maldives tis elladas
«Μαλδίβες της Ελλάδας»: Ένα πανέμορφο μέρος σε μικρή απόσταση από την Αθήνα

Σε μικρή απόσταση από την Αθήνα, στα νερά της νότιας Εύβοιας, υπάρχει ένα σύμπλεγμα νησιών, δέκα για την ακρίβεια, που μπορούν να χαρακτηριστούν ως οι «Μαλδίβες της Ελλάδας».

Οι Πεταλιοί, ένα μέρος πανέμορφο, ανήκουν στην Κάρυστο και τοποθετούνται ακριβώς απέναντι από το Μαρμάρι. Όμως η πρόσβαση γίνεται μόνο με ιδιωτικό μέσο, αφού δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση, τη στιγμή μάλιστα που τα μεγαλύτερα από τα νησιά είναι ιδιωτικά.

Δείτε το βίντεο του Travel Inspiration και διαβάστε ορισμένες πληροφορίες για τα νησιά:

Την εποχή της Τουρκοκρατίας, ανήκαν στον Ομάρ Πασά της Καρύστου και αρκετά χρόνια αργότερα δόθηκαν από το ελληνικό κράτος ως δώρο στον τσάρο Νικόλαο Β'. 'Όταν η Όλγα Κωνσταντίνοβνα, εγγονή του Τσάρου, παντρεύτηκε τον Γεώργιο και έγινε βασίλισσα της Ελλάδος πούλησε την προίκα της στον εφοπλιστή Εμπειρίκο, στην οικογένεια του οποίου ανήκει ακόμα και σήμερα ένα μεγάλο μέρος των Πεταλιών, καθώς και το δεύτερο σε έκταση νησί του συμπλέγματος. 

Όσο για το μεγαλύτερο νησί, γνωστό ως Πεταλία, κατά την δεκαετία του ΄80, πέρασε στην ιδιοκτησία της κόρης του μεγάλου ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο, Παλόμα, και του αδελφού της Κλοντ, οι οποίοι με τη σφραγίδα του προσωπικού τους στυλ, μετέτρεψαν τους αλλοτινούς στάβλους, καθώς και την εξοχική κατοικία της βασίλισσας, σε ένα μοναδικό κατάλυμα με "άρωμα" Τοσκάνης. 

Σήμερα, ανήκει στην οικογένεια του επιχειρηματία Γεωργίου Δαυίδ, διατηρώντας την παρέλαση των ισχυρών ονομάτων που βρέθηκαν για λίγο ή πολύ σε αυτόν τον μικρό παράδεισο, και χαλάρωσαν στην ηρεμία που τους προσέφεραν, τόσο οι εγκαταστάσεις όσο και το ίδιο το μέρος, ενώ ταυτόχρονα απόλαυσαν τις βουτιές τους στα απίστευτα τροπικά νερά του συμπλέγματος.

Η Μαρία Κάλλας, η Γκρέτα Γκάρμπο, ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και πολλοί ακόμα διάσημοι ανά τον κόσμο, μετέτρεψαν τους λιλιπούτειους Πεταλιούς σε μια VIP «γειτονιά» που με τα απίστευτα χρώματά τους έγραψαν και συνεχίζουν να γράφουν ιστορία

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dypa
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων
Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τα 3 νέα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για προγράμματα κατάρτισης ανέργων