Επέτειος Γρηγορόπουλου: Κλειστοί επτά σταθμοί του μετρό
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Κλειστοί είναι επτά σταθμοί του μετρό – Το σχέδιο της αστυνομίας

Κλειστοί είναι από τις 8:00 το πρωί της Κυριακής, οι σταθμοί «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ακρόπολη», «Μοναστηράκι», «Βικτώρια» και «Σεπόλια» στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω της 12ης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι συρμοί διέρχονται από τους σταθμούς, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται στάσεις. Κανονικά λειτουργεί το Τραμ.

Το σχέδιο της αστυνομίας

Σχέδιο για την πρόληψη και την αποφυγή επεισοδίων με... έξι αύρες έχει ετοιμάσει η Ελληνική Αστυνομία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι αρχές έχουν σχηματίσει δύο τετράγωνα ασφαλείας με το πρώτο να περικλείεται από τις οδούς Κωλέττη,  Εμμανουήλ Μπενάκη, Ανδρέα Μεταξά και Ζωοδόχου Πηγής, ακριβώς στη μέση αυτού είναι σημείο της δολοφονίας, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Το δεύτερο τετράγωνο περικλείει τις οδούς Θεμιστοκλέους, Σόλωνος, Χαριλάου Τρικούπης και Αραχώβης.

Οι αρχές αναφέρουν ότι οι έλεγχοι που θα πραγματοποιούνται στο δεύτερο τετράγωνο θα είναι εντατικοί και θα αφορούν την άσκοπη μετακίνηση και το αν έχουν σταλεί SMS που να υποδεικνύουν σαφή αιτία για το λόγο που βρίσκεται κανείς στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης.

Περίπου 5.000 χιλιάδες αστυνομικοί θα πραγματοποιήσουν αυτό τον σχεδιασμό ενώ θα χρησιμοποιηθούν Drones και ελικόπτερα προκειμένου οι επίγειες δυνάμεις να κατευθύνονται από αέρος.

Μάλιστα, οι αρχές θα επιστρατεύσουν και 6 αύρες για να χρησιμοποιηθούν εάν προκύψουν εστίες έντασης.

Η απαγόρευση συναθροίσεων

Σε σχέση με το απαγορευτικό συγκεντρώσεων άνω των 4 ατόμων, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης από χθες προέβη σε διαταγή απαγόρευσης των συγκεντρώσεων-συναθροίσεων για λόγους δημόσιας υγείας, όπως ακριβώς είχε γίνει και στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν 4 ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Τα πρόστιμα

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

  • διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
  • διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...