Warning message

  • Unable to retrieve https://www.facebook.com/ergatiki/posts/4751942208209297 at this time, please check again later.
  • Unable to retrieve https://www.facebook.com/alfavita.gr/posts/3790239631038869 at this time, please check again later.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις την ημέρα της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου
Φρούριο το κέντρο της Αθήνας - Προσαγωγές «στο σωρό» - Στη ΓΑΔΑ οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης - Βίντεο από έφοδο σε οικία

Εικόνες αντίστοιχες ή και μεγαλύτερης έντασης της αστυνομοκρατίας από αυτές της 17 Νοέμβρη καταγράφονται στους δρόμους της Αθήνας την ημέρα της επετείου της δολοφονίας του 14χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από το όπλο το ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Υπενθυμίζεται ότι έχει τεθεί σε ισχύ η απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων. Από το πρωί της Κυριακής εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν εξαπλωθεί στο κέντρο της Αθήνας, ενώ οι δρόμοι των Εξαρχείων θυμίζουν πόλη υπό κατοχή, καθώς ελέγχονται εξονυχιστικά ακόμα και κάτοικοι που κυκλοφορούν κατά μόνας.

Είναι χαρακτηριστικό πως το σημείο που ο 14χρονος μαθητής φρουρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μέσα ενημέρωσης καταγγέλλουν πως απαγορεύεται η πρόσβαση ακόμα και σε δημοσιογράφους και ρεπόρτερ. Νωρίτερα ο γυμνασιάρχης του Α. Γρηγορόπουλου, Γιώργος Θαλάσσης κατήγγειλε πως δεν του επετράπη να αφήσει συμβολικά τρία ρόδια στο σημείο, αν και προσέγγισε το σημείο μόνο με τη συνοδεία της συζύγου του.

Προσαγωγές «στο σωρό» και εγκλωβισμός φοιτητών

Ξεπερνούν τις 100 οι προσαγωγές πολιτών που ήθελαν να τιμήσουν τη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου έχουν πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας.

Περί τις 50 προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν στην οδό Ναυαρίνου, ενώ φοιτητές που άνοιξαν πανό στην Πατησίων εγκλωβίστηκαν από αστυνομικές  δυνάμεις στη στοά Φέξη.

https://www.facebook.com/ergatiki/posts/4751942208209297

Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί καταγγελία στα social media για κράτηση προσαχθέντων χωρίς κανένα μέτρο υγειονομικής προστασίας.

«62 άτομα προσαγωγή σε μια κλειστή αίθουσα που δεν αερίζεται στην Πέτρου Ράλλη. Απαιτούν να ανοίξουν τις πόρτες και οι μπάτσοι τους λένε ότι είναι εσωτερικές και δεν ανοίγουν. Η κυβέρνηση υπεύθυνη για τη διασπορά του ιού και την έκθεση σε κίνδυνο της υγείας των προσαχθέντων», αναφέρει η καταγγελία

Έφοδος σε οικία της οδού Τσαμαδού

Έφοδος πραγματοποιήθηκε σε οικία επί της οδού Τσαμαδού, ενώ από το σημείο απομακρύνθηκαν κάμερες και δημοσιογράφοι.

https://www.facebook.com/alfavita.gr/posts/3790239631038869

Άγρια επίθεση κατά διαδηλωτών στα Χανιά

Άνδρες των ΜΑΤ περικύκλωσαν διαδηλωτές στα Χανιά, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Η πορεία διαλύθηκε με άγρια καταστολή της αστυνομίας.

 

Προσήγαγαν τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής στη Δίκη της Χρυσής Αυγής

Μεταξύ των προσαχθέντων βρίσκονται και οι δύο δικηγόροι της πολιτικής Αγωγής στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης.

«Η αστυνομία απαγόρευσε και την κατ' άτομο προσέλευση», ανέφερε ο Θ. Καμπαγιάννης.

Προσαγωγές μελών του ΚΚΕ (μ-λ)

Την προσαγωγή δεκάδων μελών του κόμματος, μεταξύ αυτών και του γραμματέα του κόμματος, καταγγέλλει το ΚΚΕ (μ-λ).

"Από το πρωί  ισχυρές αστυνομικές πολιόρκησαν το πολιτικό  βιβλιοπωλείο  «Εκτός Των Τειχών», εμπόδισαν διαδηλωτές του ΚΚΕ(μ-λ) να κατευθυνθούν στα Προπύλαια και προχώρησαν σε 12 προσαγωγές, μεταξύ αυτών και του γραμματέα του ΚΚΕ(μ-λ), σ. Ανδρέα Βογιατζόγλου", αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση.

Κλειστοί παραμένουν 21 σταθμοί του μετρό

Με νέα εντολή της ΕΛΑΣ έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό " Πανόρμου", "Αμπελόκηποι", "Συγγρού_Φιξ", "Ν. Κόσμος", "Δάφνη", "Αιγάλεω", "Ελαιώνας", "Κεραμεικός", " Μεταξουργείο" στις γραμμές 2 και 3. Επίσης, με την ίδια εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας έκλεισαν και οι σταθμοί " Κ.Πατήσια", " Αγ. Νικόλαος", "Θησείο", "Πετράλωνα" και "Καλλιθέα" της γραμμής 1.

Υπενθυμίζεται ότι κλειστοί είναι οι σταθμοί  "Ομόνοια", "Πανεπιστήμιο", "Σύνταγμα", "Ακρόπολη", "Μοναστηράκι", "Βικτώρια" και "Σεπόλια" στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας με προηγούμενη απόφαση της ΕΛΑΣ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα