Εμβόλιο κορονοϊού: Ξεκινούν οι δοκιμές του πράσινου πιστοποιητικού
Ξεκινούν οι δοκιμές του πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού στην Ελλάδα - Στόχος είναι να λειτουργήσει πλήρως στις 30 Ιουνίου

Η Ελλάδα είναι μεταξύ των πρώτων χωρών που θα συμμετάσχουν στις δοκιμές για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό ανέφερε ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος σε ενημέρωση προς τους ανταποκριτές.

Οι χώρες χωρίζονται σε τρία γκρουπ με βάση το κατά πόσο είναι έτοιμες τεχνικά για το πιστοποιητικό, ενώ οι δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου.

Εκτός από την Ελλάδα, μεταξύ των χωρών που ανήκουν στην πρώτη ομάδα, είναι η Ισπανία, η Ιταλία, η Μάλτα, η Βουλγαρία, η Εσθονία, το Λουξεμβούργο. Η Κύπρος ανήκει στο δεύτερο γκρουπ που θα προχωρήσει σε δοκιμές λίγο αργότερα.

Το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό θα είναι τεχνικά έτοιμο την 1η Ιουνίου σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος. Ο στόχος είναι να λειτουργήσει πλήρως στις 30 Ιουνίου.

Θυμίζουμε ότι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε σχετική της επιστολή σημείωνε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες, «συμφωνήσαμε σε μια κοινή προσέγγιση με στόχο να διευκολύνουμε το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Συμφωνήθηκε η θέσπιση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενός τυποποιημένου, διαλειτουργικού και κοινώς αποδεκτού πιστοποιητικού εμβολιασμού, το οποίο θα πιστοποιεί την κατάσταση του κατόχου του πιστοποιητικού σε σχέση με τον Covid, και πιο συγκεκριμένα εάν έχει εμβολιαστεί, εάν έχει προσκομίσει αρνητικό τεστ ή εάν έχει αναρρώσει ήδη» ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Τόνισε ότι για να λειτουργήσει το σύστημα «θα πρέπει να καταρτιστούν και να δημοσιοποιηθούν εθνικές λίστες πιστοποιημένων εκδοτικών αρχών και εθνικών μητρώων με τις πιστοποιημένες εκδοτικές αρχές».

Μάλιστα, όπως τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν: «Για να είναι αποτελεσματικό το ευρωπαϊκό σύστημα, θα πρέπει οι αποφάσεις να μεταφραστούν σε δράσεις σε εθνικό επίπεδο. Αυτό συνεπάγεται ότι θα πρέπει να συμφωνηθούν τα επιμέρους στοιχεία και να υιοθετηθεί το αναγκαίο νομικό πλαίσιο. Βασίζομαι σε εσάς και τη συνεργασία σας. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα αυτό ως προτεραιότητα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα