astrofysikos ikaria 2
Το θρίλερ με το κινητό τηλέφωνο και οι μαρτυρίες

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το θρίλερ της εξαφάνισης της 34χρονης αστροφυσικού που βρισκόταν για διακοπές με τον σύντροφό της στην Ικαρία. Η άτυχη νεαρή βρέθηκε νεκρή σε χαράδρα, το απόγευμα της Τετάρτης 7/8, από εθελοντή πυροσβέστη, 1,5 χλμ μακριά από το ξενοδοχείο όπου διέμενε.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η Natalile Christopher εξαφανίστηκε τη Δευτέρα 5/7, σημαίνοντας συναγερμό στην Ικαρία και τις αρχές. Την εξαφάνισή της δήλωσε ο 38χρονος σύντροφός της.

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση ανεύρεσής της από τις αρχές. Αστυνομία, πυροσβεστική και εθελοντές, με σύγχρονα μέσα, "χτένισαν" την περιοχή, ενώ πρωτοφανής υπήρξε και η διαδικτυακή κινητοποίηση από φίλους της 34χρονης.

Η Natalie Christopher πήγε για διακοπές στην Ικαρία, στην περιοχή Κεραμέ, μαζί με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφό της. Το ζευγάρι έφτασε στο νησί στις 3 Αυγούστου και επρόκειτο να αναχωρήσει τη Δευτέρα για την Κύπρο, μέσω Αθήνας.

Το πρωί της Δευτέρας, η Natalie έλειπε από το δωμάτιο και ο φίλος της την κάλεσε στο τηλέφωνο για να δει που βρίσκεται. Σύμφωνα με τον ίδιο η 34χρονη του είπε ότι είχε πάει για τρέξιμο.

Ωστόσο, όπως ανέφερε πάντα ο 38χρονος, όταν της ξανατηλεφώνησε επειδή αργούσε να γυρίσει, εκείνη δεν απαντούσε. Έτσι, ο ίδιος δήλωσε την εξαφάνισή της στις 12:40 το μεσημέρι της Δευτέρας στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Κηρύκου.

Το κινητό τηλέφωνο

Γρίφο για την αστυνομία αποτέλεσε το κινητό της τηλέφωνο της νεαρής αστροφυσικού που, ενώ ήταν κλειστό σε όλες τις επίμονες κλήσεις, ενεργοποιήθηκε ξανά την Τρίτη το απόγευμα, δίνοντας σήμα από τους Φούρνους, απέναντι από την περιοχή Κεραμέ, όπου επικεντρώνονταν οι έρευνες.

Αμέσως ξεκίνησε προσπάθεια γεωεντοπισμού από την εταιρεία της κινητής τηλεφωνίας, η οποία δεν απέφερε καρπούς, γι' αυτό κρίθηκε απαραίτητη η μετάβαση στην Ικαρία του κλιμακίου της ΔΙΔΑΠ.

Οι μαρτυρίες

Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου όπου διέμενε το ζευγάρι ότι βρέθηκαν τρεις κηλίδες αίματος, στο μαξιλάρι, στο σεντόνι και τον καθρέφτη, γεγονός που ωστόσο αποδόθηκε σε ρινορραγία που φέρεται να είχε η άτυχη γυναίκα το προηγούμενο βράδυ.

Ο ίδιος ο σύντροφός της φέρεται να δήλωσε ότι της είχε ανοίξει η μύτη την προηγούμενη μέρα.

Καμαριέρα του ξενοδοχείου φέρεται να δήλωσε ακόμα ότι είχε ακούσει φωνές από το δωμάτιο την προηγούμενη μέρα.

Σε δηλώσεις του για τον σύντροφό της, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου δήλωσε ότι «Το παιδί χθες έτρεχε με τους πυροσβέστες σαν τρελός. Πανικοβλημένος, ανησυχούσε, έως έκλαιγε ο άνθρωπος. Μου είπε "για όνομα του Θεού ολόκληρη επιχείρηση, με ελικόπτερα, θερμικές κάμερες και δεν μπορεί να βρεθεί ακόμα αυτή η κοπέλα; Άνοιξε η γη και την κατάπιε;"». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα