Thumbnail
Επιστήμη

Μία πολύ ενθαρρυντική έρευνα για το μέλλον της ανθρώπινης ζωής δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό BMC Cell Biology, από επιστήμονες των πανεπιστημίων του Exeter και του Brighton, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάζει η efsyn.gr, τα γερασμένα ανθρώπινα κύτταρα μπορούν να ανανεωθούν, με τη χρήση χημικών ουσιών παρόμοιων με τη ρεσβερατρόλη, η οποία είναι μια ουσία που βρίσκεται σε αφθονία στο κόκκινο κρασί και τη μαύρη σοκολάτα.

Στην εν λόγω επιστημονική μελέτη -που βασίστηκε σε προηγούμενες έρευνες του πανεπιστημίου του Exeter- διαπιστώθηκε ότι όταν σε γερασμένα κύτταρα χορηγήθηκαν ουσίες παρόμοιες με τη ρεσβερατρόλη, τότε τα κύτταρα άρχισαν όχι μόνο να φαίνονται σαν νέα αλλά και να συμπεριφέρονται όπως τα νεαρά κύτταρα.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω», δήλωσε η Δρ Eva Latorre, από τους συγγραφείς της έρευνας, συμπληρώνοντας ότι «αυτά τα παλιά κύτταρα έμοιαζαν με νεαρά κύτταρα... ήταν σαν μαγεία».

Η Δρ. Latorre υπογράμμισε ότι επανέλαβε αρκετές φορές τη συγκεκριμένη πειραματική διαδικασία «και κάθε φορά, τα κύτταρα αναζωογονήθηκαν». Όπως είπε, «είμαι πολύ ενθουσιασμένη από τις συνέπειες και τις δυνατότητες αυτής της έρευνας».

Σημειώνεται ότι η ρεσβερατρόλη βρίσκεται σε αφθονία στα κόκκινα σταφύλια, το κόκκινο κρασί, το φιστικοβούτυρο, τα μύρτιλα και τη μαύρη σοκολάτα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκλογες
Ισχυρή νίκη των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων στις ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης - Αποδοκιμασία της ΔΑΚΕ
Οι εκπαιδευτικοί στέλνουν μήνυμα κατά της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης
Ισχυρή νίκη των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων στις ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης - Αποδοκιμασία της ΔΑΚΕ
tympanum
Θεσσαλονίκη: Άνδρες 52 και 56 ετών χτύπησαν 13χρονο γιατί τους ενοχλούσε το τύμπανό του
Το περιστατικό συνέβη σε αγώνα βόλεϊ στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης - Συνελήφθησαν οι δράστες
Θεσσαλονίκη: Άνδρες 52 και 56 ετών χτύπησαν 13χρονο γιατί τους ενοχλούσε το τύμπανό του
Χαρτονομίσματα ευρώ σε τσέπη που σχηματίζουν τον αριθμό 2025
Φορολογικό «ναρκοπέδιο» μέχρι την Πρωτοχρονιά: Οι 5+1 πληρωμές που δεν παίρνουν αναβολή
Φορολογικές υποχρεώσεις 2025: Όλα όσα πρέπει να πληρωθούν πριν τελειώσει η χρονιά
Φορολογικό «ναρκοπέδιο» μέχρι την Πρωτοχρονιά: Οι 5+1 πληρωμές που δεν παίρνουν αναβολή