kapravelos
«Όπου υπάρχει συνωστισμός δεν έχει γίνει τίποτα για να βελτιωθεί η κατάσταση» - Το lockdown δεν λειτουργεί χωρίς εφαρμογή ενός αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου

Το lockdown δεν λειτουργεί χωρίς εφαρμογή ενός αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου σε εστίες συνωστισμού, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και οι εργασιακοί χώροι. Αυτό υπογραμμίζει ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, τονίζοντας ότι η Αθήνα βρίσκεται «σε πολύ ανησυχητικό επίπεδο», καθώς «το Σύστημα Υγείας πιέζεται πολύ».

Μιλώντας Στο Κόκκινο ο κ. Καπραβέλος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «όπου υπάρχει συνωστισμός δεν έχει γίνει τίποτα για να βελτιωθεί η κατάσταση». Πρόσθεσε δε ότι «επί ένα χρόνο ξύνουμε πληγές. Το γεγονός ότι η χώρα δεν έχει επαρκές σύστημα Υγείας, το έχουν πληγώσει, το έχουν υποχρηματοδοτήσει, φέρνει ένα πολύ βαρύ τίμημα».

Επιπλέον, επέμεινε στην ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας.

«Κάποιοι θέλουν να φιμώσουν και τις ιατρικές φωνές. Εμείς νοσηλεύουμε και βαριά μη covid περιστατικά. Όταν μετατρέπεις το νοσοκομείο σε covid, δε μπορείς να φροντίσεις σωστά τα άλλα περιστατικά. Tον Νοέμβριο με την κατάρρευση, δεν μπορούσαμε να φροντίσουμε ούτε τα περιστατικά κορονοϊού, ούτε τα άλλα. Ουαί κι αλίμονο αν συμβεί αυτό στην Αθήνα. Θα είναι μεγάλες οι απώλειες», είπε επίσης.

«Είναι ένα από τα χαρακτηριστικά πολιτισμού της κοινωνίας το να έχει ένα ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας, γιατί αφορά τις ζωές των ανθρώπων», κατέληξε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα