Thumbnail
Η δίωξη συνδέεται με πλειστηριασμούς ακινήτων που διενήργησε η ίδια το 2015, όπου μετά την κατακύρωσή τους, δεν προέβη σε δημόσια κατάθεση του τιμήματος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Αντιμέτωπη με την κατηγορία της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, σε βαθμό κακουργήματος, βρίσκεται η πρόεδρος των συμβολαιογράφων εφετειακής περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση Χρουσαλά, ύστερα από ποινική δίωξη που παρήγγειλε σε βάρος της ο εισαγγελέας Διαφθοράς.

Η δίωξη συνδέεται με πλειστηριασμούς ακινήτων -φυσικών και νομικών προσώπων- που διενήργησε η ίδια κατά το 2015, όπου μετά την κατακύρωσή τους, δεν προέβη -ως όφειλε- σε δημόσια κατάθεση του πλειστηριάσματος (τιμήματος) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. 

Το ποσό, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να παρακράτησε ανέρχεται σε τουλάχιστον 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Οικονομικών, η υπόθεση άρχισε να ερευνάται πριν από μήνες, κατόπιν αναφοράς της Φορολογίας Ανωνύμων Εταιρειών (ΦΑΕ) Θεσσαλονίκης, όπου είχαν απευθυνθεί ιδιώτες, ζητώντας φορολογικές ενημερότητες, αλλά εμφανίζονταν ως οφειλέτες του Δημοσίου παρότι είχαν εκπλειστηριαστεί τα ακίνητά τους. 

Κατόπιν τούτου, ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της προέδρου των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του άρθρου 1608 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, ενώ την παρέπεμψε να απολογηθεί σε ειδικό ανακριτή. 

Η κατηγορούμενη έχει εξεταστεί ανωμοτί (ως ύποπτη) και μετά την απαγγελία της δίωξης φέρεται να επέστρεψε μεγάλο μέρος του παραπάνω χρηματικού ποσού, ενώ κατά πληροφορίες, πρόθεσή της είναι να επιστρέψει και το υπόλοιπο ποσό. Παράλληλα, η ίδια ξεκίνησε τις διαδικασίες για τη συνταξιοδότησή της.

Με αφορμή αυτή την υπόθεση, ο εισαγγελέας αναμένεται να διατάξει έρευνα σε βάθος 5ετίας και για άλλους πλειστηριασμούς που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, ενώ δεν αποκλείεται να μπουν στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την πλευρά της ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, η οποία φέρεται να ενημέρωσε με καθυστέρηση τις αρμόδιες αρχές. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

karistianou-sintagma
«Θα προσέχεις το παιδί σου»: Σοβαρές απειλές καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού – Στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος η υπόθεση
Στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος η καταγγελία της προέδρου του Συλλόγου Πληγέντων Τεμπών – Εμπλέκεται και απόστρατος αστυνομικός
«Θα προσέχεις το παιδί σου»: Σοβαρές απειλές καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού – Στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος η υπόθεση
sxoleio-deuteris-eukairias-2.jpg
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από 16 έως 25 Ιουνίου 2025 για αποσπάσεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
αστυν
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
Ένα βρέφος, μια 41χρονη και ένας 18χρονος μεταξύ των θυμάτων σε αιματηρή συμπλοκή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Westfest στο Σολτ Λέικ Σίτι
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς