silver-alert
Την εκπρόθεσμη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων παραδέχεται η διοίκηση του Silver Alert - Σε επίσχεση εργασίας το προσωπικό από τον Οκτώβριο - Καταγγελίες για οφειλόμενες αποδοχές και «εξαφάνιση» του ιδιοκτήτη

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία του Silver Alert ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν επί έξι μήνες απλήρωτοι, ενώ τα Χριστούγεννα έμειναν χωρίς δώρο, το οποίο καταβλήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα, ο ιδιοκτήτης «εξαφανίστηκε», αποφεύγοντας να έρθει σε επαφή με το προσωπικό, ενώ η διοίκηση, με ανακοίνωσή της, παραδέχεται την εκπρόθεσμη πληρωμή, ενώ προσπαθεί να δικαιολογήσει τη στάση της, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι... «ενημέρωσε εγκαίρως».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», ο Γεράσιμος Κουρούκλης, ιδιοκτήτης του Silver Alertεξαφανίστηκε λίγες ημέρες πριν τις 21 Δεκεμβρίου, τελική προθεσμία καταβολής του χριστουγεννιάτικου δώρου. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, αλλά και στην αστυνομία.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ο ιδιοκτήτης επιχείρησε να τους προσεγγίσει μέσω της συζύγου του προκειμένου να συναινέσουν στην καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στις 28 Δεκεμβρίου, ωστόσο οι ίδιοι αρνήθηκαν, με αποτέλεσμα να διακόψει κάθε επικοινωνία μαζί τους και να εξαφανιστεί.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στο Silver Alert έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας από τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς ο εργοδότης και ιδιοκτήτης της «κοινωφελούς οργάνωσης» δεν τους ξαναπλήρωσε μετά την καταβολή του επιδόματος αδείας τον περασμένο Ιούλιο, ενώ εκκρεμούν μια σειρά καταβολές αποδοχών που σχετίζονται με υπερωρίες, βραδινή εργασία και αργίες.

«Δεν βάλαμε το δώρο στην ώρα του, αλλά... ενημερώσαμε»

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή της, η εργοδοσία του Silver Alert προσπαθεί να δικαιολογήσει τη μη καταβολή του δώρου στην ώρα του.

Όπως παραδέχεται, δεν έβαλε τα χρήματα ως όφειλε στις 21 Δεκεμβρίου, αλλά στις 28, ενώ δικαιολογεί την πράξη της αναφέροντας ότι... ενημέρωσε τους εργαζόμενους!

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Όσον αφορά τώρα το επίμαχο ζήτημα της καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους, όντως δεν έγινε μέσα στη νόμιμη προθεσμία, αυτή της 21ης Δεκεμβρίου. Όμως τα περί "εξαφάνισης" του προέδρου του Οργανισμού, είναι όχι μόνο ανυπόστατα, αλλά και συκοφαντικά. Κανείς ποτέ δεν επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά ή έστω με ηλεκτρονική αλληλογραφία.

Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι είχαν ενημερωθεί από την υπεύθυνη προσωπικού, για την ακριβή (καθυστερημένη) ημερομηνία καταβολής του Δώρου τους, δηλ. την 28η Δεκεμβρίου, η οποία και έγινε, αρνήθηκαν όμως να δώσουν στον Οργανισμό περιθώριο 6 ημερών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Silver Alert: 

Σχετικά με τα ανυπόστατα στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της  εφημερίδας Αυγή στο φύλλο της 28/12/2021, τα οποία αναπαράγονται τις τελευταίες ώρες από κάποια άλλα μέσα ενημέρωσης, αναφορικά με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Εθελοντικού Οργανισμού ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ και διοικητή της Υπηρεσίας SILVER ALERT, κ. Γεράσιμου Κουρούκλη και περί δήθεν «εξαφάνισής» του και ανάλγητης συμπεριφοράς προς εργαζομένους του Οργανισμού, το Δ.Σ. επιθυμεί να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, αμυνόμενο στις συκοφαντίες κατά του προέδρου του και συνολικά του Οργανισμού.

Η αλήθεια είναι ότι η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, είναι ένας Εθελοντικός Οργανισμός που δεν επιχορηγείται από το κράτος και στηρίζεται οικονομικά μόνο στις δωρεές των απλών πολιτών και σε χορηγίες Ιδρυμάτων και εταιριών με κοινωνική ευαισθησία.

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια, λόγω της υγειονομικής κρίσης που έπληξε και οικονομικά ολόκληρη την κοινωνία μας, αλλά και εξ αιτίας του γεγονότος ότι οι δωρεές και χορηγίες είναι ανισοβαρείς στην χώρα μας, οι οικονομικές εισροές στον Οργανισμό μας ήταν σχεδόν πάντα ελάχιστες και ανεπαρκείς.

Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό το διάστημα, ο πρόεδρος κ. Γεράσιμος Κουρούκλης, στήριξε και στηρίζει την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών της ΓΡΑΜΜΗΣ ΖΩΗΣ και του SILVER ALERT, μόνος, χρηματοδοτώντας τον Οργανισμό από προσωπικούς του πόρους και την προσωπική του περιουσία.

Λόγω σημαντικού, μη αναμενόμενου γεγονότος, μέσα στο καλοκαίρι του 2021, ο κ. Κουρούκλης απώλεσε πρόσκαιρα σημαντικούς οικονομικούς πόρους, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να περιέλθει σε δεινή ταμειακή δυσχέρεια και να αδυνατεί να εξυπηρετήσει τη μισθοδοσία των εργαζομένων.

Παρά το ότι οι προσπάθειες εξεύρεσης πόρων δεν σταμάτησαν ποτέ, κάποιοι εργαζόμενοι προχώρησαν μέσα στο φθινόπωρο του 2021 σε επίσχεση εργασίας, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τη θέση του Οργανισμού.

Η αλήθεια είναι, ότι παρά τα προβλήματα, η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ συνέχισε να λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό, με  εθελοντές και μέλη, ώστε οι υπηρεσίες της να ανταποκρίνονται στους σκοπούς της και ειδικά το SILVER ALERT να μην σιγήσει ούτε μέρα.

Όσον αφορά τώρα το επίμαχο ζήτημα της καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους, όντως δεν έγινε μέσα στη νόμιμη προθεσμία, αυτή της 21ης Δεκεμβρίου. Όμως τα περί «εξαφάνισης» του προέδρου του Οργανισμού, είναι όχι μόνο ανυπόστατα, αλλά και συκοφαντικά. Κανείς ποτέ δεν επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά ή έστω με ηλεκτρονική αλληλογραφία.

Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι είχαν ενημερωθεί από την υπεύθυνη προσωπικού, για την ακριβή (καθυστερημένη) ημερομηνία καταβολής του Δώρου τους, δηλ. την 28η Δεκεμβρίου, η οποία και έγινε, αρνήθηκαν όμως να δώσουν στον Οργανισμό περιθώριο 6 ημερών.

Η αλήθεια είναι, ότι στη συγκεκριμένη ημερομηνία, έγινε η καταβολή του οφειλόμενου Δώρου και δεδουλευμένων στους εργαζόμενους. Η καταβολή επετεύχθη με μία ακόμη δωρεά του προέδρου προς τον Οργανισμό, με χρήματα από την εκποίηση προσωπικής του περιουσίας, για μία ακόμη φορά.

Η αλήθεια είναι ότι τόσο ο συντάκτης του επίμαχου και σκανδαλοθηρικά διατυπωμένου άρθρου όσο και  τα μέσα ενημέρωσης που αναπαρήγαγαν τα διάφορα συκοφαντικά δημοσιεύματα της εφημερίδας Αυγή, δεν έχουν επικοινωνήσει με τη ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, για να διασταυρώσουν την «είδηση» της «εξαφάνισης» του προέδρου και τις πτυχές της ιστορίας.

Θεωρούμε απαράδεκτο, αβασάνιστα να σπιλώνεται και να διασύρεται δημόσια ένας άνθρωπος που έχει δώσει τη ζωή του και την περιουσία του για τη Γραμμή Ζωής και την υπηρεσία SILVER ALERT, για τους ανήμπορους συνανθρώπους μας .

Η προσβολή και ο διασυρμός τέτοιου μεγέθους και μάλιστα με λέξεις σκανθαλοθηρικές για να προκαλέσουν εντύπωση με συγκεκριμένο στόχο να κλονίσουν την εμπιστοσύνη και την αγάπη του κόσμου στο πρόσωπό του προέδρου Γεράσιμου Κουρούκλη, υπαγορεύουν στον πρόεδρο κ. Γεράσιμο Κουρούκλη την μοναδική οδό αυτήν της Δικαιοσύνης. Ήδη οι δικηγόροι του κ. Γεράσιμου Κουρούκλη ενεργούν για την αντίκρουση αυτών των ψευδών πληροφοριών. Τα δικαστήρια πλέον θα βάλλουν τον κάθε συκοφάντη στην θέση του προκειμένου να αποκατασταθεί η τιμή, η υπόληψη και το κύρος του.

Παράλληλα αναμένουμε και απαιτούμε αποκατάσταση της αλήθειας, επικαλούμενοι τη δημοσιογραφική δεοντολογία και το ηθικό ανάστημα των δημοσιογράφων και των μέσων που δημοσίευσαν και αναπαρήγαγαν αβασάνιστα τα δήθεν «γεγονότα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα