Τραυματισμένη φάλαινα στον Άλιμο
INTIME NEWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Πώς κρίνεται η κατάσταση της τραυματισμένης φάλαινας που βρέθηκε στον Άλιμο - Προσάραξε σε νησί του Σαρωνικού

Στην ανοικτή θάλασσα αφέθηκε ελεύθερη να κολυμπήσει – σύμφωνα με οδηγίες καθηγήτριας του Α.Π.Θ – η φάλαινα του είδους «Ζιφιός» που εγκλωβίστηκε χθες τραυματισμένη σε παραλία του Αλίμου.

INTIME NEWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό το πρωί του Σαββάτου η φάλαινα προσάραξε ξανά σε νησί του Σαρωνικού. Στο σημείο σπεύδει η Ομάδα διάσωσης Κτηνιάτρων και εθελοντών των Αθηνών.

Σύμφωνα με την κτηνίατρο και μέλος του ερευνητικού κέντρου διάσωσης και περίθαλψης κητωδών «Αρίων» Ευγενία Σκούτζου, η νεαρή φάλαινα εθεάθη στη Σαλαμίνα.

Η Ευγενία Σκούτζου δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 πως η φάλαινα δεν φαίνεται να είναι τόσο ταλαιπωρημένη και αφυδατωμένη όσο χθες, δεν κάνει κυκλικές κινήσεις και υπάρχουν πιθανότητες για να επιβιώσει.

 

Η επιχείρηση απελευθέρωσης στον Άλιμο

Η χθεσινή επιχείρηση απελευθέρωσής της έγινε με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους, στο οποίο επέβαινε κτηνίατρος και με συνοδεία σκάφους του λιμενικού. Στη φάλαινα, που έφερε μικρό τραύμα στο ρύγχος, είχαν προσφερθεί οι πρώτες βοήθειες, ενώ είχαν διενεργηθεί και ιατρικές εξετάσεις.

INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο σημείο όπου είχε εγκλωβιστεί το θαλάσσιο θηλαστικό είχαν σπεύσει από νωρίς χθες το πρωί στελέχη του ερευνητικού κέντρου διάσωσης και περίθαλψης κητώδων, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Φλοίσβου, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης με ιδιώτες δύτες καθώς και κτηνίατρος.

Στην ομαδική προσπάθεια συμμετείχαν και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής, η Lifeguard Hellas, η All for Blue και η ΜOm.

Πρόκειται για νεαρή ραμφοφάλαινα, 3,5 μέτρων. Ο ζιφιός, όπως είναι το εκλαϊκευμένο όνομά της, είναι ένα είδος απειλούμενο μεν, αλλά όχι σπάνιο στις ελληνικές θάλασσες, όπου ζει και αναπαράγεται, σύμφωνα με τον «Αρίωνα».

«Είχε βγει την Πέμπτη στον τρίτο λιμανάκι της Βουλιαγμένης», εξηγεί στην «Καθημερινή» η Αμαλία Δρούγα, δρ βιολογίας – ωκεανογραφίας, επιστημονικά υπεύθυνη και συνιδρύτρια του «Αρίωνα». «Τότε, δεν ήταν τραυματισμένο, είχε σταθεί στα βράχια και οι δύτες μας το συνόδευσαν και το οδήγησαν στα ανοιχτά». Λίγες ώρες αργότερα εμφανίστηκε στον Άλιμο έχοντας σπασμένη την κάτω γνάθο.

INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Είναι μια φυσιολογική αντίδραση των κητών να βγαίνουν στα ρηχά, όταν συντρέχουν παθολογικά αίτια, για να αναπαυθούν και να αναρρώσουν». Ως εκ τούτου, μπορεί να βρεθεί ένα κήτος στα ρηχά, «απλώς είναι κάτι που δεν γίνεται πάντα αντιληπτό από τους ανθρώπους». Άλλοτε τα κήτη επιβιώνουν και άλλοτε όχι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekab_7.jpg
Σοβαρό τροχαίο στη Σταδίου: Μηχανή συγκρούστηκε με αυτοκίνητο -Ένας σοβαρά τραυματίας
Από την σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός της μοτοσικλέτας ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο...
Σοβαρό τροχαίο στη Σταδίου: Μηχανή συγκρούστηκε με αυτοκίνητο -Ένας σοβαρά τραυματίας