Thumbnail
Τι καταγγέλλουν επιβαίνοντες στη βάρκα και ο πατέρας του κοριτσιού - Το περιστατικό έλαβε χώρα ανάμεσα στη Σάμο και τα τουρκικά παράλια

Άγνωστοι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε βάρκα με πρόσφυγες, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός τετράχρονου κοριτσιού. Αυτό καταγγέλλει η ΜΚΟ Aegean Boat Report με ανάρτησή της στο facebook.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται:

Στις 01:30 τα ξημερώματα της Τρίτης μια βάρκα στην οποία επέβαιναν 54 πρόσφυγες, ανάμεσά τους και 24 παιδιά, ξεκίνησε από το Κουσάντασι της Τουρκίας με προορισμό τη Σάμο. Κανείς από τους επιβαίνοντες δεν είχε σωσίβιο.

Στις 03:30, όπως καταγγέλλουν σε τουρκικά ΜΜΕ πρόσφυγες που επέβαιναν στο σκάφος, τους πλησίασε ένα άλλο μικρό σκάφος στο οποίο υπήρχαν δύο άνδρες με μαύρες στολές και μάσκες. Οι δύο άγνωστοι τους ανάγκασαν να τους δώσουν το μπιτόνι βενζίνης που υπήρχε στη βάρκα και τους ρυμούλκησαν προς τις τουρκικές ακτές. Προσπάθησαν, επίσης, να χτυπήσουν το σκάφος για να το βυθίσουν.

Στις 03:40 η βάρκα άρχισε να μπάζει νερά, επικράτησε πανικός και πρόσφυγες έπεφταν στο νερό. Τότε το σκάφος με τους κουκουλοφόρους απομακρύνθηκε από το σημείο με κατεύθυνση προς Σάμο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των επιβαινόντων.

Στις 03:42 η βάρκα βυθίστηκε και ενημερώθηκε η τουρκική ακτοφυλακή.

Στις 03:52 η διοίκηση της τουρκικής ακτοφυλακής αναφέρει ότι ελικόπτερο του ναυτικού εντοπίζει τη βάρκα.

Στις 04:20 φτάνει στην περιοχή το πρώτο σκάφος της τουρκικής ακτής και αρχίζει η επιχείρηση διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν ένα ελικόπτερο και ακόμα δύο σκάφη. Το τετράχρονο κοριτσάκι ανασύρεται νεκρό.

Η επίθεση καταγράφεται και από τρία τουρκικά ΜΜΕ που φιλοξενούν δηλώσεις του πατέρα του κοριτσιού που βρήκε τραγικό θάνατο.

«Τα κύματα ήταν τεράστια, νομίσαμε ότι ήρθαν για να μας σώσουν και εκείνοι μας είπαν να σβήσουμε τη μηχανή, έδεσαν σκοινί στη βάρκα και άρχισαν να μας κάνουν κύκλους. Ήταν απάνθρωπο. Κατάφερα να σώσω μόνο τα άλλα δύο μου παιδιά», περιγράφει ο Μοχάμεντ Φαντίλ από το Ιράκ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φίλιππος Τουρλομούσης
Έλληνας μηχανικός «αλλάζει το παιχνίδι» στη βιοκατασκευή – Ο Φίλιππος Τουρλομούσης πίσω από τον 3D βιοεκτυπωτή που παράγει «ζωντανούς ιστούς»
Από το MIT και τον «Δημόκριτο» έως την παγκόσμια αγορά, ο Φίλιππος Τουρλομούσης δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα ρομποτικής και τεχνητής...
Έλληνας μηχανικός «αλλάζει το παιχνίδι» στη βιοκατασκευή – Ο Φίλιππος Τουρλομούσης πίσω από τον 3D βιοεκτυπωτή που παράγει «ζωντανούς ιστούς»
Επίδομα παιδιού: Άνοιξε η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για το 2021
Επίδομα παιδιού Α21 – ΟΠΕΚΑ: Πότε θα πληρωθούν οι νέες δόσεις – Έκτακτη καταβολή πριν τα Χριστούγεννα
Νέα πληρωμή στο επίδομα παιδιού Α21 έρχεται μέσα στον Δεκέμβριο, ενώ ο ΟΠΕΚΑ προγραμματίζει συνολικά τρεις καταβολές μέχρι το τέλος του 2025
Επίδομα παιδιού Α21 – ΟΠΕΚΑ: Πότε θα πληρωθούν οι νέες δόσεις – Έκτακτη καταβολή πριν τα Χριστούγεννα