Άδειες τσέπες
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δεν παγώνει η εισφορά αλληλεγγύης ούτε για το 2022 για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους - Μονόδρομος η δικαστική διεκδίκηση για τους 600.000 δημοσίους υπαλλήλους τονίζει η ΑΔΕΔΥ

Η Κυβέρνηση, δια του αρμόδιου υπουργού κ. Σκυλακάκη, ανακοίνωσε, κατά τη συνάντηση που είχε με το Προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ότι δεν θα παγώσει την εισφορά αλληλεγγύης, για το 2022, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους, διαψεύδοντας, έτσι, σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.

Υπενθυμίζουμε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει ζητήσει συνάντηση με τον κ. Σκυλακάκη, από τις αρχές Σεπτέμβρη, η οποία, με δική του ευθύνη, δεν έχει γίνει.

Η εισφορά αλληλεγγύης έχει παγώσει για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους από το 2021, αλλά όχι μόνο γι’ αυτούς. Έχει παγώσει, επίσης, για τα εισοδήματα από επιχειρηματικές δραστηριότητες, εκμετάλλευση ακινήτων, κινητές αξίες, κέρδη μεγάλων εταιρειών κτλ.

Παρατηρείται έτσι το φαινόμενο να απαλλάσσονται από την εισφορά αλληλεγγύης κέρδη εταιριών 100.000 ή 150.000 ευρώ και να πληρώνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι με ακαθάριστο ετήσιο εισόδημα 13.000, 14.000, 15.000 ευρώ κτλ.

Να σημειωθεί ότι η εισφορά αλληλεγγύης Πρόκειται για έναν άδικο φόρο που φτάνει ως 676 ευρώ ετησίως.

Σε ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ σημειώνει πως, «η επιλογή της Κυβέρνησης να μην ΠΑΓΩΣΕΙ την εισφορά αλληλεγγύης για τους Δημοσίους Υπαλλήλους και τους συνταξιούχους παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα, το οποίο προβλέπει ότι τα φορολογικά βάρη κατανέμονται ισότιμα, με βάση το εισόδημα των πολιτών».

Και προσθέτει: «Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν την εισφορά αλληλεγγύης οι συνεπέστεροι των φορολογούμενων και να απαλλάσσονται οι επιχειρηματίες και οι μεγάλες εταιρείες».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί την Κυβέρνηση και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών να καταργήσουν, άμεσα, την εισφορά αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της, η δικαστική διεκδίκηση για τους 600.000 Δημοσίους Υπαλλήλους είναι μονόδρομος.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Με αφορμή την τραγωδία με τις δύο 17χρονες, καθηγητής απευθύνει ένα συγκλονιστικό μήνυμα στους μαθητές που ετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες
Ηλιούπολη: Κλειστό το 5ο ΓΕΛ για το τελευταίο «αντίο» στη 17χρονη μαθήτρια
Με απόφαση του δήμου, εκπαιδευτικοί και μαθητές θα μπορέσουν να παραστούν στην κηδεία της άτυχης μαθήτριας
Ηλιούπολη: Κλειστό το 5ο ΓΕΛ για το τελευταίο «αντίο» στη 17χρονη μαθήτρια
Άνδρας περπατάει με βαλίτσα στο χέρι σε νησί
Κυκλάδες: «Ανάσα» για τους εκπαιδευτικούς με επιδόματα στέγασης και σίτισης στα νησιά
Δήμοι των Κυκλάδων προχωρούν σε μέτρα στήριξης εκπαιδευτικών, ενώ συνεχίζονται οι πιέσεις για μόνιμες λύσεις απέναντι στο υψηλό κόστος διαβίωσης
Κυκλάδες: «Ανάσα» για τους εκπαιδευτικούς με επιδόματα στέγασης και σίτισης στα νησιά
ρομποτικη
Παγκόσμια πρωτιά για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στον διεθνή τελικό του Eurobot 2026
«Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, χαιρέτισε τη μεγάλη διάκριση της ομάδας, τονίζοντας ότι η 1η θέση...
Παγκόσμια πρωτιά για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στον διεθνή τελικό του Eurobot 2026