magda fyssa
Nikos Libertas / SOOC
Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου που καταδίκασε την εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή - Αντιφασιστική κινητοποίηση στο Εφετείο - Το μήνυμα της οικογένειας Φύσσα

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την καταδίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα ο ηγετικός πυρήνας της και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Ρουπακιάς, να οδηγηθούν στη φυλακή. Η οικογένεια του αντιφασίστα τραγουδιστή, με ανακοίνωσή της, στέλνει μήνυμα καταδίκης του ναζισμού, δηλώνοντας «παρών» στον αγώνα ενάντια στη ναζιστική βία.

Με αφορμή την επέτειο από την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου, διοργανώνεται αντιφασιστική πορεία το απόγευμα της Πέμπτης, έξω από το Εφετείο, όπου είχε πραγματοποιηθεί η μεγάλη αντιφασιστική κινητοποίηση, στις 7 Οκτωβρίου 2020.

Την ίδια ώρα, ένας νέος γύρος φασιστικής βίας εκτυλίσσεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αρχής γενομένης από τα σχολεία, δύο εβδομάδες πριν.

Αντιφασιστική πορεία το απόγευμα

Η αντιφασιστική συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 18:30 το απόγευμα έξω από το Εφετείο και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

Οι φασίστες προκαλούν και ψάχνουν για νεκρούς!
Θα τους αφήσουμε?
Αντιφασιστική πορεία - απάντηση 1 χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Μετά την Σταυρούπολη, ο Εύοσμος και η Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης. Τώρα στο Νέο Ηράκλειο στην Αθήνα. Το δολοφονικό σχέδιο φασιστικών και ακροδεξιών ομάδων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Ήταν θέμα τύχης ότι δεν είχαμε νεκρούς μέχρι στιγμής. Γιατί όταν επιτίθεσαι με μαχαίρια, λοστούς, φωτοβολίδες, σιδερογροθιές, taser είναι φανερό ότι μπορεί και να σκοτώσεις.
Οι μέχρι στιγμής συλλήψεις αποκαλύπτουν το πολιτικό και ιδεολογικό πρόσημο των δραστών. Χρυσαυγίτες, μέλη του κόμματος Κασιδιάρη, του Ιερού Λόχου, της Propatria και άλλων ομάδων.
Τα θύματα των επιθέσεων μέλη της ΚΝΕ, των ΕΑΑΚ, της ΚΕΕΡΦΑ όλοι τους αντιφασίστες αγωνιστές του κινήματος.
Η θεωρία των 2 άκρων που σπέρνει η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της, θέλοντας να εξισώσει τα θύματα με τους θύτες, είναι ξανά βαμμένη με αίμα.
Το αντιφασιστικό κίνημα ενωμένο, μαζικό και μαχητικό θα τους δώσει την απάντηση που πρέπει για μία ακόμη φορά.
Το κάναμε στο Εφετείο πέρυσι που κατέληξε στην καταδίκη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής.
Το κάναμε φέτος στις ενωτικές πορείες στο Κερατσίνι και στην Σταυρούπολη.
Θα το κάνουμε ξανά την Πέμπτη 7 Οκτώβρη σε μια πορεία που θα ξεκινήσει από το Εφετείο συμβολίζοντας την περυσινή ιστορική νίκη και θα καταλήξει στην Βουλή θέλοντας να δώσουμε ένα κεντρικό πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση και την ακροδεξιά όλων των εκφάνσεων.
Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην αντιφασιστική συναυλία που οργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι Αθήνας στην πλατεία Συντάγματος μετά το τέλος της πορείας.
Ήδη οι αποφάσεις πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων, φοιτητικών συλλόγων, εργατικών σωματείων κα προμηνύουν ένα μαζικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο και μια δυναμική συναυλία αμέσως μετά.

Οικογένεια Φύσσα: Να μη θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς της ναζιστικής βίας

poreia fyssas 8 xronia

Την ίδια ώρα, μήνυμα καταδίκης του ναζισμού, δηλώνοντας ότι «είμαστε όλες και όλοι εδώ για να ορθώσουμε και πάλι στο ανάστημά μας αν χρειαστεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα», στέλνουν η οικογένεια Φύσσα και οι συνήγοροί της, με ανακοίνωση για τον ένα χρόνο από την καταδίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

«Σε μία χρονική συγκυρία που η ατζέντα της Χρυσής Αυγής προωθείται ακόμα και από κυβερνητικούς παράγοντες, προφέροντας έδαφος για εκδήλωση νέων φαινομένων βίας, καλούμαστε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ώστε να μην θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς της ναζιστικής βίας», σημειώνεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Ολόκληρο το μήνυμα της οικογένειας Φύσσα:

«Ένα χρόνο μετά την έκδοση της ιστορικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, και ενώ επιτέλους η ελληνική δικαιοσύνη έδειξε αποφασιστικότητα στην τιμώρηση εγκλημάτων με ναζιστικό κίνητρο, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών μας δείχνουν ότι ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής και επίμονος.

Η νίκη εντός της δικαστικής αίθουσας αποτελεί ένα μήνυμα πως οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αντίστοιχων εγκλημάτων δεν θα μένουν πλέον ατιμώρητοι, πως το κράτος δεν μπορεί να τους παράσχει ισόβια ασυλία και κάλυψη ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα μάθημα προς όλους μας ότι η ανοχή σε αντίστοιχες εκδηλώσεις μπορεί να αποβεί μοιραία.

Σε μία χρονική συγκυρία που η ατζέντα της Χρυσής Αυγής προωθείται ακόμα και από κυβερνητικούς παράγοντες, προφέροντας έδαφος για εκδήλωση νέων φαινομένων βίας, καλούμαστε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ώστε να μην θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς της ναζιστικής βίας.

Είμαστε όλες και όλοι εδώ για να ορθώσουμε και πάλι στο ανάστημά μας αν χρειαστεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, με τα μέσα που διαθέτει ο καθένας μας και χωρίς να ξεχνάμε την πικρή εμπειρία των προηγούμενων ετών».

Οικογένεια Παύλου Φύσσα

Συνήγοροι οικ. Φύσσα

Νέος γύρος φασιστικής βίας σε σχολεία και γειτονιές

Την ίδια ώρα, αρχής γενομένης από τα σχολεία, ένας νέος γύρος φασιστικής βίας εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι στο 1ο-2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης ακροδεξιοί, μαθητές και εξωσχολικοί, προκαλούσαν επεισόδια επί τρεις ημέρες, ενώ λίγο αργότερα επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν και στο ΕΠΑΛ Ευόσμου. Στα σπίτια αρκετών συλληφθέντων εντοπίστηκαν μαχαίρια, πιστόλια αερίου, ρόπαλα και σουγιάδες.

Λίγες ημέρες αργότερα, ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε μέλη της ΚΝΕ που μοίραζαν υλικό στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, καθώς και σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, στο Νέο Ηράκλειο, στην Αθήνα, με τον αρχηγό της δεύτερης επίθεσης να φέρει τατουάζ σβάστικα και να φέρεται ως μέλος της φασιστικής οργάνωσης «Propatria».

Οι επιθέσεις αυτές και η πίεση του εκπαιδευτικού και αντιφασιστικού κινήματος οδήγησαν τον Άρειο Πάγο να διατάξει έρευνα για ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης πίσω από τις επιθέσεις φασιστών σε ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Νέο Ηράκλειο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα