Κυριάκος Μητσοτάκης ΔΕΘ

Ιδιώτες και επιχειρήσεις θα πληρώνουν τέλη 10% κινητής τηλεφωνίας από το 2022, ανέφερε ακόμα ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: «Από 1/1 καταργείται ο φόρος στις γονικές παροχές και δωρεές έως 800.000 ευρώ.

Μία ακόμη επιβάρυνση γίνεται παρελθόν. Η απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης θα ισχύσει και για το 2022 για τον ιδιωτικό τομέα, το ίδιο και η μείωση κατά 3% των ασφαλιστικών εισφορών.

Στις επιχειρήσεις ο φόρος πέφτει στο 22% και μάλιστα σε μόνιμη βάση.

Μειώνεται αμέσως στο μισό ο φόρος για τη συγκέντρωση κεφαλαίου. Καθιερώνουμε υπερεκπτώσεις για πράσινο κεφάλαιο. Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που συγχωνεύονται στο εξής θα φορολογούνται με μόνο 15,5%.

Το μέτρο θα ισχύσει για τρία χρόνια, είναι σημαντικό να ισχυροποιηθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Μειωμένος ΦΠΑ του 13% και στα γυμναστήρια και τις σχολές χορού

«Μειωμένος ΦΠΑ του 13% και στα γυμναστήρια και τις σχολές χορού. Επεκτείνεται για ακόμη 3 μήνες το επιτυχημένο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ. Θα παρουσιάσουμε το ολοκληρωμένο μας σχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ στη συζήτηση του προϋπολογισμού. Τα περισσότερα νοικοκυριά θα πληρώσουν το 2022 μικρότερο ΕΝΦΙΑ από το 2021» τόνισε περαιτέρω.

Το εισόδημα όλων των εργαζομένων έχει αυξηθεί κατά 4% μέσα στην πανδημία - Η Ελλάδα συγκροτεί ταμείο ενεργειακής μετάβασης

Όλα αυτά συμβάλλουν στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Επισήμανε πως το εισόδημα όλων των εργαζομένων έχει αυξηθεί κατά 4% μέσα στην πανδημία και σημείωσε:

«Αυτά είναι τα δεδομένα που απλώνουν την πρώτη ασπίδα προστασίας στις ανατιμήσεις, παγκόσμιο φαινόμενο, που ελπίζω να αποδειχθεί παροδικό στις συνέπειες του. Σίγουρα δεν θα μείνουμε παρατηρητές, τρεις θα είναι οι απαντήσεις μας: στοχευμένα μέτρα χαμηλού ΦΠΑ σε καφέ και μεταφορές, δεύτερον αυστηρότατη τήρηση του νόμου περί ανταγωνισμού και αισχροκέρδειας, τρίτον η παροχή κρατικής στήριξης απέναντι σε ανατιμήσεις που επηρεάζουν κάθε νοικοκυριό.

Ειδικά στο θέμα της αύξησης του ηλεκτρικού ρεύματος. Η Ελλάδα συγκροτεί ταμείο ενεργειακής μετάβασης, όπου θα διατεθούν 150 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως θα απομειωθούν ή και θα εξαφανιστούν οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η επιλογή αυτή δείχνει πως η κυβέρνηση ξέρει και μπορεί να απαντά σε κάθε πρόκληση. Και ότι η ΔΕΗ έχει την δύναμη να προστατεύσει τους πελάτες της. Η επιδότηση θα αφορά σε πρώτη φάση έως το τέλος του έτους. Θα αφορά και επιχειρήσεις που λειτουργούν με ρεύμα χαμηλής τάσης». Προσέθεσε πως τις λεπτομέρειες θα παρουσιάσει ο υπουργός Ενέργειας την άλλη εβδομάδα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριακή Μάλαμα
Βουλή: Σειρά ερωτήσεων για τη «βροχή» παραιτήσεων στο ΙΕΠ
Η Κυριακή Μάλαμα ζητά εξηγήσεις για τις αντικαταστάσεις στο ΙΕΠ που έγιναν με αποφάσεις της υπουργού Παιδείας, χωρίς να παρατίθεται καμία δημόσια...
Βουλή: Σειρά ερωτήσεων για τη «βροχή» παραιτήσεων στο ΙΕΠ
w23-65649policeitaly-0.jpg
Τραγωδία στην Ιταλία: Μητέρα με επιλόχειο κατάθλιψη βούτηξε στο κενό με τα παιδιά της
Δύο παιδιά νεκρά, ένα σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ νέα ερωτήματα εγείρονται για τη στήριξη της ψυχικής υγείας των μητέρων
Τραγωδία στην Ιταλία: Μητέρα με επιλόχειο κατάθλιψη βούτηξε στο κενό με τα παιδιά της
Λεωφορείο ΕΚΠΑ
«Οδύσσεια» χωρίς τέλος για μαθητές Λυκείου – Βλάβες, καθυστερήσεις και αγωνία μέχρι να φτάσουν στη Σύρο
Έφτασαν στο νησί μετά από «Οδύσσεια» οι μαθητές του 5ου ΓΕΛ Λάρισας – Πως θα κινηθούν οι ανήσυχοι γονείς για την περιπέτεια με τα χαλασμένα λεωφορεία
«Οδύσσεια» χωρίς τέλος για μαθητές Λυκείου – Βλάβες, καθυστερήσεις και αγωνία μέχρι να φτάσουν στη Σύρο