γιατροί, νοσοκόμοι, υγεία
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Γιατί λοιπόν επιμένει η Κυβέρνηση στην αδιέξοδο πολιτική που δεν έχει κανένα υγειονομικό όφελος και διαλύει τα Νοσοκομεία;» διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ

Με ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ κάνει γνωστό πως από την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, περί τους 10.000 υγειονομικούς θα βγουν σε αναστολή εργασίας, καθώς ολοκληρώνεται το επτάμηνο χωρίς να έχουν κάνει αναμνηστική δόση.

«Γιατί λοιπόν επιμένει η Κυβέρνηση στην αδιέξοδο πολιτική που δεν έχει κανένα υγειονομικό όφελος και διαλύει τα Νοσοκομεία διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Η Κυβέρνηση δείχνει εγκλωβισμένη στην επιλογή της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού του Υγειονομικού Προσωπικού και βρίσκεται πια σε πλήρη αδιέξοδο.

Από Τρίτη 1/2/2022 εφαρμόζεται η διάταξη για τη χρονική διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού που είναι 7 μήνες. Οι Υγειονομικοί εμβολιάστηκαν πρώτοι και η συντριπτική πλειονότητα ξεπέρασε το επτάμηνο.

Πάνω από 10.000 συνάδελφοι δεν έχουν εμβολιασθεί με την αναμνηστική δόση. Ως εκ τούτω θα πρέπει να βγουν σε αναστολή με βάση το Νόμο.

Διοικήσεις Νοσοκομείων ήδη συγκεντρώνουν πιστοποιητικά εμβολιασμού των υπαλλήλων για να εφαρμόσουν το νόμο και να θέσουν σε αναστολή όσους υπερέβησαν το επτάμηνο και δεν εμβολιάσθηκαν με την αναμνηστική δόση.

Πως θα δουλεύουν τα Νοσοκομεία από Τρίτη 1/2/2022 με 10.000 ακόμη αποχωρήσεις συναδέλφων; Θα βουλιάξουμε!!!

Οι εν λόγω συνάδελφοι θα προστεθούν στους 4.700 συναδέλφους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Επίσης συνάδελφοι που τώρα εργάζονται με πιστοποιητικά νόσησης μετά το τρίμηνο τίθονται σε αναστολή.

Τι θα κάνει τώρα η Κυβέρνηση; Θα εφαρμόσει το Νόμο και θα θέσει ακόμη 10.000 συναδέλφους σε αναστολή με την λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή θα σιωπήσει;

Και εάν σιωπήσει γιατί οι 4.700 συνάδελφοι βρίσκονται ακόμη σε αναστολή; Γιατί συνάδελφοι που εργάζονται με πιστοποιητικά νόσησης μετά το τρίμηνο τίθονται σε αναστολή; Η Κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα της αδιέξοδης πολιτικής που εφάρμοσε με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού μόνο στο Υγειονομικό προσωπικό της χώρας που είναι εμβολιασμένο σε ποσοστό 97% το μεγαλύτερο από κάθε άλλη επαγγελματική ομάδα.

Τη σκληρότητα την εφάρμοσε και εξάντλησε στο Υγειονομικό προσωπικό. Δεν τόλμησε να την επεκτείνει σε άλλα επαγγέλματα, λόγω πολιτικού κόστους.

Έγκριτοι Επιστήμονες διατυπώνουν πια επιστημονικές απόψεις, μελέτες ότι οι εμβολιασμένοι αποφεύγουν τη βαριά νόσηση, όχι όμως την ελαφριά νόσηση και την μετάδοση. Με τις επικίνδυνες οδηγίες του ΕΟΔΥ (επιστροφή συναδέλφων στην εργασία την 5η μέρα με θετικό τεστ και ήπια συμπτώματα, κατάργηση της προληπτικής καραντίνας συναδέλφων που είναι επαφές κρουσμάτων, την μη διενέργεια προληπτικών τεστ), υπάρχει μεγάλη Νοσοκομειακή διασπορά του ιού και 3.000 συνάδελφοι νοσούν κάθε φορά και βρίσκονται σε καραντίνα.

Γιατί λοιπόν επιμένει η Κυβέρνηση στην αδιέξοδο πολιτική που δεν έχει κανένα υγειονομικό όφελος και διαλύει τα Νοσοκομεία;

Να άρθουν οι αναστολές με προληπτικά τεστ. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να μην επιμείνει στην υποχρεωτικότητα και θέσει ακόμη 10.000 συναδέλφους σε αναστολή.

Μην διαλύετε το Ε.Σ.Υ.. Μην διαλύετε τα Νοσοκομεία έχοντας κατά νου τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάργηση, συγχώνευση Υγειονομικών Μονάδων».

Πλεύρης: Παράταση ως τις 7 Φεβρουαρίου στα πιστοποιητικά εμβολιασμού για όσους δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση

Αξίζει να αναφερθεί πάντως, πως την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έκανε γνωστό πως η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού παρατείνεται ως τις 7 Φεβρουαρίου, καθώς πολλοί εμβολιασμοί αναβλήθηκαν, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υγείας «επειδή στην κακοκαιρία πολλοί συμπολίτες μας που είχαν προγραμματίσει το ραντεβού τους για εμβολιασμό, δεν μπόρεσαν να εμβολιαστούν, δίνεται παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού τους από 31 Ιανουαρίου έως και 7 Φεβρουαρίου».

Αυτό σημαίνει, τόνισε ο υπουργός Υγείας, ότι «όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει επτά μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, αλλιώς θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panepistimiopatron.jpg
Regional Growth Conference 2026: Με ηγετική και πολυεπίπεδη παρουσία του Πανεπιστημίου Πατρών ξεκινούν οι εργασίες
Στις εργασίες του συνεδρίου μετέχουν ο Πρύτανης, Καθηγητής Χρήστος Μπούρας, και οι Αντιπρυτάνεις του ιδρύματος, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην...
Regional Growth Conference 2026: Με ηγετική και πολυεπίπεδη παρουσία του Πανεπιστημίου Πατρών ξεκινούν οι εργασίες
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Η «παγίδα» μετακίνησης σχολών σε περισσότερα Πεδία
Το 4ο Επιστημονικό Πεδιο συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη πίεση υποψηφίων – Προβληματισμός για τις ανισότητες και το επίπεδο σπουδών
Πανελλήνιες 2026: Η «παγίδα» μετακίνησης σχολών σε περισσότερα Πεδία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Κινητοποίηση σήμερα στον Πειραιά μετά τις μηνύσεις σε συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς
Η ΕΛΜΕ Πειραιά κάνει λόγο για «νέα απαράδεκτη προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης», ενώ έχει προγραμματίσει...
Κινητοποίηση σήμερα στον Πειραιά μετά τις μηνύσεις σε συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς