epithesi xrisi avgi
Ο συνήγορος του 30χρονου νεοναζί που συνελήφθη για την άγρια επίθεση σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο ισχυρίζεται ότι ο πελάτης του «τυχαία περνούσε από το σημείο», ενώ στην πλατεία «άρχισαν να του επιτίθενται» - Ποινική δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα

«Τυχαία περνούσε από το σημείο. Μόλις προσέγγισε την πλατεία, για άλλο λόγο, δεν γνώριζε τι συνέβαινε, άρχισαν να του επιτίθενται». Αυτά ισχυρίζεται ο δικηγόρος του 30χρονου, ο οποίος συνελήφθη, καθώς φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο στην άγρια επίθεση 10-15 φασιστών εναντίον μελών της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο, το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε βάρος του άνδρα, μέλους νεοναζιστικής οργάνωσης, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα και συγκεκριμένα για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και οπλοκατοχή.

Με εντολή εισαγγελέα ο κατηγορούμενος κρατείται και αύριο θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Παράλληλα η Εισαγγελία κράτησε αντίγραφο της δικογραφίας για ακόμη ένα πρόσωπο από εκείνα που επιτέθηκαν, το οποίο έχει ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του συνηγόρου του 30χρονου, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά, ο εντολέας του «ενεπλάκη εκ του μη όντως σε μία συμπλοκή», καθώς βρέθηκε «όλως τυχαίως» στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου και ενεπλάκη «επειδή παλιότερα είχε υποβάλλει μια μηνυτήρια αναφορά λόγω διαφορών που είχε, τον είχαν στοχοποιήσει και είχαν αναρτήσει το πρόσωπο του σε ιστοσελίδα αναρχικών. Ταυτοποιήθηκε μέσω ενός video που είχε αναρτηθεί, δεδομένου ότι είχε υποβάλλει ο ίδιος μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων γιατί είχε δεχθεί επίθεση και κλοπή από αναρχικούς. Μόλις προσέγγισε την πλατεία, για άλλο λόγο, δεν γνώριζε τι συνέβαινε, άρχισαν να του επιτίθενται". Ο κ. Κατσιβαρδάς ανέφερε, επίσης, πως "στο πλαίσιο της άμυνας, για να προασπίσει τον εαυτό του, δημιουργήθηκε αυτό..».

Ο συνήγορος ήταν απόλυτος πως όσα αναφέρονται περί «τάγματος εφόδου» που έδρασε χθες στο Νέο Ηράκλειο «δεν έχουν αντικειμενική υπόσταση. Κάποιες ιστοσελίδες έχουν σπεύσει χωρίς την συγκατάθεση του, να αναπαράγουν το παρελθόν του. Ο άνθρωπος εξελίσσεται. Έχει ένα παιδί και την σύντροφό του».

Τόνισε, επίσης, πως «δεν ποινικοποιείται το φρόνημα ούτε αστυνομεύεται η σκέψη. Τα πολιτικά φρονήματα του καθενός δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον σχηματισμό δικογραφίας»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα