Κέρκυρα: Οι γονείς της δίχρονης Ρομά δωρίζουν τα όργανα του παιδιού τους
Η δίχρονη απεβίωσε, καθώς υπέστη σηψαιμικό σοκ

Τα όργανα του παιδιού τους που τελικά δεν τα κατάφερε και υπέκυψε από σοβαρό σηψαιμικό σοκ, αποφάσισαν να δωρίσουν οι γονείς του δίχρονου κοριτσιού από την Κέρκυρα.

Από την ενημέρωση που είχε η Α' Επιμελήτρια Παιδιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου του νησιού, Χρυσούλα Μαραγκού, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το μωρό, που είχε μεταφερθεί στις 3 Δεκεμβρίου, στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πάτρας, έχασε τη ζωή του, καθώς «σημειώθηκε μία επιπλοκή στην υγεία του και το παιδί υπέστη εμβολικό επεισόδιο», παρά το γεγονός ότι τα πρώτα 24ωρα, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η υγεία του παιδιού φάνηκε να σταθεροποιείται και το ίδιο να ξεπερνά τον κίνδυνο.

Το κοριτσάκι, το οποίο δεν είχε εμβολιαστεί, είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο Κέρκυρας τα ξημερώματα της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου και οι θεράποντες ιατροί, όταν διέγνωσαν την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του, έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να το σταθεροποιήσουν, καθώς δεν έβρισκαν ούτε τον παλμό της καρδιάς του.

Την ίδια ημέρα, το παιδί διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς, λόγω κακοκαιρίας κατέστη αδύνατη η μεταφορά του με αεροσκάφους C-130, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, με συνοδεία παιδιάτρου και αναισθησιολόγου. Εκεί, οι γιατροί έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να το κρατήσουν στη ζωή και να σώσουν τα ζωτικά όργανά του, μετά το βαρύ σηπτικό σοκ που υπέστη, από λοίμωξη στα μαλακά μόρια των άκρων του.

Η κ. Μαραγκού επιβεβαίωσε πως, μετά από σχετική επικοινωνία που είχε με το Νοσοκομείο Πατρών, «οι γονείς του, που είναι Ρομά, βρήκαν το ψυχικό σθένος να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη για να παραμείνουν στη ζωή».

σχετικά άρθρα