Thumbnail
Τι καταγγέλλουν επιβαίνοντες στη βάρκα και ο πατέρας του κοριτσιού - Το περιστατικό έλαβε χώρα ανάμεσα στη Σάμο και τα τουρκικά παράλια

Άγνωστοι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε βάρκα με πρόσφυγες, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός τετράχρονου κοριτσιού. Αυτό καταγγέλλει η ΜΚΟ Aegean Boat Report με ανάρτησή της στο facebook.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται:

Στις 01:30 τα ξημερώματα της Τρίτης μια βάρκα στην οποία επέβαιναν 54 πρόσφυγες, ανάμεσά τους και 24 παιδιά, ξεκίνησε από το Κουσάντασι της Τουρκίας με προορισμό τη Σάμο. Κανείς από τους επιβαίνοντες δεν είχε σωσίβιο.

Στις 03:30, όπως καταγγέλλουν σε τουρκικά ΜΜΕ πρόσφυγες που επέβαιναν στο σκάφος, τους πλησίασε ένα άλλο μικρό σκάφος στο οποίο υπήρχαν δύο άνδρες με μαύρες στολές και μάσκες. Οι δύο άγνωστοι τους ανάγκασαν να τους δώσουν το μπιτόνι βενζίνης που υπήρχε στη βάρκα και τους ρυμούλκησαν προς τις τουρκικές ακτές. Προσπάθησαν, επίσης, να χτυπήσουν το σκάφος για να το βυθίσουν.

Στις 03:40 η βάρκα άρχισε να μπάζει νερά, επικράτησε πανικός και πρόσφυγες έπεφταν στο νερό. Τότε το σκάφος με τους κουκουλοφόρους απομακρύνθηκε από το σημείο με κατεύθυνση προς Σάμο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των επιβαινόντων.

Στις 03:42 η βάρκα βυθίστηκε και ενημερώθηκε η τουρκική ακτοφυλακή.

Στις 03:52 η διοίκηση της τουρκικής ακτοφυλακής αναφέρει ότι ελικόπτερο του ναυτικού εντοπίζει τη βάρκα.

Στις 04:20 φτάνει στην περιοχή το πρώτο σκάφος της τουρκικής ακτής και αρχίζει η επιχείρηση διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν ένα ελικόπτερο και ακόμα δύο σκάφη. Το τετράχρονο κοριτσάκι ανασύρεται νεκρό.

Η επίθεση καταγράφεται και από τρία τουρκικά ΜΜΕ που φιλοξενούν δηλώσεις του πατέρα του κοριτσιού που βρήκε τραγικό θάνατο.

«Τα κύματα ήταν τεράστια, νομίσαμε ότι ήρθαν για να μας σώσουν και εκείνοι μας είπαν να σβήσουμε τη μηχανή, έδεσαν σκοινί στη βάρκα και άρχισαν να μας κάνουν κύκλους. Ήταν απάνθρωπο. Κατάφερα να σώσω μόνο τα άλλα δύο μου παιδιά», περιγράφει ο Μοχάμεντ Φαντίλ από το Ιράκ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sholiki_taxi
Ανήκουστο: Πήγαν για σεισμικό έλεγχο σε σχολεία και κατηγορούν τους εκπαιδευτικούς!
Στο «στόχαστρο» του Δήμου Δυτικής Σάμου βρέθηκαν εκπαιδευτικοί με την κατηγορία ότι είχαν κλειδώσει το γραφείο διδασκόντων  - Τι καταγγέλλει ο...
Ανήκουστο: Πήγαν για σεισμικό έλεγχο σε σχολεία και κατηγορούν τους εκπαιδευτικούς!