Ξεκινούν σήμερα οι εμβολιασμοί σε Ελλάδα και ΕΕ
Εμβολιασμός. Ξεκινούν σήμερα οι εμβολιασμοί σε Ελλάδα και ΕΕ. Στις 2 το μεσημέρι θα εμβολιαστεί η πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Ευαγγελισμό, και μισή ώρα αργότερα ο πρωθυπουργός στο νοσοκομείο Αττικόν.

Εμβολιασμός. Στη χώρα μας, οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από τα 5 νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής και θα συμβολίζουν την αναγκαιότητα να δοθεί προτεραιότητα στο υγειονομικό προσωπικό και τους ηλικιωμένους, καθώς πρώτη -στη μία μετά το μεσημέρι- θα κάνει το εμβόλιο στον Ευαγγελισμό η νοσηλεύτρια ΜΕΘ Ευσταθία Καμπισιούλη, και μισή ώρα αργότερα, στο ίδιο νοσοκομείο, ο φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, Μιχάλης Γιοβανίδης.

Σημειώνεται ότι στις περισσότερες κλινικές η συμμετοχή του υγειονομικού προσωπικού για τον εμβολιασμό είναι καθολική.

Στις 2 μετά το μεσημέρι θα εμβολιαστεί η πρόεδρος της Δημοκρατίας, επίσης στον Ευαγγελισμό, και μισή ώρα αργότερα ο πρωθυπουργός στο νοσοκομείο Αττικόν. Θα ακολουθήσουν ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ο πρόεδρος της Βουλής, ο γραμματέας του Μέρα25, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, ο οποίος εκπροσωπεί τον Αρχιεπίσκοπο.

Τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η προώθηση των εμβολίων σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και Ιωάννινα, ενώ αυτή την εβδομάδα θα παραληφθούν άλλες 83.850 δόσεις του εμβολίου της Pfizer, και έως τέλος Μαρτίου συνολικά 1.265.550 δόσεις.

Τον Ιανουάριο αναμένεται να προστεθούν και τα εμβόλια από τις άλλες εταιρείες που θα λάβουν έγκριση, και με τις οποίες ήδη υπάρχει συμφωνία.

Ευρωπαϊκή Ένωση

Στο ρυθμό των εμβολίων είναι και η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από την έγκριση του εμβολίου της Pfizer.

Μερικές ημέρες μετά το πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο εμβόλιο των Pfizer-BioNTech, η πλειονότητα των χωρών-μελών της ΕΕ ξεκινά σήμερα ταυτόχρονα τις εκστρατείες εμβολιασμού κατά του νέου κορονοϊού, όπως έχουν κάνει πολλά άλλα κράτη.

Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού έφθασαν χθες, Σάββατο, στις χώρες-μέλη της ΕΕ, με αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Στη Γαλλία, 19.500 δόσεις παραδόθηκαν στο κεντρικό φαρμακείο των Νοσοκομείων του Παρισιού (Hôpitaux de Paris), σε προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου οι εργαζόμενοι φορώντας μάσκες και ειδικά γάντια προστασίας από τις χαμηλές θερμοκρασίες (το εμβόλιο διατηρείται σε θερμοκρασία -70 βαθμών Κελσίου) μετάφεραν τις συσκευασίες σε ειδικούς ψύκτες.

Το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την αμερικανική Pfizer και τη γερμανική BioNTech «προστατεύει το 95% των ανθρώπων από τις πιο σοβαρές μορφές (της Covid-19) και θα σώσει πολλές ζωές», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Η Γερμανία, η Ουγγαρία και η Σλοβακία ήδη άρχισαν ήδη από χθες τη σχετική διαδικασία, ξεκινώντας να εμβολιάζουν τον πληθυσμό τους μία ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη της εκστρατείας.

Στη Γερμανία, ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech ήταν μια γυναίκα 101 ετών, η Έντιτ Κβοϊτσάλα, που φιλοξενείται σε οίκο ευγηρίας στη Σαξονία-Άνχαλτ.

Στην Ουγγαρία, ήταν η Αριάν Κέρτετζ, γιατρός στο νοσοκομείο South Pest της πρωτεύουσας Βουδαπέστης που έκανε την αρχή. «Περίμενα εδώ και καιρό να κάνω το εμβόλιο, καθώς από αυτό εξαρτάται το να εργάζομαι ήρεμα και με ασφάλεια», δήλωσε.

Στη Σλοβακία, ο πρώτος που εμβολιάστηκε ήταν ένας λοιμωξιολόγος, ο Βλαντίμιρ Κρτσμέρι, στην πόλη Νίτρα, στο δυτικό τμήμα της χώρας

Πριν από την ΕΕ, πολλές άλλες χώρες άρχισαν την εκστρατεία εμβολιασμού των πολιτών τους κατά της Covid-19, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.750.780 ανθρώπους και έχει μολύνει πάνω από 80 εκατ. σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Η Ρωσία --όπου τα κρούσματα ξεπέρασαν χθες το όριο των 3 εκατομμυρίων--, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Μεξικό, η Χιλή, μεταξύ άλλων χωρών, ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς τον Δεκέμβριο. Η Κίνα ήταν η πρώτη που άρχισε, ήδη από το καλοκαίρι.

Όσο για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, εκείνος ανακοίνωσε χθες μια εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19 «χωρίς προηγούμενο στον κόσμο», με στόχο να ανοσοποιήσει μέσα σε ένα μήνα το ένα τέταρτο των εννέα εκατομμυρίων κατοίκων του Ισραήλ. Και αυτό την ώρα που η χώρα εισέρχεται σήμερα στο τρίτο γενικευμένο lockdown, διάρκειας τουλάχιστον δύο εβδομάδων.


Εμβόλιο κορονοϊού: Πώς κλείνετε ραντεβού στο 13034

Στην Ελλάδα το εμβόλιο κατά του κορονοϊού - Αναλυτικές οδηγίες για ραντεβού

Στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, δηλαδή σε ΕυαγγελισμόΣωτηρίαΑττικόΘριάσιο και Ασκληπιείο της Βούλας, αναμένεται να διενεργηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορονοιού Sars Cov-2 στην Ελλάδα, αύριο, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου.

Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί διανομή και σε νοσοκομεία αναφοράς στην υπόλοιπη χώρα, στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα, έτσι ώστε να ξεκινήσουν εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό στις 29 Δεκεμβρίου.

Το εμβόλιο κορονοϊού βρίσκεται ήδη σε ελληνικό έδαφος, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έναν ηλικιωμένο και έναν νοσηλευτή να εμβολιάζονται πρώτοι συμβολικά

Η συνέχεια του άρθρου εδώ...


Κορονοϊός: Οι 9 μύθοι για το εμβόλιο

Κορονοϊός. Μόλις εμφανίστηκε το εμβόλιο υπήρξαν και ερωτηματικά γύρω από αυτό. Πέρα όμως από τις πραγματικές ανησυχίες κυκλοφορούν και fake news τα οποία όμως θα πρέπει να απαντηθούν.

Κορονοϊός - Εμβόλιο. Τους μύθους επισημαίνει ο Θεοκλής Ζαούτης, καθηγητής παιδιατρικής και επιδημιολογικής στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και μέλος της επιτροπής των λοιμοξιολόγων.
Ο κ. Θ.Ζαούτης επισημαίνει τους εννέα μύθους και τους απομυθοποιεί. Το εμβόλιο θα κυκλοφορήσει στις 27 χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης.

Η συνέχεια του άρθρου εδώ...


Covid-19: Προς τρίτο lockdown οδεύει η Αυστρία

Η αυστριακή κυβέρνηση θα προχωρήσει και σε τρίτο lockdown, το οποίο θα ξεκινήσει μετά τα Χριστούγεννα - Μαζικά τεστ για την επαναλειτουργία της αγοράς

Η Αυστρία θα εισέλθει σε τρίτο lockdown μετά τα Χριστούγεννα και μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, μεταδίδουν αυστριακά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους και το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.

Η κυβέρνηση θα έχει σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους κυβερνήτες των εννέα επαρχιών της Αυστρίας με θέμα την λήψη αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων.

Τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πληροφορίες πηγών των συνομιλιών σχετικά με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν μετά τις διαβουλεύσεις.

Η συνέχεια του άρθρου εδώ...


Εμβόλιο - Θεμιστοκλέους: Να πάρουμε τη ζωή μας πίσω

Εμβόλιο κορονοϊός. Επιχείρηση "Ελευθερία"- Μ. Θεμιστοκλέους: Στις 27 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω

Εμβόλιο κορονοϊός. Λίγο μετά τις 7 το πρωί έφτασε η πρώτη παρτίδα των 9.750 δόσεων εμβολίων κατά της covid-19 από την εταιρεία Pfizer-BioΝTech σε κεντρική φαρμακαποθήκη στο Κρυονέρι της Αττικής.

Τα εμβόλια παραδόθηκαν στο χώρο αποθήκευσης υπό δρακόντεια μέτρα υψίστης ασφαλείας παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους.

Η συνέχεια του άρθρου εδώ...

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

georgiadis
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»
«Δεν έγινε ένα έγκλημα, όπως λένε από το πρωί έως το βράδυ. Ο Καραμανλής ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Ο Μητσοτάκης ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Άρα,...
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»