Warning message

  • Unable to retrieve https://www.facebook.com/protothemagr/videos/371078583437479/ at this time, please check again later.
  • Unable to retrieve https://www.facebook.com/protothemagr/videos/330077704490348/ at this time, please check again later.
  • Unable to retrieve https://www.facebook.com/ethnosonline/videos/359881587909925/ at this time, please check again later.
Thumbnail
Φωτιά σε μπαλκόνι διαμερίσματος - "Αύρες" εναντίον οδοφραγμάτων

Εκτεταμένα επεισόδια λαμβάνουν χώρα στα Εξάρχεια αυτή την ώρα, με μολότοφ, πετροπόλεμο, οδοφράγματα και συγκρούσεις σώμα με σώμα.

Στην περιοχή βρίσκονται περίπου 200 άτομα και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Τα επεισόδια εξελίσσονται στις οδούς Στουρνάρη, Σπύρου Τρικούπη και Τοσίτσα, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο.

Οι δυνάμεις καταστολής επιχείρησαν "ντου" στα οδοφράγματα με τα άτομα που τα έστησαν να πετούν μολότοφ, πέτρες και αντικείμενα.

Νωρίτερα, ένα αυτοκίνητο πήρε φωτιά στην περιοχή, ενώ λίγο πιο πριν είχαν ριφθεί βόμβες μολότοφ και δακρυγόνα.

Στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Πατησίων έκαναν την εμφάνισή τους και δύο "αύρες" της αστυνομίας, η μία εκ των οποίων επιχειρεί εναντίον των οδοφραγμάτων που υπάρχουν.

Νωρίτερα, φωτιά ξέσπασε και σε μπαλκόνι διαμερίσματος πολυκατοικίας που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη.

Η πυρκαγιά έσβησε σε σύντομο χρονικό διάστημα κι έτσι δεν χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής.

Αντίστοιχα επεισόδια πραγματοποιούνται και στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Εγνατίας, στο ύψος της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Παράλληλα, στις 21:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος.

Ενημέρωση για την κυκλοφορία και το μετρό:

Λίγο μετά τις 20:30 της Πέμπτης, η κυκλοφορία στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Τροχαίας, διεξαγόταν κανονικά. 

Ο μόνος κεντρικός δρόμος που παραμένει κλειστός, είναι η Πατησίων από το ύψος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας έως και την Πανεπιστημίου. 

Ανοιχτοί είναι επίσης και οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

Βίντεο από τα Εξάρχεια:

https://www.facebook.com/protothemagr/videos/371078583437479/https://www.facebook.com/protothemagr/videos/330077704490348/

 

 

 

https://www.facebook.com/ethnosonline/videos/359881587909925/

Βίντεο: Ethnos.gr / Newsit.gr / Protothema.gr

*****

ΝΩΡΙΤΕΡΑ:

Ολοκληρώθηκε η πορεία

Ολοκληρώθηκε η απογευματινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στην πορεία συμμετείχαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

Στη συνέχεια πορεύτηκαν μέχρι τα Προπύλαια, όπου σιγά σιγά αποχώρησαν.

Σταδιακά αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, που είχε διακοπεί κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, εκτός από την Πατησίων, στο ύψος του Πολυτεχνείου.

Στις 27 οι προσαγωγές - Τρεις οι συλλήψεις

Την ίδια ώρα, τις 27 έχουν φτάσει οι προσαγωγές για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα νωρίτερα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Το μεσημέρι είχαν προσαχθεί δέκα άτομα για επεισόδια μικρής έκτασης που σημειώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, κατά τη διάρκεια του μαθητικού-φοιτητικού συλλαλητηρίου για τον Αλ. Γρηγορόπουλο, ενώ άλλα 17 προσήχθησαν αργότερα.

Παράλληλα, από το σύνολο των προσαγωγών, οι τρεις έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ορισμένοι ανήλικοι.

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, ένταση επικράτησε και στη Θεσσαλονίκη, μετά το τέλος της συγκέντρωσης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.. Ομάδα περίπου 50-70 ατόμων βγήκε στην οδό Εγνατία από τη Θεολογική Σχολή, όπου πραγματοποιείται κατάληψη, και πέταξε βόμβες μολότοφ στην περιοχή του Συντριβανίου. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, με τα άτομα να κατευθύνονται και πάλι προς τη Θεολογική Σχολή.

Ο "κλεφτοπόλεμος" μεταξύ νεαρών και των δυνάμεων των ΜΑΤ συνεχίζεται. Οι δρόμοι γύρω από ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ παραμένουν κλειστοί.

Από τις συγκρούσεις εκδηλώθηκε φωτιά έξω από το ΑΠΘ, σε εργοτάξιο του μετρό. Δείτε βίντεο ΕΔΩ

Βίντεο: Ethnos.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα