Warning message

Unable to retrieve https://www.facebook.com/158198254243043/videos/508151653564048 at this time, please check again later.
Kαθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας  Βάνα Παπαευαγγέλου
«Σήμερα βλέπουμε το αποτύπωμα του Πάσχα», σημειώνει η Βάνα Παπαευαγγέλου, επισημαίνοντας πάντως ότι η επιβάρυνση αφορά συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, ενώ ο συνολικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού μειώνεται

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, κάτι που συνδέεται και με την περίοδο του Πάσχα, καταγράφουν οι ειδικοί, κάνοντας λόγο για σημαντική επιβάρυνση στην Αιτωλοακαρνανία.

«Σήμερα βλέπουμε το αποτύπωμα του Πάσχα. Σημαντική επιβάρυνση στην Αιτωλοακαρνανία. Το μήνυμα είναι σαφές. Βλέπουμε εξάρσεις κυρίως σε νησιά, όπως η Ικαρία, η Κάρπαθος, η Κέρκυρα, η Σκιάθος με κοινό χαρακτηριστικό την νόσηση νέων ανθρώπων. Είναι ξεκάθαρο πως οι νέοι μας πήγαν να δουν τους δικούς τους και κάποιοι μετέφεραν τον ιό στους τόπους τους», επισήμανε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Συνολικά πάντως το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα κινείται πτωτικά, ο συνολικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού μειώνεται, όπως επίσης και ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία, ενώ ο δείκτης Rt είναι στο 0,83.

Τα νέα κρούσματα είναι ηλικίας 20-36 ετών με κύριες πηγές μετάδοσης τις συναθροίσεις και την οικογένεια. «Όσο ο ιός είναι ανάμεσά μας δεν πρέπει να ξεχνάμε τα μέτρα προστασίας. Άλλο η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και άλλο η χαλάρωση των μέτρων προστασίας» είπε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Η ίδια τόνισε τη σημασία της χρήσης των self tests, λέγοντας πως 1/4 κρούσματα το τελευταίο διάστημα προήλθαν από το νέο αυτό εργαλείο, κάτι που δείχνει και πόσο σημαντικό είναι στην μάχη κατά της πανδημίας, καθώς αν δεν υπήρχαν τα self tests, τότε οι συμπολίτες μας αυτοί -στην πλειοψηφία τους ασυμπτωματικοί- θα μετέδιδαν τον ιό στην κοινότητα -και κυρίως στο ενδοοικογενειακό τους περιβάλλον- χωρίς να το γνωρίζουν.

«Όσο ανοίγουν οι δραστηριότητες αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων» είπε στη συνέχεια και αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στην αξία των ατομικών τεστ, τα οποία από την αρχή εφαρμογής τους, κατάφεραν να διαγνώσουν 14.000 περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του ιού. Μάλιστα, μιλώντας γι' αυτό το νέο εργαλείο, όπως είπε, φάνηκε πως την περασμένη εβδομάδα το 26,6% των νέων διαγνώσεων (η μία 1 στις 4) στηρίχθηκε στα ατομικά τεστ.

«Στόχος μας είναι να βρίσκουμε όλο και περισσότερους ασυμπτωματικούς, να τους απομονώνουμε και να προστατεύουμε τον κοινωνικό τους περίγυρο» εξήγησε η κυρία Παπαευαγγέλου, επισημαίνοντας πως τα τα ατομικά τεστ δε συστήνονται πουθενά στον κόσμο σε μικρά παιδιά και βρέφη, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι αν έχουν μολυνθεί, πιθανότατα θα έχουν μολυνθεί από τους γονείς τους οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να κάνουν το ατομικό τεστ. 

https://www.facebook.com/158198254243043/videos/508151653564048

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα