Thumbnail
Ανακοίνωση από την Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

7 ΑΠΡΙΛΗ ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ  ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), την Τρίτη 7 Απριλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και στο πλαίσιο του κοινού αγώνα όλων των εργαζομένων για τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, διοργανώνει ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ με κινητοποιήσεις στον προαύλιο χώρο των Νοσοκομείων, παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διοικήσεις κλπ. Καλεί σε συμμετοχή Εργαζομένους, Σωματεία, Φορείς, Εργατικά Κέντρα κλπ, για να απαιτήσουμε από κοινού:

ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ!

Ζούμε σε μέρες που η ζωή αναμετριέται καθημερινά με τον θάνατο, με ορατό τον κίνδυνο κατάρρευσης των δημόσιων νοσοκομείων στην περίπτωση έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Ενώ η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι μόνο το καθολικό δημόσιο σύστημα υγείας μπορεί να αποτρέψει τις εκατόμβες νεκρών, η κυβέρνηση έχει προσλάβει μόλις 270 νέους γιατρούς, παρά τις 8.000 τουλάχιστον κενές θέσεις του ΕΣΥ. Τα πρωθυπουργικά διαγγέλματα περιορίζονται ασφυκτικά στην επικοινωνιακή στρατηγική της ατομικής ευθύνης απέναντι στην «ασύμμετρη υγειονομική απειλή», ενοχοποιώντας το κοινωνικό σώμα ως αποκλειστικό υπεύθυνο για τη δημόσια υγεία.

Εξουθενωμένοι γιατροί και νοσηλευτές των δημόσιων νοσοκομείων αγωνίζονται να κρατήσουν την κοινωνία όρθια και υγιή, συχνά χωρίς μάσκες και γάντια, τη στιγμή που η κυβέρνηση χαρίζει εκατομμύρια ευρώ στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Μέχρι στιγμής έχουν αποφασιστεί 30.000.000 ευρώ σε ιδιωτικές κλινικές για τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων (tests), διπλασιασμός της αποζημίωσης των ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών από 800 σε 1.600 ευρώ.  Έργα και ημέρες αντιλαϊκής πολιτικής και κοινωνικής αναλγησίας από την κυβέρνηση των «αρίστων», που απορρίπτει τον διορισμό γιατρών ως «ιδεοληψία».

Η χώρα διαθέτει μόλις 600 περίπου ΜΕΘ, καθώς, σύμφωνα με τις επιταγές των Τροϊκανών και των μνημονιακών κυβερνήσεων, οι κατά κεφαλήν δαπάνες για το δημόσιο σύστημα υγείας μειώνονταν σταθερά κατά 8,7% μόνο την περίοδο 2009-2013, τα κατηργημένα δημόσια νοσοκομεία βαφτίζονταν ως «θυσία» και το αναφαίρετο δικαίωμα στην υψηλής ποιότητας δημόσια υγεία ως «λαϊκισμός» ισοδύναμος της χρεοκοπίας της χώρας.

Σε αυτές τις συνθήκες μόνο η έκτακτη χρηματοδότηση του ΕΣΥ, η άμεση διασφάλιση όλων των αναγκαίων κλινών ΜΕΘ, οι μαζικοί διορισμοί όλου του αναγκαίου υγειονομικού προσωπικού και η δωρεάν διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου (tests) σε μαζική κλίμακα μπορούν να σώσουν τον λαό από την πανδημία. Για να μην πληρώσουν οι λαοί τον λογαριασμό της πανδημικής κρίσης και χρησιμοποιηθεί η τελευταία ως άλλοθι νέων βάρβαρων μέτρων, δεν υποστέλλουμε τις διεκδικήσεις μας σε μισθούς-παιδεία-υγεία-ελευθερία-δημοκρατία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα