syrigos
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ | INTIME
Έμμεσες αλλά σαφείς αποστάσεις από την κίνηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, να αναπαράγει δημοσίευμα της ιστοσελίδας του με ονόματα συγκεκριμένων μαθητών, τηρεί ο Άγγελος Συρίγος

Αποστάσεις από την κίνηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, να αναπαράγει δημοσίευμα της ιστοσελίδας του με ονόματα παιδιών και δασκάλας νηπιαγωγείου, παίρνει ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, τονίζοντας πως είναι αντίθετος με τη δημοσιοποίηση συγκεκριμένων στοιχείων μαθητών.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Realfm 97,8 σχετικά με το δημοσίευμα του MeaCulpa, το οποίο αναφέρεται σε μαθητές νηπιαγωγείου της Αθήνας, που είναι μετανάστες και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο κ. Συρίγος δήλωσε πως «προσωπικώς είμαι αντίθετος στη δημοσιοποίηση συγκεκριμένων στοιχείων μαθητών. Είναι άλλο να πεις ότι έχει 100 μαθητές εκ των οποίων οι 90 δεν είναι ελληνικής καταγωγής και διαφορετικό να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους και αυτό είναι κάτι στο οποίο διαφωνώ εξ αρχής εδώ και πολλά χρόνια».

«Από την άλλη πρέπει να επισημαίνουμε το πρόβλημα, σας το λέω εμπειρικά. Από το Μουσείο μέχρι το τέρμα της Πατησίων τα σχολεία μας έχουν έναν αριθμό περίπου στο 90% με μαθητές που δεν έχουν ελληνική καταγωγή» πρόσθεσε.

«Θέλουμε διαπολιτισμική εκπαίδευση. Για να γίνει σωστή διαπολιτισμική εκπαίδευση χρειάζεται οι μαθητές να ενσωματωθούν, να ενταχθούν μέσα στην κοινωνία. Όλοι οι καθηγητές σου λένε ότι το ποσοστό των μαθητών που δεν έχουν ως μητρική γλώσσα, τη γλώσσα της χώρας όπου δίνεται το μάθημα, δεν πρέπει να ξεπερνούν ένα ποσοστό 20%-25%, διότι παύει να έχει διαδικασίες ενσωματώσεως. Δεν μπορεί να γίνει σωστά το μάθημα», ανέφερε ο κ. Συρίγος.

«Εμείς θέλουμε την ενσωμάτωση των μαθητών στην κοινωνία», συμπλήρωσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ατρομητος
Ατρόμητος: Μήνυμα υπέρ της Παλαιστίνης με πανό και ανακοινώσεις στο Περιστέρι
Οι παίκτες και η διοίκηση του Ατρομήτου ανάρτησαν πανό με το ίδιο σύνθημα, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης της βίας.
Ατρόμητος: Μήνυμα υπέρ της Παλαιστίνης με πανό και ανακοινώσεις στο Περιστέρι
καρφδ
Εκεί που ο εκπαιδευτικός μιλάει για παιδαγωγικό έρωτα, εσείς είστε ικανοί να τον παραπέμψετε για παρενόχληση
Εκεί που ο εκπαιδευτικός θέλει να ανάψει φωτιά στο μυαλό των παιδιών, εσείς τον κατηγορείτε για εμπρηστή.
Εκεί που ο εκπαιδευτικός μιλάει για παιδαγωγικό έρωτα, εσείς είστε ικανοί να τον παραπέμψετε για παρενόχληση