Η καλύτερη κυβέρνηση όλων των εποχών
«Προσπαθούν και τώρα με το φαινόμενο της "πανδημίας του κορονοϊού", να μας μεταδώσουν ενοχικά συναισθήματα, για το ατελέσφορο των διαφόρων μέτρων προστασίας, φταίει ο πολίτης ο οποίος δεν είναι υπάκουος και δεν τηρεί τις εντολές» - Γράφει ο Γιάννης Παρασκευάς

Εικονική πραγματικότητα, πραγματικότητα οφθαλμαπάτης ή απόλυτη πραγματικότητα απάτης;

Δεν είναι φαντασιακά ερωτήματα, είναι ερωτήματα και απορίες που βασανίζουν κάθε έναν που έχει ένα δράμι μυαλό.

Βασανίζουν τον κάθε «ολίγον σκεπτόμενο πολίτη», αυτόν που καθημερινά τον βομβαρδίζουν με πληροφορίες, ειδήσεις, με χαλκευμένα οικονομικά στοιχεία, με ευοίωνες οικονομικές προοπτικές, με εικόνες του «παραδείσου» της χώρας στην οποία ζει, όλα τα

«Συστημικά μέσα ενημέρωσης», κατ’ εντολή και χρηματοδοτούμενα από την καλύτερη Κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο, την κυβέρνηση του «υιού ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ».

Αναρωτιέται ο κάθε ένας, αν πράγματι ζει στην χώρα που του περιγράφουν και αν πράγματι, το τόσο «ευοίωνο μέλλον» που προπαγανδίζουν με τόση επιμονή, αφορά τον ίδιο και την οικογένεια του.

Οι προπαγανδιστικές εικόνες που του προβάλλουν, διαπιστώνει καθημερινά, πως δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα που βιώνει.

Μια πραγματικότητα που δεν δέχεται καμιά αμφισβήτηση και δεν επιδέχεται πολλαπλές ερμηνείες.

Πώς να ερμηνεύσει τις καταστάσεις που βιώνει και σε ποιους να αποδώσει τις ευθύνες για την αδυναμία κάλυψης και των πιο στοιχειωδών αναγκών διαβίωσης;

Η επίπονη και επίμονη προπαγάνδα τόσων χρόνων, κατάφερε να φυτέψει μέσα μας, έστω ασύνειδα, ενοχικά συναισθήματα και να συλλαμβάνουμε τους εαυτούς μας να αποδέχονται, ότι εμείς, οι απλοί άνθρωποι, είμαστε υπεύθυνοι για το ότι συμβαίνει.

Μας κατέστησαν υπεύθυνους για την «οικονομική κρίση», και έδωσαν άφεση αμαρτιών στους πραγματικούς υπεύθυνους, αθώωσαν ΤΡΑΠΕΖΕΣ και ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, φρόντισαν το ακαταδίωκτο τους, αθώωσαν ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ανεξάρτητα αν το τιμωρητικό δίκαιο της ψήφου έπεφτε επί δικαίων και αδίκων.

Προσπαθούν και τώρα με το φαινόμενο της «πανδημίας του κορονοϊού», να μας μεταδώσουν ενοχικά συναισθήματα, για το ατελέσφορο των διαφόρων μέτρων προστασίας, φταίει ο πολίτης ο οποίος δεν είναι υπάκουος και δεν τηρεί τις εντολές, όταν τα αποτελέσματα τους βολεύουν, καρπούνται τα εύσημα που μόνοι τους μοιράζουν, όταν τα αποτελέσματα είναι αρνητικά φταίει ο κόσμος.

Το φιάσκο των εμβολίων είναι παταγώδης αποτυχία και της ΕΕ και της Κυβέρνησης.

Κύρια πλουτοπαραγωγική πηγή της χώρας ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ και φτάσαμε με την «καλύτερη Κυβέρνηση όλων των εποχών», να είμαστε από τις λίγες Ευρωπαϊκές χώρες για τις οποίες υπάρχουν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.

Ειδικά για το νησί μας, για τον Νομό μας, αν και η φετινή περίοδος είναι σαν την προηγούμενη, το οικονομικό πυσωγύρισμα, θα χρειαστεί τουλάχιστον μια πενταετία για να καλυφθεί.

Το πόσες μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα βουλιάξουν, φαίνεται με γυμνούς οφθαλμούς, οι οφθαλμοί όμως των Κυβερνώντων για άλλους ενδιαφέρονται.

Δεν υπάρχει στοιχειωδώς λογικός άνθρωπος που να μην συμφωνεί με τις ενισχύσεις που δόθηκαν για την κάλυψη, αναγκών και προβλημάτων που δημιούργησε η «κορονοική κρίση».

Σε πρώτη ανάγνωση η απόφαση θεωρείται σωστή, το πώς όμως, σε ποιους, με ποιες διαδικασίες, με ποιους όρους και με ποιες δεσμεύσεις δόθηκαν αυτές «οι επιστρεπτέες ή μη επιστρεπτέες ενισχύσεις», δημιουργεί τεράστια προβλήματα και πλήθος ερωτημάτων.

Σίγουρα δόθηκαν για την διευκόλυνση επιχειρηματιών και επιχειρήσεων και σίγουρα με την σκέψη, ότι όλα αυτά θα επέστρεφαν στην αγορά, ή με την μορφή αποπληρωμής υποχρεώσεων ή με την μορφή μικρών επενδύσεων.

Την απάντηση για την χρήση αυτών των ενισχύσεων, την έδωσε και την δίνει η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ δια στόματος κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ.

Υπάρχει, δηλώνει, αύξηση καταθέσεων, από που και πώς δεν μας ενημερώνει ο κ. ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ, σε μια χώρα που η Ύφεση κρατά τόσα χρόνια από που τα περισσεύματα και πώς αυξάνονται οι καταθέσεις, εκτός αν ο κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ εννοεί τα αποθεματικά των Τραπεζών.

Μια λογική ερμηνεία υπάρχει, το μεγαλύτερο μέρος των ενισχύσεων, αύξησε τους καταθετικούς λογαριασμούς αυτών που τις πήραν, όπως και τα αποθεματικά των Τραπεζών αυξήθηκαν από τις Κρατικές ενισχύσεις.

«Η καλύτερη Κυβέρνηση όλων των εποχών», όλη αυτή την περίοδο που Κυβερνά νομοθετεί και επιλύει προβλήματα.

Το τραγικό ή το αστείο είναι ότι, με όλα αυτά που ασχολήθηκε η εν λόγω Κυβέρνηση είναι εις βάρος των δικαιωμάτων και των οικονομικών συμφερόντων των απλών πολιτών και όλες οι παρεμβάσεις τις, στοχεύουν στην εξυπηρέτηση του ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ και των ισχυρών Οικονομικών παραγόντων.

Το εργασιακό δίκαιο μετετράπη σε εργοδοτικό δίκαιο.

Το τι θα αφήσει πίσω της αυτή η Κυβέρνηση, θα το νοιώσουμε με τον ερχομό της όποιας κανονικότητας, μοιάζει με κάρβουνο αυτή η Κυβέρνηση, «αν την αγγίξεις ή θα καείς ή θα βρωμίσεις τα χέρια σου».

Ρόδος 18/6/2021

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2021 στη Γενική: Δείτε όλα τα ονόματα

ΔΙΑΤΑΞΗ - Νέες προσλήψεις ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ στα σχολεία - Ενίσχυση της Σχολικής Ψυχολογίας

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 4 Αυγούστου

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Γαλλία: Το 2020 καταγράφηκαν 102 γυναικοκτονίες, το 18% των θυμάτων είχε καταθέσει μήνυση κατά του δράστη
Σύμφωνα με αυτή την έρευνα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών, το 35% των γυναικοκτονιών επήλθαν ενώ τα θύματα είχαν ήδη υποστεί βία,...
Γαλλία 2020:Καταγράφηκαν 102 γυναικοκτονίες - Το 18% είχε καταθέσει μήνυση
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2021 στη Γενική: Δείτε όλα τα ονόματα
Διορισμοί Εκπαιδευτικών 2021: Δείτε αναλυτικά τα ονόματα των εκπαιδευτικών που διορίζονται σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2021 στη Γενική: Δείτε όλα τα ονόματα