astynomiki via
Αστυνομικοί εισβάλουν σε πολυκατοικία και σέρνουν ενοίκους στο δρόμο γιατί αντέδρασαν στον ξυλοδαρμό ανηλίκων - Χτύπησαν κοπέλα που κατέγραφε την επίθεση - Νέα βίντεο αστυνομικής βίας, καταστολής και αυθαιρεσίας από τη Νέα Σμύρνη

Νέο περιστατικό ωμής αστυνομικής βίας και καταστολής σε βάρος πολιτών στη Νέα Σμύρνη έρχεται στο φως της δημοσιότητας, μετά τον ξυλοδαρμό και τη σεξουαλική επίθεση σε βάρος 18χρονης στην ίδια περιοχή.

Στο νέο περιστατικό με θύμα πολίτη πρωταγωνιστές είναι για μία ακόμα φορά αστυνομικοί της «ΔΡΑΣΗΣ», οι οποίοι, ούτε λίγο ούτε πολύ εισβάλουν σε πολυκατοικία και σέρνουν κυριολεκτικά με τις πυτζάμες ένοικο στο δρόμο.

Σύμφωνα με το News24/7.gr, ο Μιχάλης, το βράδυ της Τρίτης, επέστρεψε σπίτι του, σε κεντρικό σημείο της Νέας Σμύρνης, μετά την πορεία μαζί με την κοπέλα του, γαλλικής καταγωγής.

Ενώ το ζευγάρι βρισκόταν εντός της οικίας του απ' έξω ακούστηκε φασαρία και έσκασε μία κρότου-λάμψης. Ο Μιχάλης βγήκε να δει τι συμβαίνει και διαπίστωσε ότι στο απέναντι κτίριο αστυνομικοί συνελάμβαναν εφήβους την ίδια ώρα που τους χτυπούσαν.

Ενστικτωδώς πλησίασε τους αστυνομικούς και τους χειροκρότησε ειρωνικά λέγοντας "μπράβο, νιώθουμε ασφάλεια τώρα". Εκείνη τη στιγμή βγήκε και ένας ένοικος από την πολυκατοικία να δει τι συμβαίνει (είναι χαρακτηριστικό ότι ο άνθρωπος, όπως θα δείτε και στα video, φοράει παντόφλες).

Κάποιοι από τους αστυνομικούς εξοργίστηκαν και μπήκαν στην πολυκατοικία να πιάσουν τους δύο άνδρες οι οποίοι εν τω μεταξύ είχαν καταφύγει στο εσωτερικό για να αποφύγουν τη σύλληψη. Τους έσυραν όμως έξω με τη βία χωρίς να τους εξηγούν το παράπτωμα.

Τη σκηνή κατέγραφε η κοπέλα του Μιχάλη με το κινητό της τηλέφωνο. Μόλις το αντιλήφθηκαν αυτό οι αστυνομικοί, την πλησίασαν και την χτύπησαν με τη συσκευή στο κεφάλι της (ακούγεται χαρακτηριστικά στο τέλος του βίντεο).

Οι αστυνομικοί οδήγησαν τους δύο συλληφθέντες μπροστά από ένα περίπτερο της γειτονιάς και άρχισαν να σπάνε πεζοδρόμιο λέγοντας χαρακτηριστικά "λέτε ότι δεν έχετε κάνει τίποτα αλλά θα δείτε τι θα σας φορτώσουμε".

Εν τέλει, ο Μιχάλης, χωρίς ευτυχώς να του φορτώσουν κάποιο αντικείμενο ως "προίκα", μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ. Εκεί ήρθε αντιμέτωπος με λεκτικούς τραμπουκισμούς ("ξέρουμε που μένεις, θα σε κανονίσουμε") πριν αφεθεί ελεύθερος μετά από αρκετή ώρα. Αναμφίβολα θα θυμάται για καιρό την 9η Μαρτίου.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία Erminio: Ποια σχολεία κλείνουν

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Το Voucher της ΔΥΠΑ έχει ακόμα λίγες θέσεις ανοικτές για άμεση έναρξη εδώ

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καλλιθέα ΩΝΑΣΕΙΑ
ΟΛΜΕ: Σήμερα η Πανελλαδική Ημέρα Δράσης ενάντια στην προώθηση των Ωνάσειων Σχολείων
Διευκολυντική στάση εργασίας 11:00–14:00 και συγκέντρωση στις 13:00 έξω από το Ίδρυμα Ωνάση
ΟΛΜΕ: Σήμερα η Πανελλαδική Ημέρα Δράσης ενάντια στην προώθηση των Ωνάσειων Σχολείων
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
«Κλείδωσε» η θέση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής: Στο προσκήνιο ο Διονύσης Αναστασόπουλος
Η συζήτηση αυτή συνδέεται άμεσα με την επικείμενη αποχώρηση του νυν Περιφερειακού Διευθυντή,  Λεωνίδα Μάντζου, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές,...
«Κλείδωσε» η θέση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής: Στο προσκήνιο ο Διονύσης Αναστασόπουλος