cosco ergates
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Διεκδικούν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μέτρα προστασίας της ζωής, συμβάσεις αορίστου, βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, και τις νόμιμες προσαυξήσεις για νυχτερινή εργασία, Σαββατοκύριακα και αργίες

«Μέχρι τέλους»... Αυτό ήταν το μήνυμα που διαμήνυσαν στη χθεσινή μαζική Γενική Συνέλευση οι λιμενεργάτες της COSCO που πήραν την απόφαση από τα μεσάνυχτα να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και να φέρει η εταιρεία προς υπογραφή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα τα αποτυπώνει.

Οι εργαζόμενοι παλεύουν για να μην υπάρξει επόμενος Δημήτρης Δαγκλής, ο λιμενεργάτης που έχασε τη ζωή του στον εργασιακό του χώρο στις 25 Οκτώβρη του 2021. Για να μην υπάρξει επόμενος Τάκης Πέτας που έπεσε από τα 12 μέτρα προσθέτοντας ακόμη ένα εργατικό ατύχημα στον κατάλογο, το οποίο τυχαία δεν ήταν μοιραίο. Με άλλα λόγια για την ίδια τους τη ζωή παλεύουν οι εργαζόμενοι στην COSCO οι οποίοι επανέλαβαν στην χθεσινή τους Γενική Συνέλευση τα αιτήματα που διεκδικούν.

Τα αιτήματα

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στην COSCO ζητούν:

-    «Μέτρα προστασίας υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

-    Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στο λιμάνι. Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε πλήρους απασχόλησης και αορίστου χρόνου. Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται μέσω του δουλεμπορικού που έχει στηθεί με ευθύνη της COSCO, DPORT και Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος (ΟΦΕ) να ενταχθούν στην παρούσα ΣΣΕ. Να σταματήσει η ομηρία εκατοντάδων εργαζομένων που στο σύνολό τους είναι περίπου 900 άτομα.

-    Να αποτυπωθούν μέσω της παρούσας ΣΣΕ και να καταβληθούν όλες οι νόμιμες προσαυξήσεις για νυχτερινή εργασία, για εργασία τα Σαββατοκύριακα και αργίες.

-    Να εφαρμοστεί η ένταξη των λιμενεργατών στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, που καταχρηστικά δεν εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία.»

ΕΝΕΔΕΠ: COSCO, DPORT και κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ σε ανάρτησή του στο facebook σημείωνε μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης και της απόφασης για απεργία «μέχρι τέλους»: «Μετά από απόφαση της μαζικής Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων που έγινε στο ΣΕΜΠΟ η απεργία συνεχίζεται! Όλοι στην περιφρούρηση. Ο τηλεφωνικός χαιρετισμός του συναδέλφου μας Τάκη, μας γεμίζει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας. Να υπογραφεί εδώ και τώρα ΣΣΕ που να κατοχυρώνει όλους τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι μίλησαν. Τέρμα τα ψέματα, COSCO, DPORT και κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Πνοή αποφασιστικότητας έδωσε και το μήνυμα που έστειλε τηλεφωνικά ο εργαζόμενος που είχε το εργατικό ατύχημα την Πέμπτη 28/04 από το νοσοκομείο όπου βρίσκεται με κατάγματα.

Οι λιμενεργάτες της COSCO συμμετέχουν στην περιφρούρηση της απεργίας με βάση το πρόγραμμα που έχουν καθορίσει ανά βάρδια, ύστερα από τη Γενική τους Συνέλευση. 

Τέλος οι εργαζόμενοι αποφάσισαν καθημερινές Γενικές Συνελεύσεις όπου θα αποφασίζεται συλλογικά η συνέχιση του απεργιακού τους αγώνα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα