pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Συμβάσεις εκμετάλλευσης στον ΕΦΚΑ: Δεν προβλέπονται άδειες ενώ ο μισθός θα προκύπτει... αναλογικά με τους συνταξιοδοτικούς φακέλους ανά μήνα

Για συμβάσεις σκλαβιάς στον e-ΕΦΚΑ κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων καταγγέλλοντας τις συμβάσεις διάρκειας 14 μηνών που υπέγραψαν περίπου 100 πτυχιούχοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων κυρίως για να συνδράμουν στα τμήματα των συντάξεων.

Όπως αναφέρουν, οι συμβάσεις αυτές «αποτελούν προϊόν εκμετάλλευσης» καθώς δεν προβλέπονται πουθενά άδειες, ο μισθός θα προκύπτει μόνο και εφόσον εκτελούνται 200 συνταξιοδοτικοί φάκελοι/μήνα, σύμφωνα με το άρθρο 5 της σύμβασης, ενώ για κάθε φάκελο λιγότερο ο μισθός θα μειώνεται αναλογικά.

«Το αρρωστημένο δε στο άρθρο αυτό, είναι όπως τονίζεται  χαρακτηριστικά, οτι μέχρι την διεκπεραίωση  60 φακέλων τον μήνα δεν θα υπάρχει καμία αμοιβή στον εκάστοτε εργαζόμενο. Ενώ αντιθέτως, η κάθε υπηρεσία έχει το δικαίωμα να καταγγείλει τη σύμβαση των εργαζομένων σε περίπτωση που καθυστερήσουν την έκδοση των απαιτούμενων αριθμών φακέλων σε διάστημα δύο μηνών» σημειώνουν, τη στιγμή που όπως καταγγέλλει ο σύλλογος τα «ρουσφέτια» της ΝΔ, δηλαδή «οι διευθυντές και προϊστάμενοι με μειωμένες γνώσεις και πτυχία, θα είναι οι υπεύθυνοι των παραπάνω προσληφθέντων». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Πανελλήνιο Πρωτοβάθμιο Συνδικαλιστικό Σωματείο με την επωνυμία «Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων κατά του brain drain», εκπροσωπεί νέους πολίτες με ιδιαίτερη μόρφωση και εξειδίκευση της χώρας μας.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. ΣΜΕ 1/2021 Δημόσια Πρόσκληση, προσληφθήκαν να εργαστούν για διάστημα 14 μηνών, με συμβάσεις ανάθεσης έργου. Παρότι η εν λόγω προκήρυξη δεν πραγματώθηκε υπό την αιγίδα του Α.Σ.Ε.Π, προσλήφθηκαν τελικά περί τους 100, πτυχιούχοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων κυρίως για να συνδράμουν στα τμήματα των συντάξεων.

Με βαθιά οργή και αγανάκτηση καταγγέλλουμε την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και τον Διοικητή του φορέα για το γεγονός πως οι συμβάσεις αυτές αποτελούν προϊόν εκμετάλλευσης και αυτό αποδεικνύεται διαβάζοντας αναλυτικά την σύμβαση. 

Μερικά από τα σημαντικότερα σκοτεινά σημεία αυτής της σύμβασης των εργαζομένων είναι πως δεν προβλέπονται πουθενά άδειες, γεγονός που ως ένα σημείο μετά το αντεργατικό Νόμο του κ.Χατζηδάκη ήταν το αναμενόμενο. 

Το αποκορύφωμα της απόλυτης εκμετάλλευσης όμως είναι πως ο μισθός θα προκύπτει μόνο και εφόσον εκτελούνται 200 συνταξιοδοτικοί φάκελοι/μήνα, σύμφωνα με το άρθρο 5 της σύμβασης, ενώ για κάθε φάκελο λιγότερο ο μισθός θα μειώνεται αναλογικά.

Το αρρωστημένο δε στο άρθρο αυτό, είναι όπως τονίζεται  χαρακτηριστικά, οτι μέχρι την διεκπεραίωση  60 φακέλων τον μήνα δεν θα υπάρχει καμία αμοιβή στον εκάστοτε εργαζόμενο.

Ενώ αντιθέτως, η κάθε υπηρεσία έχει το δικαίωμα να καταγγείλει τη σύμβαση των εργαζομένων σε περίπτωση που καθυστερήσουν την έκδοση των απαιτούμενων αριθμών φακέλων  σε διάστημα δύο μηνών.

Ο Κ. Χατζηδάκης από την μια πλευρά θέλει τα «ικανά» με πρόσληψη άνευ ΑΣΕΠ (μόνο με ένα πτυχίο lower και μια συνέντευξη) Golden-Βoys, με μισθούς άνω των 8.000 ευρώ/μηνιαίως ενώ από την άλλη πλευρά αναζητά 100 σκλάβους, ώστε να βγάζουν όλο τον όγκο  δουλειάς αμισθί καθώς ο στόχος των 200 συντάξεων τον μήνα είναι, όπως γνωρίζει και ένας ανίδεος από συντάξεις εργαζόμενος του ΕΦΚΑ, ένας εντελώς ‘άπιαστος’ και ανέφικτος στόχος και παρανοϊκός στόχος. Εκ του πονηρού λοιπόν ορίζει τον βατό στόχο των 60 συντάξεων/μήνα ως βασική προϋπόθεση  για να μείνει κάποιος απλήρωτος.

Η απόλυτη βαλκανιοποίηση και ο απόλυτος εξευτελισμός των νέων ανθρώπων υψηλού μορφωτικού επιπέδου της χώρας μας, δημιουργούν εργαζόμενους δυο ταχυτήτων με αποτέλεσμα να διασαλεύεται η κοινωνική συνοχή, να ταράσσεται η ευρυθμία στον χώρο εργασίας, να ενισχύονται οι κοινωνικές ανισότητες και οι αδικίες και να εντείνεται ο κοινωνικός ρατσισμός. 

Ο κ. Χατζηδάκης για άλλη μια φορά διεγείρεται με το να παραπλανεί, να εξαπατά και να υποτιμά  με κυνικό και απροκάλυπτο τρόπο την νοημοσύνη των συμπολιτών μας που θα στηρίξουν την Ελλάδα του σήμερα και του αύριο.

Την ίδια ώρα και στιγμή τα παραπάνω ημι-αγράμματα για τα σημερινά δεδομένα ρουσφέτια της Ν.Δ, δηλαδή  οι διευθυντές και προϊστάμενοι με μειωμένες γνώσεις και πτυχία, θα είναι οι υπεύθυνοι των παραπάνω προσληφθέντων.

Ο ΠΑ.ΣΥ.Π σας εγκαλεί προς σύνεση και συμμόρφωση και αιτείται  άμεσα να τροποποιηθεί η σύμβαση των εργαζόμενων με ρεαλιστικούς στόχους λαμβάνοντας υπόψη τα ανθρωπινά δικαιώματα, διαφορετικά θα ακολουθήσουν κι άλλες παραιτήσεις, πέραν των 20 που έχουν ήδη επέλθει μέχρι σήμερα. Καταγγέλλουμε τις παρούσες συμβάσεις ως συμβάσεις αντικοινωνικές αντεργατικές και συμβάσεις απόλυτης σκλαβιάς.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σπαζοκεφαλιά: Πόσα ζώα βλέπετε στην εικόνα;

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kardia agapi
Θεσσαλονίκη: Ένα σχολείο για ασθενείς με καρδιαγγειακές νόσους
Ένα σχολείο για ασθενείς με καρδιαγγειακές παθήσεις σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία τον προσεχή Σεπτέμβριο η Πανεπιστημιακή Γ΄ Καρδιολογική Κλινική...
Θεσσαλονίκη: Ένα σχολείο για ασθενείς με καρδιαγγειακές νόσους
Θερινές εκπτώσεις 2022: Πότε ξεκινούν και πόσο διαρκούν
Οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν κάθε χρόνο τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και διαρκούν μέχρι το τέλος Αυγούστου. Σύμφωνα μάλιστα με την ισχύουσα...
Θερινές εκπτώσεις 2022: Πότε ξεκινούν και πόσο διαρκούν