kolonos-family
Η συμμορία δρούσε κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, των Σεπολίων και του Κολωνού - Οργάνωναν τις επιθέσεις τους μέσω των social media

Συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, τρεις ανήλικοι, εκ των οποίων δύο αλλοδαποί 15 και 17 ετών και ένας 16χρονος Έλληνας, κατηγορούμενοι ως μέλη συμμορίας. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τέσσερα επιπλέον μέλη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια από τις πιο σκληρές συμμορίες ανηλίκων με το όνομα «Kolonos Hooligans family», η οποία ευθύνεται -σύμφωνα με την αστυνομία για την επίθεση- και το σοβαρό τραυματισμό του 17χρονου μαθητή στις 25 Οκτωβρίου στο 1ο ΕΠΑΛ.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας), απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, ληστείας κατά συναυτουργία, απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί όπλων. Παράλληλα, ο 15χρονος και ο 16χρονος κατηγορούνται για απείθεια.

Πώς δρούσε η συμμορία

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα, αρχηγικό στέλεχος της οποίας και οργανωτής επιθέσεων, ήταν ο 17χρονος που συνελήφθη. Η συμμορία δρούσε κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, των Σεπολίων και του Κολωνού.

Κάθε επίθεση είχε στόχο τόσο την αφαίρεση προσωπικών αντικειμένων των παθόντων, όσο και την επίδειξη ισχύος και ανωτερότητας, είτε με την πρόκληση σωματικών βλαβών, είτε με την αφαίρεση των ρούχων των θυμάτων.

Μέσω ομαδικής συνομιλίας των κατηγορουμένων σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, οργανώνονταν οι επιθέσεις και καθορίζονταν οι κινήσεις του κάθε μέλους.

Οι επιθέσεις τους βασίζονταν πάντα στην αριθμητική υπεροχή τους, προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους, ενώ είχαν μαζί τους πλήθος αιχμηρών αντικειμένων. Σημειώνεται, ότι για λόγους επίδειξης δύναμης της συμμορίας, οι δράστες κατέγραφαν βιντεοληπτικά τις περισσότερες επιθέσεις τους.

Από την προανακριτική έρευνα ταυτοποιήθηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση τους σε:

   - Απόπειρα ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε σε σχολικό συγκρότημα στο κέντρο της Αθήνας, σε βάρος δύο ανηλίκων κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο ένας εξ αυτών.

   - Ληστεία.

   - Τρεις περιπτώσεις επιθέσεων σε βάρος ανήλικων, κάποιες εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν στον εσωτερικό χώρο σχολικών συγκροτημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη
Σχολικές εκδρομές στον «πάγο»: Η απάντηση Ζαχαράκη και το θεσμικό πλαίσιο

Με φόντο τις καταγγελίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για παρεμβάσεις που φέρονται να ανέτρεψαν προγραμματισμένες σχολικές εκδρομές...

Σχολικές εκδρομές στον «πάγο»: Η απάντηση Ζαχαράκη και το θεσμικό πλαίσιο
Γιώργος Φλωρίδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή
Φλωρίδης: Δικογραφία για κακούργημα σε βάρος της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Δίωξη για κακούργημα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου - Η βιντεοσκόπηση στη δίκη των Τεμπών ενεργοποίησε την Εισαγγελία
Φλωρίδης: Δικογραφία για κακούργημα σε βάρος της Ζωής Κωνσταντοπούλου
ΖΑΧΑΡΑΚΗ
Σοφία Ζαχαράκη: Το Ψηφιακό Φροντιστήριο επεκτείνεται σε Α’ και Β’ Λυκείου
Πώς η πλατφόρμα «edu parents» θα βοηθήσει τους γονείς στο σχολικό bullying – Δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο σε Α’ και Β’ Λυκείου
Σοφία Ζαχαράκη: Το Ψηφιακό Φροντιστήριο επεκτείνεται σε Α’ και Β’ Λυκείου