εργοστασιο
Συγκλονίζει η εργαζόμενη που σώθηκε τελευταία στιγμή

Σοκ προκαλεί η νέα μαρτυρία εργαζόμενης στο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας «Βιολάντα», η οποία γλίτωσε από θαύμα από τη φονική έκρηξη της 26ης Ιανουαρίου, που κόστισε τη ζωή σε πέντε γυναίκες.

Η εργαζόμενη περιγράφει τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν τον εκκωφαντικό κρότο, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι τον τελευταίο μήνα πριν την τραγωδία υπήρχαν επανειλημμένα ενδείξεις έντονης οσμής, που παρέπεμπε σε διαρροή αερίου, κυρίως κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας.

«Ακούστηκε ένας τρομερός θόρυβος και έσβησαν τα πάντα», ανέφερε, περιγράφοντας πως λίγα λεπτά μετά την επιστροφή όλων στα πόστα τους από το διάλειμμα, σημειώθηκε η έκρηξη. Το ρεύμα κόπηκε, πάνελ και αντικείμενα εκτοξεύτηκαν στον χώρο, ενώ η ίδια βρέθηκε στο έδαφος από το ωστικό κύμα, προσπαθώντας να καταλάβει τι είχε συμβεί.

Στο σημείο βρίσκονταν ακόμη δύο γυναίκες. Μέσα στο σκοτάδι και τον πανικό, άκουσε τη μία να της φωνάζει αν είναι καλά. «Ήρθε προς το μέρος μου μπουσουλώντας και μαζί προσπαθήσαμε να βρούμε την έξοδο», περιέγραψε, σημειώνοντας ότι και οι τρεις γυναίκες κινήθηκαν χαμηλά, μέσα σε αποπνικτική ατμόσφαιρα, μέχρι να φτάσουν στην κεντρική έξοδο.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η αναφορά της σε επαναλαμβανόμενη έντονη οσμή τις τελευταίες εβδομάδες πριν το δυστύχημα. Όπως λέει, «τέσσερις με πέντε φορές τον τελευταίο μήνα μύριζε κάτι πολύ έντονο, σαν αέριο, κυρίως στη λάντζα και στην τουαλέτα». Παρότι δεν το ανέφερε επίσημα, εκτιμά πως η μυρωδιά ήταν τόσο δυνατή που την είχαν αντιληφθεί κι άλλοι εργαζόμενοι.

Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται να προστεθούν στο βαρύ κλίμα που επικρατεί μετά την τραγωδία, την ώρα που οι έρευνες συνεχίζονται και συγγενείς, συνάδελφοι και τοπική κοινωνία ζητούν απαντήσεις και απόδοση ευθυνών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΛΜΕ Πειραιά, πλειστηριασμός
Πειραιάς: Κινητοποίηση στις 16/2 ενάντια στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας εκπαιδευτικού
Στο στόχαστρο των funds μητέρα εκπαιδευτικός με σύζυγο ασθενή - Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μοσχάτο
Πειραιάς: Κινητοποίηση στις 16/2 ενάντια στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας εκπαιδευτικού
xylodarmos
Χανιά: Καθηγητής δέχθηκε άγρια επίθεση με μπουνιές και κλωτσιές μέσα στο σχολείο
Ποιος προστατεύει στην πράξη τον εκπαιδευτικό όταν το σχολείο μετατρέπεται σε χώρο κινδύνου;
Χανιά: Καθηγητής δέχθηκε άγρια επίθεση με μπουνιές και κλωτσιές μέσα στο σχολείο
ΤΣΙΑΚΟΥΜΗΣ
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών, ο Παναγιώτης Τσιακούμης, σχολικός σύμβουλος Θεολόγων
Η κηδεία του θα τελεστεί την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, στις 10:30 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών, ο Παναγιώτης Τσιακούμης, σχολικός σύμβουλος Θεολόγων