Thumbnail
187 τραυματίες

Στους 81 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας καθώς πριν από λίγο εντοπίστηκε νεκρή μια 82χρονη γυναίκα μέσα στο σπίτι της. Νωρίτερα το μεσημέρι κατέληξε 84χρονος εγκαυματίας που νοσηλεύονταν στο Θριάσειο Νοσοκομείο Ελευσίνας. Οι τραυματίες εξακολουθούν να υπολογίζονται σε 187.

«Μέχρι στιγμής έχουμε δεχτεί δεκάδες κλήσεις για καταγραφές αγνοουμένων ατόμων. Διευκρινίζεται ότι, επειδή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της ταυτοποίησης των σορών, ενδεχομένως ανάμεσα στους αγνοούμενους να περιλαμβάνονται και τα 79 άτομα, των οποίων οι σοροί τους έχουν εντοπιστεί, καθώς και άτομα τα οποία έχουν επιστρέψει στους οικείους τους χωρίς να έχουν ενημερώσει γι' αυτό τις αρμόδιες Αρχές», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος κ.Μαλλίρη.

Ακόμη επισήμανε: «Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται και σήμερα από περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, ανά οικοδομικό τετράγωνο, στις περιοχές Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι αγνοούμενοι δηλώνονται από τους συγγενείς και τους οικείους τους, καλώντας στον αριθμό 199».

Η Εκπαιδευτική Κοινότητα, από την πλευρά της, βρίσκεται επί ποδός για να συνδράμει τους πυρόπληκτους.

Εφάπαξ βοήθημα δίνει η κυβέρνηση

Την Τετάρτη το απόγευμα, η κυβέρνηση, διά στόματος Δημήτρη Τζανακόπουλου, ανακοίνωσε τη χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος στους πυρόπληκτους της ανατολικής και δυτικής Αττικής.

Σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες το βοήθημα θα είναι ύψους 6.000 ευρώ, ενώ στις 8.000 ευρώ θα φθάσει για τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις.

Πάνω από 100 οι αγνοούμενοι

Έως τώρα δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων. Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για πάνω από 100.

Με το φως της ημέρας συγγενείς και φίλοι ψάχνουν τους δικούς τους ανθρώπους με τους οποίους από τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά έχασαν καθε επαφή.

Αγωνιώδεις είναι και οι εκκλήσεις μέσω σελίδων κοινωνικών δικτύων, όπου δημοσιεύουν φωτογραφίες μικρών και μεγάλων που αγνοούνται.

Το Πυροσβεστικό Σώμα κάνει έκκληση στους συγγενείς και οικείους των αγνοοουμένων, προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο αριθμός τους, να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία.

Αίνιγμα αποτελεί για τις αρχές έως τώρα το εάν ανάμεσα στους νεκρούς συμπεριλαμβάνονται και δηλωμένοι αγνοούμενοι.

Ειδικά για τους ανθρώπους που αναζητούνται έχει δημιουργηθεί ελεύθερη ηλεκτρονική εφαρμογή.

Πρωτόγνωρη κατάσταση-Μαζική καταστροφή λένε οι ιατροδικαστές

Την ίδια ώρα συγκλονίζει η δήλωση του επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκου Καρακούκη, ο οποίο έκανε λόγο για μαζική καταστροφή. Όπως είπε, τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους επειδή κάηκαν μέσα στις φλόγες ή πνίγηκαν στη θάλασσα.

Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας ανέφερε: 

«Υπάρχουν σε μεγαλύτερο βαθμό πλήρεις απανθρακώσεις και δυστυχώς σε μερικές περιπτώσεις υπάρχουν μόνο τμήματα ανθρώπινων σωμάτων. Κι εκεί είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράματα. Δίνεται προτεραιότητα στις σορούς που υπάρχει αναγνώριση και από τους συγγενείς για να γίνει και ταυτοποίηση με DNA. Μόλις ταυτοποιηθούν από τα εργαστήρια της ΔΕΕ, θα δοθούν στους συγγενείς. Οι σοροί είναι στο Σχιστό κι έρχονται εδώ τμηματικά. Η τελευταία παραγγελία μιλά για 68. Κάνουμε τα πάντα να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσα στο επόμενο τριήμερο. Σε απανθρακωμένες σορούς μπορεί να γίνουν λάθη, να πάρουν άλλες σορούς και αυτό υπό την πίεση του χρόνου δεν πρέπει να γίνει. Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο παραπάνω, αλλά πρέπει να το κάνουμε σωστά γιατί και οι συγγενείς περιμένουν τις σορούς».

Η δεύτερη πιο φονική πυρκαγιά στον κόσμο τον 21ου αι.!

Η καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική ήταν η δεύτερη πιο φονική στον 21ο αιώνα! 

Τη μακάβρια πρωτιά κατέχει η Αυστραλία, η οποία το 2009 θρήνησε τουλάχιστον 173 θύματα. Οι που ξέσπασαν τότε σε θάμνους, κυρίως στην πολιτεία Βικτόρια, ισοπέδωσαν 2.000 σπίτια, με τη φωτιά να μαίνεται για πολλές εβδομάδες προτού περιοριστεί χάρη στην κινητοποίηση χιλιάδων πυροσβεστών και εθελοντών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

3941_1584003571_xeiropedes.jpg
Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο νονός που ασέλγησε στο βαφτιστήρι του- «Με προκάλεσε» είπε
Ο 50χρονος ομολόγησε κάποιες από τις πράξεις του και πλέον αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Τριπόλεως.
Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο νονός που ασέλγησε στο βαφτιστήρι του- «Με προκάλεσε» είπε
simaia-palaistini
Παρίσι: Επέμβαση της αστυνομίας στη σχολή Πολιτικών Σπουδών
Περίπου 50 από τους φοιτητές που είχαν προχωρήσει στην καθιστική διαμαρτυρία παρέμεναν στον χώρο τη στιγμή που μπήκαν στο κτίριο οι αστυνομικοί
Παρίσι: Επέμβαση της αστυνομίας στη σχολή Πολιτικών Σπουδών
ναυαγιο
Βάρκα με 33 μετανάστες στα νότια της Κρήτης- Ανάμεσά τους μια έγκυος και τέσσερα παιδιά
Τα 33 άτομα μεταφέρθηκαν αρχικά στους Καλούς Λιμένες και αμέσως μετά, σε χώρο στο Ηράκλειο.
Βάρκα με 33 μετανάστες στα νότια της Κρήτης- Ανάμεσά τους μια έγκυος και τέσσερα παιδιά