Επίδομα 800€: Ποιοι πληρώνονται σήμερα
Ολοκληρώνονται σήμερα οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού Νοεμβρίου εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή - Τι ώρα θα γίνουν οι πληρωμές - Δεύτερη ευκαιρία για όσους δεν πρόλαβαν - Τι ισχύει για τις αναστολές Δεκεμβρίου

Σήμερα, Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι πληρωμές για το επίδομα των 800 ευρώ ή αλλιώς της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, για εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή λόγω κλεισίματος των επιχειρήσεων με εντολή δημόσιας αρχής, καθώς και των πληττόμενων επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού κατά τον μήνα Νοέμβριο.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, σήμερα αναμένεται να πληρωθούν 445.365 δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Το συνολικό ποσό της σημερινής πληρωμής ανέρχεται στα 251.668 εκατ. ευρώ. 

Στην σημερινή πληρωμή συμπεριλαμβάνονται και οι 14.736 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί λάθος από τις επιχειρήσεις και αφορούν τις ορθές επαναλήψεις δηλώσεων εργοδοτών.

Σύμφωνα με το έθνος σήμερα μετά τις 17:00 ή 18:00 το απόγευμα αναμένεται να ξεκινήσει η πληρωμή του επιδόματος των 800 ευρώ από τις αναστολές Νοεμβρίου στους εργαζόμενους των πληττόμενων από τον κορονοϊό επιχειρήσεων.

Δεύτερη ευκαιρία για όσους δεν πρόλαβαν

Ανοικτή θα παραμένει η πλατφόρμα στο σύστημα «Εργάνη» έτσι ώστε να μπορέσουν να κάνουν αίτηση όσοι δεν πρόλαβαν ή δεν υπέβαλλαν δήλωση για την αποζημίωση ειδικού σκοπού τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας πρόκειται για 23.866 εργαζόμενους οι οποίοι δεν υπέβαλαν την απαιτούμενη δήλωση εργαζομένου αποδοχής μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία. 

Όσοι δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού και εφόσον ολοκληρώσουν την δήλωση τους θα μπορούν να συμπεριληφθούν σε επόμενες πληρωμές.

Τέλος, επανεξετάζεται το καθεστώς 9.602 εργαζομένων, που εμφανίζονται στο πληροφοριακό σύστημα με πολλαπλή πλήρη απασχόληση, προκειμένου να ελεγχθεί εάν είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης. 

Οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε αναφορικά με την αποζημίωση ειδικού σκοπού: 

«Με την καταβολή αυτή ολοκληρώνονται οι πληρωμές μηνός Νοεμβρίου των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή λόγω κλεισίματος των επιχειρήσεων με εντολή δημόσιας αρχής, καθώς και των πληττόμενων. Το συνολικό ποσό για τις αναστολές Νοεμβρίου ανέρχεται σε 439,975 εκ. ευρώ και αφορά 674.871 εργαζόμενους»

Επίδομα 534€ για τον Δεκέμβριο

Επιστρέφει στο ποσό των 534€ ευρώ η ειδική αποζημίωση για εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας τον Δεκέμβριο.

Το ποσό των 534€ ευρώ αφορά τις συμβάσεις που θα τεθούν σε αναστολή ολόκληρο τον Δεκέμβριο και αντιστοιχεί σε 17,8 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Οι δηλώσεις στο σύστημα «Εργάνη» από τους εργοδότες για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και κλειστές επιχειρήσεις κατά τον μήνα Δεκέμβριο έχουν ξεκινήσει ήδη από την αρχή της εβδομάδας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φυλακή καθηγητής
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 50χρονος που κάρφωσε σπασμένο μπουκάλι στο κεφάλι 14χρονου
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου έκατσαν και οι γονείς του ανήλικου που καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 50χρονος που κάρφωσε σπασμένο μπουκάλι στο κεφάλι 14χρονου
kausonas
Καμπανάκι επιστημόνων: Οι ακραίες θερμοκρασίες συνδέονται με θανατηφόρα εγκεφαλικά επεισόδια
«Τα εγκεφαλικά είναι η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου παγκοσμίως και αυτή η επιβάρυνση που προκαλείται από τις ακραίες θερμοκρασίες είναι πολύ...
Καμπανάκι επιστημόνων: Οι ακραίες θερμοκρασίες συνδέονται με θανατηφόρα εγκεφαλικά επεισόδια
kleista sxoleia proaulio
Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας: 15χρονος χτύπησε συνομήλικο του μέσα σε προαύλιο Γυμνασίου
O 15χρονος φέρεται να εισήλθε σε προαύλιο χώρο Γυμνασίου στο Αγρίνιο και να χτύπησε με γροθιά τον συνομήλικό του, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει...
Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας: 15χρονος χτύπησε συνομήλικο του μέσα σε προαύλιο Γυμνασίου