kapravelos
«Όπου υπάρχει συνωστισμός δεν έχει γίνει τίποτα για να βελτιωθεί η κατάσταση» - Το lockdown δεν λειτουργεί χωρίς εφαρμογή ενός αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου

Το lockdown δεν λειτουργεί χωρίς εφαρμογή ενός αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου σε εστίες συνωστισμού, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και οι εργασιακοί χώροι. Αυτό υπογραμμίζει ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, τονίζοντας ότι η Αθήνα βρίσκεται «σε πολύ ανησυχητικό επίπεδο», καθώς «το Σύστημα Υγείας πιέζεται πολύ».

Μιλώντας Στο Κόκκινο ο κ. Καπραβέλος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «όπου υπάρχει συνωστισμός δεν έχει γίνει τίποτα για να βελτιωθεί η κατάσταση». Πρόσθεσε δε ότι «επί ένα χρόνο ξύνουμε πληγές. Το γεγονός ότι η χώρα δεν έχει επαρκές σύστημα Υγείας, το έχουν πληγώσει, το έχουν υποχρηματοδοτήσει, φέρνει ένα πολύ βαρύ τίμημα».

Επιπλέον, επέμεινε στην ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας.

«Κάποιοι θέλουν να φιμώσουν και τις ιατρικές φωνές. Εμείς νοσηλεύουμε και βαριά μη covid περιστατικά. Όταν μετατρέπεις το νοσοκομείο σε covid, δε μπορείς να φροντίσεις σωστά τα άλλα περιστατικά. Tον Νοέμβριο με την κατάρρευση, δεν μπορούσαμε να φροντίσουμε ούτε τα περιστατικά κορονοϊού, ούτε τα άλλα. Ουαί κι αλίμονο αν συμβεί αυτό στην Αθήνα. Θα είναι μεγάλες οι απώλειες», είπε επίσης.

«Είναι ένα από τα χαρακτηριστικά πολιτισμού της κοινωνίας το να έχει ένα ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας, γιατί αφορά τις ζωές των ανθρώπων», κατέληξε.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ταξί
Συνελήφθη ο «Ληστής των ταξί»: Παραπλανούσε οδηγούς και τους ακινητοποιούσε με τη ζώνη ασφαλείας
Αγία Βαρβάρα: 25χρονος έπνιγε οδηγούς ταξί με τη ζώνη για να τους ληστέψει
Συνελήφθη ο «Ληστής των ταξί»: Παραπλανούσε οδηγούς και τους ακινητοποιούσε με τη ζώνη ασφαλείας