Άλμπερτ Μπουρλά, Phizer
Ο Άλμπερτ Μπουρλά, είπε σχετικά με τις μεταλλάξεις του ιού πως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως το εμβόλιο θα είναι το ίδιο αποτελεσματικό, δήλωσε όμως συγκρατημένα αισιόδοξος,

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ο Άλμπερτ Μπουρλά μίλησε για το εμβόλιο των phizer biontech κατά της πανδημίας.

Την πεποίθηση του ότι είναι θέμα χρόνου να φτάσουμε στο τέλος του κορονοϊού εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, στέλνοντας, παράλληλα, μήνυμα σχετικά με την ανάγκη να τηρηθούν πιστά οι οδηγίες και τα μέτρα. «Μέχρι να επιστρέψουμε στις ζωές μας φοράτε τις μάσκες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, τόνισε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι τα εμβόλια «θα είναι το ίδιο αποτελεσματικά και σε αυτό το στέλεχος, αλλά δεν το ξέρουμε αυτή την στιγμή με βεβαιότητα. Πιστεύω ότι έχω δει στοιχεία τα οποία με κάνουν να μπορώ να πω ότι είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, αλλά θα έχουμε οριστικά στοιχεία αν τα εμβόλια είναι το ίδιο ή περισσότερο αποτελεσματικά σε αυτό το στέλεχος σε κανένα δύο εβδομάδες».

εμβόλιο για κορονοϊό

Μιλώντας από τα γραφεία της εταιρείας στο Κονέκτικατ, ο Άλμπερτ Μπουρλά, παρουσίασε τον σχεδιασμό, το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες αναφορικά με τη διάθεση των εμβολίων και έδωσε στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των δόσεων που θα έλθουν στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι στην ΕΕ το 2021 θα διατεθούν 200 εκατ. δόσεις και κάθε χώρα θα λάβει το μερίδιό της κατ΄ αναλογία πληθυσμού σημειώνοντας πως στην Ελλάδα αναλογούν περί τα 2 εκατομμύρια δόσεις.

Ως προς τις διαδικασίες παράδοσης σημείωσε πως όλα πηγαίνουν σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει καθώς και ότι η παράδοση γίνεται με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων προδιαγραφών ασφαλείας.

Υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος αισθάνεται «ευλογημένος» για το επίτευγμα της ανακάλυψης του εμβολίου και της ταχύτατης έγκρισης που αυτό έλαβε τόνισε πως «κατορθώσαμε να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων» και εξέφρασε την αισιοδοξία του ως προς τη δράση του απέναντι και στο νέο στέλεχος που έχει εμφανιστεί ως μετάλλαξη του κορονοϊού.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στην Θεσσαλονίκη, στην πατρίδα του όπως την αποκάλεσε, την «πόλη που αγαπώ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο» και στην επένδυση της εταιρείας σε αυτή. Σύμφωνα με τον κ. Μπουρλάς  «η Θεσσαλονίκη επιλέχθηκε όχι γιατί θέλουμε να κάνουμε το χατίρι κάποιου. Αλλά διότι πιστεύουμε ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις πολύ απαιτητικές, στις πολύ μεγάλες απαιτήσεις που έχουμε από ένα τέτοιο hub».


Εμβόλιο: Επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων στις 27 χώρες της Έ.Ε.

Οι πρώτες δόσεις θα βρίσκονται στις 27 χώρες μέλη της Ένωσης για την έναρξη της ευρωπαϊκής εκστρατείας εμβολιασμού στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου

Υπό υψηλή αστυνομική επιτήρηση διεξάγεται η επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων των Pfizer-BioNTech από την βελγική μονάδα παραγωγής στο Πουρς προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Φορτηγά ψυγεία φορτωμένα με τις παρτίδες των εμβολίων ξεκινούν από το εργοστάσιο της Pfizer και αναχωρούν υπό αστυνομική συνοδεία προς κατευθύνσεις που δεν αποκαλύπτονται. Τα μέσα ενημέρωσης κρατούνται σε απόσταση, ώστε η επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων κατά της Covid-19 να γίνει με την μυστικότητα που επιβάλλουν λόγοι ασφαλείας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βεβαιώνει ότι οι πρώτες δόσεις θα βρίσκονται εγκαίρως στις 27 χώρες μέλη της Ενωσης για την έναρξη της ευρωπαϊκής εκστρατείας εμβολιασμού στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου.

Eίμαι συγκινημένη που βλέπω τα πρώτα εμβόλια που εστάλησαν στα κράτη-μέλη ταυτόχρονα, ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν

Τη συγκίνησή της για την αποστολή των πρώτων εμβολίων, ταυτόχρονα σε όλα τα κράτη-μέλη εξέφρασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

«Είμαι συγκινημένη να βλέπω τα πρώτα εμβόλια που εστάλησαν σε όλες τις χώρες της ΕΕ, ταυτόχρονα. Σε λίγες ημέρες οι πρώτοι Ευρωπαίοι θα έχουν εμβολιαστεί. Συντομα θα υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους. Μαζί θα ξεπεράσουμε την πανδημία» ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν.


Εμβόλιο κορονοϊού: Με SMS στο 13034 τα ραντεβού

Παρουσιάστηκαν οι βασικές πτυχές του Εθνικού Σχεδίου Εμβολιασμών (Σχέδιο Ελευθερία) έναντι του κορονοϊού - Με τους κωδικούς Taxisnet ή στο φαρμακείο/ΚΕΠ και με αποστολή SMS το ραντεβού

Η συνέχεια του άρθρου εδώ...

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΑΣΚΑΛΑ
Τοξικό το κλίμα στα σχολεία λίγο πριν διακοπές του Πάσχα λόγω των πιέσεων του υπουργείου Παιδείας
Ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών βιώνει υψηλή ή μεσαία συναισθηματική εξάντληση, ενώ καταγράφεται επίσης ότι ένα ακόμη μεγαλύτερο τμήμα...
Τοξικό το κλίμα στα σχολεία λίγο πριν διακοπές του Πάσχα λόγω των πιέσεων του υπουργείου Παιδείας
10 γυμνασιο παπαγου
Τεράστια επιτυχία: Το «ψηφιακό» Υπουργείο άφησε 345 μαθητές με κενά εκπαιδευτικών από την αρχή της χρονιάς ως τώρα!
Λήγει το σχολικό έτος κι ακόμα να καλύψουν τα κενά -και μάλιστα στην Αθήνα, στου Παπάγου! Στα «κάγκελα» οι γονείς...
Τεράστια επιτυχία: Το «ψηφιακό» Υπουργείο άφησε 345 μαθητές με κενά εκπαιδευτικών από την αρχή της χρονιάς ως τώρα!
w29-81121enisxytikhdidaskalia.jpg
Ενισχυτική Διδασκαλία: Πώς ένας απαραίτητος θεσμός για τους μαθητές κατέληξε σε «πρεκαριάτο» για τους εκπαιδευτικούς...
Το πρεκαριάτο, από το λατινικό precarious (που σημαίνει αβέβαιος, ανασφαλής), είναι όρος που εμφανίζεται από τη δεκαετία του '80 για τα σύγχρονα...
Ενισχυτική Διδασκαλία: Πώς ένας απαραίτητος θεσμός για τους μαθητές κατέληξε σε «πρεκαριάτο» για τους εκπαιδευτικούς...
teachers
Μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους
Η μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πραγματοποιείται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ)
Μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους