Επίδομα 534€: Τι ισχύει για τις «click away» επιχειρήσεις
Τι ισχύει για εργαζόμενους και επιχειρήσεις που λειτουργούν με click away - Δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού Δεκεμβρίου;

Δικαιούνται να λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ και για τον μήνα Δεκέμβριο όσοι εργαζόμενοι εργάζονται σε επιχειρήσεις που ξεκινήσαν από χτες, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, να λειτουργούν με τη μέθοδο click away.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης όλα τα μέτρα προστασίας και οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων, που έχουν ανακοινωθεί για τον μήνα Δεκέμβριο θα συνεχίσουν να ισχύουν και για τις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που ανοίγουν με τη λογική του click away.

Κανονικά το επίδομα στις επιχειρήσεις

Όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός, το επίδομα της αναστολής των 534 ευρώ θα συνεχίζει να καταβάλλεται κανονικά και στις επιχειρήσεις που θα αρχίσουν τη λειτουργία τους με τα νέα περιοριστικά μέτρα, καθώς θα αντιμετωπίζονται ως κλειστές, τουλάχιστον έως τις 7 Ιανουαρίου 2021. 

«Δεν υποκρινόμαστε ότι το click away μπορεί να ισοφαρίζει σε επιχειρήσεις τη ζημία από τη μη λειτουργία του λιανικού εμπορίου. Γι’ αυτό το λόγο και οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με το click away νοούνται ως παραμένουσες κλειστές με κρατική εντολή και θα λαμβάνουν κανονικά όλα τα ωφελήματα και τα προστατευτικά μέτρα που έως τώρα ελάμβαναν ως απολύτως κλειστές», σημείωσε ο υπουργός.

Τι ισχύει για εργαζόμενους που επιστρέφουν στην εργασία τους

Για τους εργαζόμενους που επιστρέφουν στην εργασία τους μίλησε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης. Οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας είχαν τεθεί σε αναστολή αλλά επιστρέψαν στην εργασία τους από χτες, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, δεν δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού και το συνολικό ποσό των 534 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι αυτοί θα πρέπει να βγουν από την αναστολή των συμβάσεων εργασίας Δεκεμβρίου, ώστε να εργαστούν και να λάβουν την αναλογία της αμοιβής τους για τις ημέρες που εργάστηκαν από τον εργοδότη τους.

Υπενθυμίζουμε ότι το ποσό των 534€ ευρώ αφορά στις συμβάσεις που τίθενται σε αναστολή βάσει ΚΑΔ ολόκληρο τον Δεκέμβριο και αντιστοιχεί σε 17,8 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Επίδομα 534 ευρώ - Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

Το επίδομα των 534€ ή αλλιώς η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού Δεκεμβρίου για τους εργαζόμενους σε κλειστές με κρατική εντολή επιχειρήσεις αναμένεται να πληρωθεί μέχρι τέλος του έτους. 

Ιδιαίτερα για τις πληττόμενες επιχειρήσεις που θέτουν το σύνολο των εργαζομένων τους σε αναστολή και έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο επίδομα, μπορούν να θέτουν σε αναστολή και τις συμβάσεις εργασίας επιδοτούμενων εργαζομένων του προγράμματος «Ανοικτό Πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας».

Επίδομα 800 ευρώ - Πληρώθηκαν 674.871 εργαζόμενοι

Εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους μήνες και μόνο για τον μήνα Νοέμβριο η κυβέρνηση έδωσε στους εργαζομένους σε αναστολή, ειδική αποζημίωση ύψους 800€Το ποσό αυτό αφορούσε συνολικά χρονικό διάστημα ίσο με 30 ημέρες αναστολής εργασίας, δηλαδή 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση,  έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές μηνός Νοεμβρίου των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή λόγω κλεισίματος των επιχειρήσεων με εντολή δημόσιας αρχής, καθώς και των πληττόμενων επιχειρήσεων. Το συνολικό ποσό για τις αναστολές Νοεμβρίου ανέρχεται σε 439,975 εκ. ευρώ και αφορά 674.871 εργαζόμενους.

Από τις παραπάνω πληρωμές λείπουν μόνο εργαζόμενοι οι οποίοι δεν υπέβαλαν την απαιτούμενη δήλωση εργαζομένου αποδοχής μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία. Σύμφωνα με τη ανακοίνωση, πρόκειται για 23.866 εργαζόμενους οι οποίοι θα πληρωθούν με την επόμενη δόση πληρωμών του Δεκεμβρίου.

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα