Αποχωρεί ο «Ηφαιστίων» με βροχές και σποραδικές καταιγίδες - Σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου
Αποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία «Ηφαιστίων», η οποία σήμερα αναμένεται να προκαλέσει βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο ανατολικό και στο νότιο Αιγαίο

Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τοπικές βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν σήμερα στην Ανατολική Βοιωτία, στην Αττική και στην Εύβοια, όπου θα χιονίσει στα ορεινά, στα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν με εντάσεις έως δέκα μποφόρ, ενώ σταδιακή εξασθένησή τους αναμένεται από την Τετάρτη.

Απαγορευτικά απόπλου

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ.

Στον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια πραγματοποιούνται μόνο με τα συμβατικά πλοία.

Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνος και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από αργά το απόγευμα.

Εργασίες για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από την κακοκαιρία. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ:

-Τα συνεργεία των τεχνικών εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών στην Αττική και συγκεκριμένα στις περιοχές Κάτω Σούλι, Πεντέλη (Μοναστήρι Αγίου Παντελεήμονα) και Ιπποκράτειο Πολιτεία.

-Στην περιοχή της Θήβας, συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης στα χωριά 'Ασκρη και Νεοχώρι,στην περιοχή Αλιβερίου, στην 'Ανω και Κάτω Σέτα και στα χωριά Παραμερίτες,  Κρεμαστός και Μανίκια και στα χωριά του Κάβο Ντόρο νοτίως της Καρύστου, Λιβάδι, Καστρί και Πλατανιστό.

-Tέλος, τα συνεργεία επεμβαίνουν και για την αποκατάσταση μεμονωμένων μικρότερων βλαβών που προκύπτουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στα Αντικύθηρα, στην Κύθνο, στη Λέσβο και σε διάφορα νησιά των Κυκλάδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά