Θετικός στον κορονοϊό ο Αλέξης Παπαχελάς
«Μέχρι στιγμής είναι μία δυσάρεστη εμπειρία, κάτι σαν κακή γρίπη. Θέλει όμως προσοχή» γράφει ο Αλέξης Παπαχελάς στη στήλη του στην Καθημερινή, αποκαλύπτοντας ότι έχει προβληθεί από τον κορονοϊό

Στην στήλη του στην Καθημερινή, ο διευθυντής της εφημερίδας Αλέξης Παπαχελάς γράφει:

Την περασμένη Δευτέρα το πρωί έμαθα ότι είχα και εγώ προσβληθεί από το κοροναϊό. Όπως πάρα πολλοί άνθρωποι γύρω μας. Αυτή τη συλλογική αβεβαιότητα που ένιωθα να κυριαρχεί την ένιωθα στο πετσί μου. Μέχρι στιγμής είναι μία δυσάρεστη εμπειρία, κάτι σαν κακή γρίπη. Θέλει όμως προσοχή. Γιατί μαθαίνουμε συνέχεια για περιπτώσεις ανθρώπων που του πήραν αψήφιστα και βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Κατά τα άλλα η ώρα περνάει με παζλ, βιβλία για τη δουλειά της εφημερίδας. Λυπάμαι που δεν μπορώ να βρεθώ κοντά στους γονείς μου τέτοιες ώρες και ξέρω πόσο τους αγχώνουν τέτοια νέα. Σκέφτομαι πολύ αυτήν τη γενιά και πρέπει να την προφυλάξουμε. Ξέρω, είναι «αγύριστα κεφάλια» και θέλουν να βγαίνουν έξω να κάνουν τα δικά τους πράγματα, θεωρούν ότι είναι ανικητοι, γιατί όντων πέρασαν πολλά. Όχι τώρα όμως.

Ανακαλύπτουμε συνήθειες που είχαμε ξεχάσει, φιλίες που μετράνε όσο τίποτε άλλο μέσα σε αυτόν τον πανικό. Θυμόμαστε πόσο σημαντικό είναι να δίνουε, αλλά και πώς μπορούν να έλθουν τα πάνω κάτω μέσα σε μια ώρα στη ζωή μας.

Δεν είναι πόλεμος, αλλά σίγουρα θυμίζει πόλεμο. Αυτές τις ώρες αντλούμε δύναμη από ανθρώπους που αναδεικνύουμε σαν υποδείγματα εδώ και χρόνια, από αυτήν την εφημερίδα, όπου οι εργαζόμενοί της συνεχίζουν να πετυχαίνουν τον άθλο της καθημερινής έκδοσης.

Αυτοδημιούργητους άριστους, σαν τον κ. Τσιόδρα, οι οποίοι μας γεμίζουν σιγουριά. Λίγα και σταράτα λόγια, στέρεα λόγια. Τους ανθρώπους του στενού πυρήνα του κράτους, γιατρούς, νοσηλευτές, ενστόλους, στελέχη της πολιτικής προστασίας που κάνουν τη δουλειά τους με αυταπάρνηση, λίγα χρήματα και σε αντίξοες συνθήκες. Πάντα λέγαμε ότι είναι παραλογισμός ο ΓΕΕΘΑ να παίρνει 2.500 ευρώ και ακόμη λιγότερα η ραχοκοκαλιά του κράτους. Βλέπω ότι ο ιός της δικαστικής υστερίας επιμένει. Σε εμάς δεν θα πιάσει όσο και αν προσπαθούν κάποιοι χολερικοί. Μας γεμίζει αισιοδοξία ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βάζει πλάτη στα δύσκολα. Έρχονται δύσκολα μετά τις δυο απανωτές κρίσεις του μεταναστευτικού – προσφυγικού και του ιού. Ας αφήσουμε τους παλαβούς και τους ακραίους από εδώ και από εκεί να αλληλοβρίζονται να λοιδορούν να λασπώνουν. Δεν θα αλλάξουν ποτέ και ανήκουν σε ένα χθες από το οποίο δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν. Εμείς αυτό που πιστεύουμε θα το λέμε. Όταν ο κ. Μητσοτάκης κάνει καλά την δουλειά του στην διαχείριση του Έβρου ή του ιού έως τώρα θα το γράψουμε. Όταν ο κ. τσίπρας στέκεται στο ύψος των περιστάσεων το ίδιο. Μας νοιάζει η επόμενη μέρα της χώρας και το γεγονός ότι θα χρειαστεί να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι όλοι για να την κρατήσουμε όρθια. Καλή δύναμη σε όλους μας!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δολοφονία στη Νέα Πέραμο
Θρίλερ στη Νέα Πέραμο: Τρεισήμισι ώρες στην Ασφάλεια ο πατέρας του 27χρονου - Αποκαλύψεις για τηλεφώνημα στους απαγωγείς
Επί 3,5 ώρες κατέθετε ο πατέρας του 27χρονου στη Νέα Πέραμο: Κάποιος τηλεφώνησε στους απαγωγείς και ζήτησε να τον αφήσουν
Θρίλερ στη Νέα Πέραμο: Τρεισήμισι ώρες στην Ασφάλεια ο πατέρας του 27χρονου - Αποκαλύψεις για τηλεφώνημα στους απαγωγείς
crayons-pencils_molyvia_education_ekpaideusi.jpg
«Λευκό» που καίει στην Παιδεία: Στο στόχαστρο η κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών
Κατάργηση Σχολικών Επιτροπών: «Το λευκό δεν είναι ουδετερότητα», λέει αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Ευβοίας
«Λευκό» που καίει στην Παιδεία: Στο στόχαστρο η κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών
foto_education_pencils_2.jpg
«Δημόσιο σχολείο ή ιδιωτικοποίηση;»: Συναγερμός από τους δασκάλους της Ημαθίας
«Στο στόχαστρο η μονιμότητα και το δημόσιο σχολείο» – Καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ημαθίας για τη συνταγματική αναθεώρηση
«Δημόσιο σχολείο ή ιδιωτικοποίηση;»: Συναγερμός από τους δασκάλους της Ημαθίας