Πάτρα
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη λύση του μυστηρίου γύρω από τους θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα - Προβληματίζει τους ειδικούς η ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη λύση στο μυστήριο της Πάτρας με τον θάνατο των τριών μικρών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας μέσα σε τρία χρόνια.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία από τις τοξικολογικές και τις ιστολογικές εξετάσεις των τριών παιδιών της οικογένειας δεν έχουν δείξει παθολογικά αίτια, οπότε οι ερευνητές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στις ουσίες που βρέθηκαν στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί γνωρίζουν πολύ καλά το πόρισμα που αναμένεται να βγάλει σε λίγες μέρες η επιτροπή των ιατροδικαστών. Η λύση του μυστηρίου βρίσκεται κοντά, ενώ την Πέμπτη – εκτός απροόπτου – αναμένεται το αποτέλεσμα για την φαρμακευτική ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, για την οποία ο ιατροδικαστής ζήτησε περαιτέρω έρευνα από ειδικό εργαστήριο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, στον οργανισμό της Τζωρτζίνας έχει βρεθεί μία παραπάνω ουσία, η οποία δεν δικαιολογείται από τα φάρμακα που έπαιρνε.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να διαλευκανθεί η πολύκροτη υπόθεση που έχει συνταράξει τη χώρα.

Προβληματίζει η ουσία στον οργανισμό της Τζωρτζίνας

Η Τζωρτζίνα φαίνεται πως έπαιρνε φάρμακα μυοχαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά που δίνονταν στις ίδιες δόσεις στη ΜΕΘ και την Παιδιατρική Πατρών, καθώς και το Νοσοκομείο Παίδων. Τα φάρμακα αυτά δεν της είχαν προκαλέσει κάποιο πρόβλημα, ενώ γιατροί υποστηρίζουν ότι αυτά τα φάρμακα δεν προκαλούν ανακοπές και τα λαμβάνουν πολλά παιδιά.

Επιπλέον, τα φάρμακα αυτά δεν τα λάμβαναν η Μαλένα και η Ίριδα, επομένως οι γιατροί αποκλείουν ότι αυτές οι ουσίες μπορούν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον αιφνιδιαστικό θάνατο της Τζωρτζίνας.

Συγκεκριμένα, οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας δεν δείχνουν σαφείς παράγοντες ασφυξίας, κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα ή άλλη παθολογική αίτια θανάτου.

Ωστόσο, εντοπίστηκε μία ουσία που προβληματίζει και θα αναζητηθούν ουσίες που μπορεί να προκάλεσαν τα ευρήματα σε ήπαρ και πνεύμονα και θα ακολουθήσει σύγκριση με τις ουσίες της φαρμακευτικής αγωγής.

Ακόμα μία σημαντική πληροφορία έρχεται από την παιδίατρο που παρακολουθούσε τα παιδιά, η οποία αναφέρει ότι η Ίριδα είχε εξεταστεί καρδιολογικά δύο μήνες προτού αποβιώσει και δεν είχε εντοπιστεί βραδυκαρδία, πράγμα που θα συνέβαινε εάν είχε αγενεσία φλεβοκόμβου.

«Τρίτος θάνατος σε μια οικογένεια είναι απόδειξη ανθρωποκτονίας»

Αποκαλυπτικός για την υπόθεση της Πάτρας είναι ο Γερμανός ιατροδικαστής που έλυσε την υπόθεση με τους τρεις θανάτους των παιδιών της ίδιας οικογένειας στη Γερμανία.

Οι γερμανικές αρχές χρειάστηκαν δύο χρόνια έρευνας, μέχρι να έχουν στα χέρια τους την ομολογία από τη μητέρα, που παραδέχθηκε τελικά ότι είχε προκαλέσει στα παιδιά της ασφυξία με πανάκι.

Σε συνέντευξή του ο Γερμανός ιατροδικαστής Ράινχαρντ Ντετμάγιερ, όπως μετέδωσε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», υποστήριξε ότι ο τρίτος θάνατος βρέφους σε μια οικογένεια είναι απόδειξη ανθρωποκτονίας.

«Ένας θάνατος βρέφους μπορεί να συμβεί σε μια οικογένεια. Δεύτερος θάνατος βρέφους στην ίδια οικογένεια είναι εξαιρετικά ύποπτος, αλλά ο τρίτος είναι απόδειξη ανθρωποκτονίας» σχολίασε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γυναικοκτονία
Νέα γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τον είχε καταγγείλει - «Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά»
«Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά», είπε σε δικό της πρόσωπο η κόρη του θύματος της γυναικοκτονίας στο Μενίδι
Νέα γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τον είχε καταγγείλει - «Ο μπαμπάς σκότωσε τη μαμά»
παμακ
ΠΑΜΑΚ: Επαθλα αξίας 2.400 ευρώ θα διεκδικήσουν φοιτητές στο «Social Innovation Hackathon UoM»
Το «2nd Social Innovation Hackathon UoM» διοργανώνεται από το Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας ELab του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας
ΠΑΜΑΚ: Επαθλα αξίας 2.400 ευρώ θα διεκδικήσουν φοιτητές στο «Social Innovation Hackathon UoM»