Thumbnail
Τι αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση

Για επιχείρηση παραπλάνησης της κοινής γνώμης σχετικά με το συνταξιοδοτικό και τον νόμο που ψηφίστηκε στις 13/05/2016, στη Βουλή, κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ.

Σε σχετική της ανακοίνωση αναφεέρει ότι, ενώ ο νόμος Κατρούγκαλου ήδη εφαρμόζεται, με πάνω από 200.000 πολίτες που συνταξιοδοτήθηκαν μετά την παραπάνω ημερονμηνία να έχουν μειώσεις μέχρι και 40% τον μήνα, η συγκυβέρνσηη πανηγυρίζει "για την αναστολή της περικοπής της προσωπικής διαφοράς των παλιών ασφαλισμένων, για το 2019".

Μάλιστα, η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι οι μειώσεις του Νόμου Κατρούγκαλου στις κύριες συντάξεις ανέρχονται σε 465 ευρώ τον μήνα, σε συνταξιούχους με 40 χρόνια υπηρεσίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την επιχείρηση παραπλάνησης της κοινής γνώμης, σχετικά με το συνταξιοδοτικό και τον νόμο – σφαγείο (Ν. 4387/2016) που ψήφισε στη Βουλή στις 13/05/2016.

Ενώ ο Νόμος Κατρούγκαλου ήδη εφαρμόζεται και 200.000 νέοι συνταξιούχοι, που συνταξιοδοτήθηκαν μετά τις 13/05/2016, έχουν μειώσεις μέχρι και 40% τον μήνα, αυτοί πανηγυρίζουν για την αναστολή της περικοπής της προσωπικής διαφοράς των παλιών ασφαλισμένων, για το 2019.

Επειδή η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μιλά τεκμηριωμένα και με στοιχεία παρουσιάζουμε την υπ’ αριθμ. 9397/1-12-17 απόφαση του ΕΦΚΑ για την απονομή σύνταξης σε ασφαλισμένο με 40 χρόνια υπηρεσίας, ο οποίος έχει μηνιαία μείωση στην κύρια σύνταξη του κατά 464,97 ευρώ τον μήνα.

Συγκεκριμένα η σύνταξη του συναδέλφου, αν υπολογιζόταν με τον Ν. 3863/2010 θα ήταν 1574,02 ευρώ όπως λέει η απόφαση του ΕΦΚΑ, με τον νόμο Κατρούγκαλου διαμορφώνεται στα 1019,05 ευρώ.

Μείωση: 464,97 ευρώ τον μήνα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει τοποθετηθεί με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο απέναντι στον Νόμο – σφαγείο του Κατρούγκαλου που πετσοκόβει όλες τις συντάξεις, εκμηδενίζει τις συντάξεις χηρείας και κατεδαφίζει πλήρως το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Ο Νόμος αυτός δεν παίρνει καμία βελτίωση. Πρέπει άμεσα να καταργηθεί, μαζί με όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ
Η ανακοίνωση της 105ης Συνόδου πρυτάνεων: Αναγκαία η αύξηση του προϋπολογισμού των Πανεπιστημίων και η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης
Η Σύνοδος συζήτησε επιπλέον διεξοδικά ζητήματα, που απασχολούν το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα θέματα έρευνας και καινοτομίας,...
Η ανακοίνωση της 105ης Συνόδου πρυτάνεων: Αναγκαία η αύξηση του προϋπολογισμού των Πανεπιστημίων και η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης
κακοκαιριαα
Επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ - Που αναμένονται σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Σε ποιες περιοχές, σήμερα Σάββατο, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα
Επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ - Που αναμένονται σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες