kolonos-family
Χειροπέδες σε ένα ακόμα μέλος της συμμορίας ανηλίκων που επιτίθονταν με αγριότητα σε μαθητές

Συνελήφθη ένα ακόμα μέλος της συμμορίας ανηλίκων που επιτίθονταν με αγριότητα σε μαθητές, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να μαχαιρώσουν θύμα τους.

Έως τώρα, είχαν συλληφθεί τρεις ανήλικοι, εκ των οποίων δύο αλλοδαποί 15 και 17 ετών και ένας 16χρονος Έλληνας, κατηγορούμενοι ως μέλη της συμμορίας. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τέσσερα επιπλέον μέλη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια από τις πιο σκληρές συμμορίες ανηλίκων με το όνομα «Kolonos Hooligans family», η οποία ευθύνεται -σύμφωνα με την αστυνομία για την επίθεση- και το σοβαρό τραυματισμό του 17χρονου μαθητή στις 25 Οκτωβρίου στο 1ο ΕΠΑΛ.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας), απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, ληστείας κατά συναυτουργία, απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί όπλων. Παράλληλα, ο 15χρονος και ο 16χρονος κατηγορούνται για απείθεια.

Συγκλονίζουν τα βίντεο από τις επιθέσεις

Την ίδια ώρα συγκλονίζουν βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και στα οποία καταγράφεται η δράση της συμμορίας ανηλίκων, στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, των Σεπολίων και του Κολωνού.

Οι νεαροί, ανάμεσά τους και ανήλικοι, βρίζουν και χτυπούν με αγριότητα τα ανυπεράσπιστα θύματά τους σε προαύλια σχολείων. Σε όλες τις περιπτώσεις οι δράστες έχουν αριθμητική υπεροχή και αιφνιδιάζουν τα παιδιά που τρέχουν μάταια για να γλιτώσουν.

Μακρή: Θλιβερή μειοψηφία οι δράστες, αλλά καλώς αναδεικνύουμε το θέμα

Αναφερόμενη στα περιστατικά βίας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα, με μαθητές να δημιουργούν συμμορίες και να μαχαιρώνουν συνομηλίκους τους εντός των σχολικών μονάδων, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, έκανε λόγο για «θλιβερή μειοψηφία».

«Είναι πρωτόγνωρο για την ελληνική κοινωνία και το ελληνικό σχολείο. Καλώς τα αναδεικνύουμε γιατί έτσι αποτρέπουμε τους άλλους μαθητές από παρόμοιες συμπεριφορές. Είναι μια θλιβερή εξαίρεση, μια ισχνή μειοψηφία», κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα