήρθε ύστερα από την γνωστοποίηση του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ ήδη από εχθές ότι  έστειλε πρόσκληση για συνάντηση το Σάββατο 30 Απριλίου στις 11:00 σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς(Cosco, ΣΕΠ, DPORT και υπουργείο) για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Το εργατικό ατύχημα που πυροδότησε την κατάσταση

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για απεργία «μέχρι τέλους» πάρθηκε ύστερα από το νέο εργατικό ατύχημα που έγινε την Πέμπτη 28 Απριλίου στέλνοντας έναν εργαζόμενο στο νοσοκομείο με κατάγματα ύστερα από πτώση που είχε από ύψος 12 μέτρων.

Με ανάρτησή στους στο facebook οι εργαζόμενοι και το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ κατήγγειλαν τα ξημερώματα: «Η κυβέρνηση με την εργοδοσία για άλλη μια φορά δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Αύρα και ματ πάλι περιμένουν να χτυπήσουν εργαζόμενους. Είναι ευθύνη τους για ότι συμβεί από δω και πέρα. Όλοι στην περιφρούρηση της απεργίας».

Στη συνέχεια μεταφέροντας το κλίμα που είχε διαμορφωθεί στο λιμάνι έγραφαν: «Οι προσπάθειες της εργοδοσίας και της κυβέρνησης να τρομοκρατήσουν και να τραμπουκίσουν τους εργαζόμενους έχουν πέσει στο κενό. Η συμμετοχή στην απεργία είναι μαζική και καθολική! Οι εργαζόμενοι για άλλη μια φορά γύρισαν την πλάτη τους στα τερτίπια της εργοδοσίας και της κυβέρνησής. Να δοθεί λύση στα προβλήματα μας εδώ και τώρα. Όλοι στην Απεργία! Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί!».

Καταγγέλλουν απεργοσπαστικό μηχανισμό

Μάλιστα οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν σύμπραξη της αστυνομίας με την εταιρία στην προσπάθεια να στηθεί απεργοσπαστικός μηχανισμός γράφοντας χαρακτηριστικά νωρίτερα: «Αυτή τη στιγμή 4 πούλμαν μαζί με διμοιρία ΜΑΤ με επικεφαλής τον κύριο Πέτση Γεώργιο διευθυντή της Dport και τηλεφωνητές τα μέλη του εργοδοτικού συνδικάτου βρίσκονται στο Χαϊδάρι με σκοπό να προχωρήσουν σε οργανωμένη απεργοσπασία. Με τους γνωστούς τραμπουκισμούς, τα γνωστά ψέματα τους και τις γνωστές απειλές τους προσπαθούν να διασπάσουν τους εργαζομένους. Δεν θα τους περάσει».

Υπενθυμίζουμε πως οι εργαζόμενοι την Κυριακή, όπου ήδη έχουν εξαγγείλει απεργία (όπως και την Δευτέρα), δίνουν ραντεβού από τις 5 π.μ. στην COSCO και μετά με μοτοπορεία θα κατευθυνθούν στο Πασαλιμάνι που θα γίνει η απεργιακή συγκέντρωση. Θα ακολουθήσει πορεία στα κεντρικά γραφεία της COSCO. Επίσης στη 1.30 μ.μ. θα γίνει λαϊκό γλέντι στη COSCO που διοργανώνουν οι ίδιοι εργαζόμενοι.

Πέρρος: Η κυβέρνηση είναι αυτή που κλείνει το λιμάνι

Χαιρετίζοντας τους συγκεντρωμένους ο Γιώργος Πέρρος, από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ κατήγγειλε, σύμφωνα με το 902.gr ότι παραμονή της Εργατικής Πρωτομαγιάς η κυβέρνηση έστειλε όλες τις δυνάμεις καταστολής για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους που δίνουν τη μάχη για την εφαρμογή ικανοποιητικής συλλογικής συμβάσης εργασίας, την ώρα που παραλίγο ένας ακόμη συνάδελφος τους, μετά τον Δημήτρη Δαγκλή, να μην είναι μαζί τους. 

Ο Γιώργος Πέρρος απαίτησε να φύγουν αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις καταστολής από το λιμάνι, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση είναι αυτή που κλείνει το λιμάνι και όχι οι εργαζόμενοι. Συμπλήρωσε δε πως οι απεργοί θα συνεχίσουν την απεργία για τα δικαιώματα τους, ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα με την μεγάλη αλληλεγγύη που δείχνουν θα τους δώσουν δύναμη να συνεχίσουν. 

Συμπαράσταση στους απεργούς

Η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ με ανακοίνωσή της δηλώνει την συμπαράστασή της στους απεργούς λιμενεργάτες τονίζοντας: «Στο ίδιο έργο θεατές, σήμερα το λιμάνι του Πειραιά για ακόμη μια φορά μέσα σε λίγους μήνες έγινε στρατιωτικοποιημένη περιοχή. Απόνερα του “φιλεργατικού νόμου” Χατζηδάκη, εικόνες που θυμίζουν άλλες εποχές που ο ελληνικός λαός έκανε χρόνια για να τις αφαιρέσει από τη μνήμη του. Και όλα αυτά στο όνομα της “παραγωγικότητας” και της κερδοφορίας. Οι “αρμόδιοι και υπεύθυνοι” θα πρέπει να λύνουν τα προβλήματα με διάλογο και συζήτηση αλλά φαίνεται ότι η απάντηση σε κάθε δίκαιη κινητοποίηση είναι η καταστολή με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο γιατί αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος που ξέρουν». 

Προειδοποιούν την κυβέρνηση και την διοίκηση της ΣΕΠ/COSCO λέγοντας: «Προσπαθείτε με κάθε τρόπο να δημιουργήσετε ήρωες και προσέξτε γιατί κάποια στιγμή θα αρπάξουμε την ευκαιρία και τότε δεν θα είναι καλό για κανέναν μας».

Στο πλευρό των απεργών βρίσκεται μεταξύ άλλων αντιπροσωπεία των αυτοαπασχολούμενων εκτελωνιστών, το Σωματείο Αυτοαπασχολουμένων Ιδιοκτητών Φορτηγών Οδικών Μεταφορών Αττικής και το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων της COSCO εκφράζουν με επιστολή τους προς το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ νέοι στρατευμένοι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Ακόμα ένα «άδειασμα» του υπουργείου Παιδείας - Από τη Σχολή Επιστημών Αγωγής του ΕΚΠΑ
Πανεπιστημιακοί ΕΚΠΑ: Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αναθεωρήσει τη στάση του, να αναπτύξει έναν ουσιαστικό διάλογο με τους εκπαιδευτικούς μέσα από...
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Ακόμα ένα «άδειασμα» του υπουργείου Παιδείας - Από τη Σχολή Επιστημών Αγωγής του ΕΚΠΑ
διαγωνισμος
Βράβευση του 45ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2024
Θέμα του Διαγωνισμού ήταν οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί αγώνες στο Παρίσι το 2024
Βράβευση του 45ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2024
ΑΠΘ
Κίνδυνος για «Τέμπη» στο ΑΠΘ: Κινδυνεύει η ασφάλεια φοιτητών και πανεπιστημιακών από την τραγική κατάσταση στη Σχολή Καλών Τεχνών!
Σήμα κινδύνου από τον Ενιαίο Σύλλογο Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) του ΑΠΘ για την κατάσταση της Σχολής Καλών Τεχνών στη Θέρμη -...
Κίνδυνος για «Τέμπη» στο ΑΠΘ: Κινδυνεύει η ασφάλεια φοιτητών και πανεπιστημιακών από την τραγική κατάσταση στη Σχολή Καλών Τεχνών!