Συμμετέχουμε στις δράσεις στις 7 Απριλίου για την Παγκόσμια Μέρα της Υγείας
Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το Δ.Σ .της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ στα πλαίσια την αλληλεγγύης και του κοινού αγώνα όλων των εργαζομένων για τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ και συμμετέχει στην ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗ, την Τρίτη 7 Απριλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

 Καλούμε τους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τις ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν ενεργά, από κοινού με τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών, τους Συλλόγους των Εργαζομένων, τα Σωματεία και τους άλλους φορείς του συνδικαλιστικού κινήματος, στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο των Νοσοκομείων, στις παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διοικήσεις, στις συνεντεύξεις τύπου.

Στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουμε στις δράσεις που οργανώνει η ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ( ΕΝΙΘ ) στα προαύλια των νοσοκομείων της πόλης , με επίκεντρο το νοσοκομείο “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ” στις 8-10 π.μ..

·     Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.

·        Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

·        ΜΑΠ – Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ-ΟΧΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 

Θωράκιση τώρα του Δημόσιου συστήματος Υγείας

για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού

Να γίνουν δεκτά τα αιτήματα και τα μέτρα που προτείνουν

οι υγειονομικοί και η ΟΕΝΓΕ

Καμία οικονομική ενίσχυση των ιδιωτικών κλινικών


Η πανδημία COVID-19 βρίσκεται διεθνώς σε πλήρη εξέλιξη και είναι σαφές πως καθοριστικός παράγοντας για την αντιμετώπισή της είναι η σημαντική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Σε μια τέτοια κατεύθυνση όλος ο χώρος της υγείας, τα σωματεία τους, η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και πολλά σωματεία εργαζομένων κυριολεκτικά βομβαρδίζουν την κυβέρνηση με συγκεκριμένα αιτήματα, προτάσεις και μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας του λαού και για να νικηθεί ο κορονοϊός.

Η κυβέρνηση όμως μέχρι τώρα έχει λάβει αποκλειστικά και μόνο μέτρα περιοριστικά γενικής και οριζόντιας καραντίνας των πολιτών για αποφυγή της ταχείας μετάδοσης του κορονοϊού. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι με τα εφαρμοζόμενα μέτρα βασική παράμετρος είναι να μην καταρρεύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο όλα τα προηγούμενα χρόνια κατακρεουργήθηκε από τις κυβερνήσεις με τις πολιτικές των περικοπών, της λιτότητας και της σύμπλευσης με τις πολιτικές της ΕΕ. Στελέχη της σημερινής κυβέρνησης λοιδόρησαν και ειρωνεύτηκαν σαν αναποτελεσματικό το δημόσιο σύστημα υγείας για να μας προβάλουν την αναγκαιότητα ιδιωτικών συστημάτων υγείας, ενώ η κυβέρνηση πριν το ξέσπασμα του κορονοϊού είχε έτοιμα σχέδια για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) στο χώρο της υγείας. Συνολικά επιχειρείται η πλήρης αποποίηση των πολιτικών ευθυνών, τόσο για τη διαχείριση της κατάστασης, όσο και για τη διαχρονική αποψίλωση του δημόσιου συστήματος υγείας, για αυτό και γίνεται προσπάθεια μετάθεσης στην ατομική ευθύνη κάθε πολίτη σχετικά με την εξέλιξη του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που αγνοεί τις προτάσεις των υγειονομικών σωματείων και ελάχιστα έχει κάνει με την προσθήκη μέτρων διευθέτησης και αναδιάταξης των υπαρχόντων δομών υγείας, προσωπικού και εξοπλισμού, ενισχύει οικονομικά τις ιδιωτικές κλινικές. Με βάση υπουργική απόφαση που υπογράφουν οι κ. Σταϊκούρας και Κικίλιας δίνονται σε πρώτη φάση 30 εκ. ευρώ στα ιδιωτικά εργαστήρια για τον διαγνωστικό έλεγχο για τον κορονοϊό! Ταυτόχρονα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αυξάνεται η αποζημίωση που δίνει ο ΕΟΠΥΥ στους κλινικάρχες των ιδιωτικών κλινικών για τη διάθεση κρεβατιών ΜΕΘ. Από 800 ευρώ, το ποσό που θα πληρώνει το Δημόσιο σαν «ενοίκιο» πάει στα 1.600 ευρώ τη μέρα!

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ – Θ καταγγέλλει το Υπουργείο Υγείας για την απαράδεκτη στάση του της ενίσχυσης των ιδιωτικών κλινικών, αντί της ουσιαστικής και αποκλειστικής στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας στο οποίο διαθέτει επιπλέον μόνο 75 εκ. ευρώ και ενώ τρία δημόσια νοσοκομεία της χώρας ζήτησαν επείγουσα ενίσχυση. Η κυβέρνηση να σταματήσει να αγνοεί τις προτάσεις των υγειονομικών σωματείων και των γιατρών. Να κάνει τώρα αποδεκτά τα αιτήματα που καταθέτουν για μέτρα ατομικής προστασίας των υγειονομικών, για ενίσχυση του ΕΣΥ με επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό-παραϊατρικό προσωπικό, για τη δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ, για την επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών και υπηρεσιών τους για τη φροντίδα όλων των συμπολιτών μας, κ.ά.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ συμφωνεί με τις διεκδικήσεις, τα αιτήματα και τα μέτρα που προτείνει η ΟΕΝΓΕ, όπως καταγράφονται για πολλοστή φορά σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους (26/3/2020), την οποία και αποστέλλουμε στα σχολεία και τους συναδέλφους. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να τα κάνει αποδεκτά και να προχωρήσει στην άμεση υλοποίησή τους. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ζητήσουν με όλους τους τρόπους την υλοποίηση των προτάσεων της ΟΕΝΓΕ.

ΤΟ Δ/Σ Ε’ ΕΛΜΕ


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

daskaloi_yper_aa
Πρωτοφανείς σε μαζικότητα συνελεύσεις εκπαιδευτικών ψηφίζουν για απεργία - αποχή στα μέτρα του υπουργείου Παιδείας
Ένα δάσος από σηκωμένα χέρια στις πιο μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των τελευταίων δεκαετιών: Ο αγώνας στα χέρια των εκπαιδευτικών
Πρωτοφανείς σε μαζικότητα συνελεύσεις εκπαιδευτικών ψηφίζουν για απεργία - αποχή στα μέτρα του υπουργείου Παιδείας
sxoleio
Κυψέλη: Μητέρα 19χρονου δράστη – «Ο γιος μου δεν μπορεί να μιλήσει, είναι σε κατάσταση σοκ»
Σοκάρει ο τραυματισμένος μαθητής: «Δεν ξέρω πόσες φορές με χτύπησε, έτρεχα να ξεφύγω»
Κυψέλη: Μητέρα 19χρονου δράστη – «Ο γιος μου δεν μπορεί να μιλήσει, είναι σε κατάσταση σοκ»