Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Γιατί μεταφέρθηκαν σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης οι τοξικολογικές της Τζωρτζίνας
Στην τελική ευθεία οι έρευνες για την αναζήτηση των αιτίων των τριών αιφνίδιων θανάτων των μικρών παιδιών στην Πάτρα

Σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το θρίλερ με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας εστάλησαν στο ειδικό εργαστήριο του ΑΠΘ για περαιτέρω εξέταση.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ-1 η αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Χρύσα Σαρδέλη, ο λόγος που συνέβη αυτό είναι «γιατί το εργαστήριο αυτό είναι από τα ελάχιστα στη χώρα που έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτού του τύπου τις αναλύσεις. (…) Ένα από τα θέματα που έχουν παίξει ρόλο σε αυτή την υπόθεση είναι εάν έχουν παίξει ρόλο, είτε ηθελημένα, είτε ακούσια, φαρμακευτικές ουσίες».

Η ίδια επεσήμανε πως «ο συνήθης χρόνος ανάλυσης βιολογικών υγρών ως προς την παρουσία φαρμακευτικών ουσιών, συνήθως παίρνει από μία εβδομάδα, έως ένα μήνα. Εξαρτάται το τι ψάχνουμε». Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως «οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στην αγωγή που έχει συνταγογραφηθεί στο κορίτσι προφανώς δεν πρέπει να βρεθεί».

«Αυτοί οι ανεξήγητοι θάνατοι (…) είναι περιπτώσεις που θέλουν εξειδικευμένη ανάλυση για να βρουν τις αιτίες θανάτου», είπε η κ. Σαρδέλη και συμπλήρωσε: «Τίποτα στην ιατρική δεν είναι απίθανο να συμβεί. Αλλά έχει δοθεί τόση μεγάλη δημοσιότητα που πραγματικά οι συνάδελφοι ψάχνουν τα πάντα. Κάνω λίστες φαρμάκου και ψάχνω να δω τι θα μπορούσε να βρεθεί».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Πολύ σημαντική ανακοίνωση της Πειραιώς για όλους τους χρήστες- Τι πρέπει να κάνετε

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΤΑΥΡΟΥ
Εσπερινό ΕΠΑΛ Ταύρου: Αύριο μεγάλη μουσική εκδήλωση για τον λαϊκό ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλο
«…κύλαγε το τσέρκι στην οδό Φυλής», «Ο παλιός φωνόγραφος», «Ξημερώνει Κυριακή», «Σάββατο κι απόβραδο και ασετιλίνη στην Αριστοτέλους που γερνάς».
Εσπερινό ΕΠΑΛ Ταύρου: Αύριο μεγάλη μουσική εκδήλωση για τον λαϊκό ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλο
diapolitismiki_ekpaideush
«Όχι στο "στένεμα" του Διαπολιτισμικού!» - Οι εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης ενάντια στην υποβάθμιση του σχολείου
Η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για τη μεταφορά του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου και Λυκείου σε...
«Όχι στο "στένεμα" του Διαπολιτισμικού!» - Οι εκπαιδευτικοί ενάντια στην υποβάθμιση του σχολείου