Koronoios-ekav
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Όσοι νόσησαν πριν 10 μέρες είναι αυτοί που βρίσκονται τώρα στις ΜΕΘ

Οι νεκροί από τον κορονοϊό θα συνεχίσουν να αυξάνονται παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα μπορεί να μειωθούν τις επόμενες μέρες, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Η Μίνα Γκάγκα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως ο αριθμός των κρουσμάτων με τα μέτρα που έλαβε τώρα η κυβέρνηση σταθεροποιείται και ίσως έχει και μια μικρή κάμψη. Παράλληλα, η ίδια σημείωσε πως όσοι νόσησαν πριν 10 μέρες είναι αυτοί που βρίσκονται τώρα στις μονάδες και αυτοί που θα καταλήξουν τις περισσότερες φορές.

«Ο μέσος χρόνος που περνάει από τη διάγνωση στον θάνατο ξεπερνάει τις 10 μέρες. Άρα οι θάνατοι που βλέπουμε και αυτοί που διασωληνώνονται είναι αυτοί που νόσησαν πριν 15 μέρες», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μίνα Γκάγκα.

Έσπευσε να σημειώσει πως οι θάνατοι αφορούν κυρίως σε πολίτες πάνω από 70 ετών και γι’ αυτό έγινε υποχρεωτικός ο εμβολιασμός:

«Έχουμε βεβαίως και ανθρώπους άλλους που χάνονται, όπως εγκύους. Μόνο στην 4η ΥΠΕ τον προηγούμενο μήνα αρρώστησαν και νοσηλεύτηκαν 27 έγκυες γυναίκες, χρειάστηκε να γίνουν πολλές καισαρικές, διασωληνώθηκαν 7 και είχαμε και θάνατο. Μιλάμε για τεράστια νούμερα για κοπέλες που είναι υγιείς και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα».

Τόνισε πως οι νεκροί είναι κυρίως σε ανεμβολίαστους και σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας με πολλά συνυπάρχοντα προβλήματα. Πρόσθεσε ότι κάθε χρόνο καταγράφονται θάνατοι από λοιμώξεις του αναπνευστικού: «Από γρίπη έχουμε από 250-400 θανάτους τον χρόνο και στη γρίπη δεν έχουμε 6.000-7.000 κρούσματα κάθε μέρα, όπως με τον κορονοϊό».

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού να επεκταθεί και στους πολίτες άνω των 50 ετών, τόνισε ότι σε αυτές τις ηλικίες «δε βλέπουμε βαριά κρούσματα. Βεβαίως τα μέτρα συζητούνται και μπορεί αύριο η μετάλλαξη Όμικρον να αλλάξει τελείως την άποψή μας γιατί θα φέρει καινούρια ευρήματα». 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα