Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Άδειες τσέπες
Δεν παγώνει η εισφορά αλληλεγγύης ούτε για το 2022 για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους - Μονόδρομος η δικαστική διεκδίκηση για τους 600.000 δημοσίους υπαλλήλους τονίζει η ΑΔΕΔΥ

Η Κυβέρνηση, δια του αρμόδιου υπουργού κ. Σκυλακάκη, ανακοίνωσε, κατά τη συνάντηση που είχε με το Προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ότι δεν θα παγώσει την εισφορά αλληλεγγύης, για το 2022, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους, διαψεύδοντας, έτσι, σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.

Υπενθυμίζουμε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει ζητήσει συνάντηση με τον κ. Σκυλακάκη, από τις αρχές Σεπτέμβρη, η οποία, με δική του ευθύνη, δεν έχει γίνει.

Η εισφορά αλληλεγγύης έχει παγώσει για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους από το 2021, αλλά όχι μόνο γι’ αυτούς. Έχει παγώσει, επίσης, για τα εισοδήματα από επιχειρηματικές δραστηριότητες, εκμετάλλευση ακινήτων, κινητές αξίες, κέρδη μεγάλων εταιρειών κτλ.

Παρατηρείται έτσι το φαινόμενο να απαλλάσσονται από την εισφορά αλληλεγγύης κέρδη εταιριών 100.000 ή 150.000 ευρώ και να πληρώνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι με ακαθάριστο ετήσιο εισόδημα 13.000, 14.000, 15.000 ευρώ κτλ.

Να σημειωθεί ότι η εισφορά αλληλεγγύης Πρόκειται για έναν άδικο φόρο που φτάνει ως 676 ευρώ ετησίως.

Σε ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ σημειώνει πως, «η επιλογή της Κυβέρνησης να μην ΠΑΓΩΣΕΙ την εισφορά αλληλεγγύης για τους Δημοσίους Υπαλλήλους και τους συνταξιούχους παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα, το οποίο προβλέπει ότι τα φορολογικά βάρη κατανέμονται ισότιμα, με βάση το εισόδημα των πολιτών».

Και προσθέτει: «Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν την εισφορά αλληλεγγύης οι συνεπέστεροι των φορολογούμενων και να απαλλάσσονται οι επιχειρηματίες και οι μεγάλες εταιρείες».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί την Κυβέρνηση και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών να καταργήσουν, άμεσα, την εισφορά αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της, η δικαστική διεκδίκηση για τους 600.000 Δημοσίους Υπαλλήλους είναι μονόδρομος.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Υπουργείο Παιδείας: Φυλάκιση σε γονείς αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο

Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση - Στείλτε το βιογραφικό σας εδώ

Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο

Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ που χειροδίκησε σε μαθήτρια και η έκπληκτη κοινή γνώμη

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα