Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω εργοδότρια που ζήτησε πίσω το δώρο Χριστουγέννων
ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / INTIME NEWS
H ιδιοκτήτρια της επιχείρησης αφού κατέβαλε το δώρο μέσω τραπέζης ώστε να φαίνεται νόμιμη, ζήτησε να γίνει ανάληψη και να επιστραφούν στα χέρια της τα χρήματα

Συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω η ιδιοκτήτρια και ο υπεύθυνος καταστήματος εστίασης στη Δράμα καθώς οδήγησαν τους εργαζόμενους στα ΑΤΜ προκειμένου να τους επιστρέψουν τα χρήματα του δώρου Χριστουγέννων που είχαν πιστωθεί στο λογαριασμό τους.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης εστίασης στην οποία εργάζονταν, αφού τους κατέβαλε το δώρο μέσω τραπέζης ώστε να φαίνεται νόμιμη, ζήτησε να γίνει ανάληψη και να επιστραφούν στα χέρια της τα χρήματα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της αστυνομίας τα χρήματα προσημειώθηκαν και όταν παραδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τότε εκείνη και ο υπεύθυνος του καταστήματος συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω, έξω από το τραπεζικό υποκατάστημα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Όταν τα στόματα ανοίγουν, όταν εγκαταλείπεται ο φόβος και αναζητείται βοήθεια, τότε η αυθαιρεσία τιμωρείται. Αυτό το μήνυμα έδωσαν σήμερα εργαζόμενοι στη Δράμα, όταν τους ζητήθηκε παρανόμως από τον εργοδότη τους να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Δράμας ενημέρωσαν την ασφάλεια ότι η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης εστίασης στην οποία εργάζονταν, αφού τους κατέβαλε το δώρο μέσω τραπέζης ώστε να φαίνεται νόμιμη, ζήτησε να γίνει ανάληψη και να επιστραφούν στα χέρια της τα χρήματα. Σύμφωνα με τις οδηγίες της αστυνομίας τα χρήματα προσημειώθηκαν και όταν παραδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τότε εκείνη και ο υπεύθυνος του καταστήματος συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω, έξω από το τραπεζικό υποκατάστημα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η μοναδική και οι καταγγελίες για παράνομες και καταχρηστικές συμπεριφορές των εργοδοτών, για τις οποίες ενημερώνονται τα συνδικάτα, φτάνουν πάντα στα χέρια της δικαιοσύνης.

Η ΓΣΕΕ, στην προσπάθειά της να βοηθήσει τους εργαζόμενους έχει θέσει στη διάθεσή τους το Κέντρο Ενημέρωσης Εργαζομένων της Συνομοσπονδίας (ΚΕΠΕΑ), στο οποίο μπορούν να κάνουν τις καταγγελίες τους ώστε να αποτραπούν οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές να επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις.

Οι περιπτώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύουν ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους και τα συνδικάτα επιβάλλεται και μπορούν να αποτρέψουν τέτοια φαινόμενα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διορθοση
Το λάθος γίνεται μάθημα: Η δασκάλα που ενισχύει την αυτοπεποίθηση των μαθητών της
Στη σχολική καθημερινότητα, τα λάθη των μαθητών συχνά αντιμετωπίζονται ως αποτυχίες, προκαλώντας απογοήτευση και ανασφάλεια.
Το λάθος γίνεται μάθημα: Η δασκάλα που ενισχύει την αυτοπεποίθηση των μαθητών της
mmm-metro1.jpg
Κυριακή του Πάσχα: Πώς κινούνται μετρό, τραμ και λεωφορεία – Το πρόγραμμα έως και την Τετάρτη
Το Πάσχα στην Αθήνα έχει πάντα μια ιδιαιτερότητα. Οι δρόμοι αδειάζουν, οι μετακινήσεις μειώνονται, οι χρόνοι χαλαρώνουν. Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς...
Κυριακή του Πάσχα: Πώς κινούνται μετρό, τραμ και λεωφορεία – Το πρόγραμμα έως και την Τετάρτη
μαθηματικά
Ο μαθηματικός γρίφος που δίχασε το διαδίκτυο: Δύο λύσεις, ένα ερώτημα
Οι γρίφοι και τα τεστ λογικής έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή στο διαδίκτυο, προσφέροντας έναν ευχάριστο τρόπο εξάσκησης του μυαλού.
Ο μαθηματικός γρίφος που δίχασε το διαδίκτυο: Δύο λύσεις, ένα ερώτημα