Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Γιατί μεταφέρθηκαν σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης οι τοξικολογικές της Τζωρτζίνας
Στην τελική ευθεία οι έρευνες για την αναζήτηση των αιτίων των τριών αιφνίδιων θανάτων των μικρών παιδιών στην Πάτρα

Σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το θρίλερ με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας εστάλησαν στο ειδικό εργαστήριο του ΑΠΘ για περαιτέρω εξέταση.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ-1 η αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Χρύσα Σαρδέλη, ο λόγος που συνέβη αυτό είναι «γιατί το εργαστήριο αυτό είναι από τα ελάχιστα στη χώρα που έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτού του τύπου τις αναλύσεις. (…) Ένα από τα θέματα που έχουν παίξει ρόλο σε αυτή την υπόθεση είναι εάν έχουν παίξει ρόλο, είτε ηθελημένα, είτε ακούσια, φαρμακευτικές ουσίες».

Η ίδια επεσήμανε πως «ο συνήθης χρόνος ανάλυσης βιολογικών υγρών ως προς την παρουσία φαρμακευτικών ουσιών, συνήθως παίρνει από μία εβδομάδα, έως ένα μήνα. Εξαρτάται το τι ψάχνουμε». Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως «οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στην αγωγή που έχει συνταγογραφηθεί στο κορίτσι προφανώς δεν πρέπει να βρεθεί».

«Αυτοί οι ανεξήγητοι θάνατοι (…) είναι περιπτώσεις που θέλουν εξειδικευμένη ανάλυση για να βρουν τις αιτίες θανάτου», είπε η κ. Σαρδέλη και συμπλήρωσε: «Τίποτα στην ιατρική δεν είναι απίθανο να συμβεί. Αλλά έχει δοθεί τόση μεγάλη δημοσιότητα που πραγματικά οι συνάδελφοι ψάχνουν τα πάντα. Κάνω λίστες φαρμάκου και ψάχνω να δω τι θα μπορούσε να βρεθεί».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα