Thumbnail
Αίγινα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο του κυβερνήτη του τουριστικού σκάφους

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ –ΜΠΕ, κατά την εξέταση που διενήργησε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας, διαπιστώθηκαν τρία χτυπήματα στο σώμα του άτυχου άνδρα, στο πόδι, πίσω από το αυτί και στο μέτωπο.

Στο μέτωπο ειδικότερα, το οίδημα που προκλήθηκε από πρόσκρουση σε άγνωστο αντικείμενο, είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις του ιατροδικαστή, να πέσει ζωντανός ο άνθρωπος στη θάλασσα, αλλά χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Γι' αυτόν τον λόγο οι πνεύμονες και η κοιλιακή του χώρα, ήταν γεμάτοι από θαλασσινό νερό.

Ο κ. Μπογιόκας έχει προχωρήσει τη διαδικασία τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αύριο το πρωί θα προχωρήσει σε νεκροτομή και στις σορούς των υπολοίπων τριών θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας.


Απολογείται την Παρασκευή ο χειριστής του ταχύπλοου στην Αίγινα

Προθεσμία για να απολογηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής πήρε ο 78χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι προκάλεσε τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα το μεσημέρι της Τρίτης με τέσσερις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Ο 76χρονος, ο οποίος συνελήφθη λίγο μετά το δυστύχημα σε συγγενικό του σπίτι στην Αίγινα, θα κρατηθεί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του Αλέξανδρος Λυκουρέζος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του συγγενή του, Θρασύβουλου Λυκουρέζου, έκανε γνωστό ότι στον πελάτη του ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, καθώς και ότι αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της πρόκλησης ναυαγίου και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Ο ίδιος τόνισε ότι την Παρασκευή θα υποστηρίξει ότι η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους και σημείωσε ότι ο πελάτης του δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και ότι ήταν κανονικά σε θέση να οδηγεί σκάφος.

Ωστόσο σήμερα με γραπτή του δήλωση, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος δηλώνει ότι αποσύρεται από την υπεράσπιση του χειριστή του ταχύπλοου στην υπόθεση της Αίγινας, «όντας βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της».

Όλη η ανακοίνωση του κ. Λυκουρέζου:

«Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που υποδεικνύει στον δικηγόρο να μην αναλαμβάνει σοβαρές ποινικές υποθέσεις στενών συγγενών του. Και τούτο, γιατί στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να ασκήσει με την απαιτούμενη ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα υπερασπιστικά του καθήκοντα, αλλά τείνει να προσέρχεται στη διαδικασία με ψυχολογία διαδίκου και όχι συνηγόρου, γεγονός που δεν συμβάλλει στην ορθή επιτέλεση του έργου του.

» Μετά την αυθόρμητη συμπαράσταση που όφειλα να επιδείξω στον πρώτο μου εξάδελφό, Θρασύβουλο Λυκουρέζο, αμέσως μετά τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας, νιώθω συναισθηματικά την ανάγκη να αποσυρθώ από την περαιτέρω εκπροσώπηση και υπεράσπισή του, όντας βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της.»

------

Σχετικά με τη δήλωση του Λυκουρέζου, σε άρθρο της η Άντα Ψαρρά στην Εφημερίδα των Συντακτών γράφει:

ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΜΕΛΕΙΑ!

 Δεν οφείλεται η αμέλεια στον χειριστή του σκάφους, δήλωσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, αναλαμβάνοντας την υπεράσπιση του συγγενή του που έσπειρε τον θάνατο στα νερά της Αίγινας.

Χωρίς, έστω, σκυμμένο το κεφάλι και πριν ακόμα ολοκληρωθεί η έρευνα των αρμόδιων αρχών, ο διαχρονικός ποινικολόγος αποφάσισε ότι είναι αμέλεια και μάλιστα όχι του κυβερνήτη, που πήγαινε με χίλια στο μικρό πέρασμα.

Μάλλον φταίει η... σήμανση ή ο καπετάνιος της λάντζας που έχασε τη ζωή του και δεν έσπευσε να αλλάξει εγκαίρως ρότα ή η κακιά η ώρα ή οι επιβάτες που δεν βούτηξαν στη θάλασσα όταν είδαν τον αποφασισμένο 78χρονο να σκίζει τα νερά!

Οχι, η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή· οφείλεται στους πλημμελείς ελέγχους, οφείλεται στην απροθυμία των αρμοδίων να εμποδίζουν τις μεγάλες ταχύτητες, στην αέναη ανανέωση διπλωμάτων κ.λπ.

Στον χειριστή του ταχύπλοου οφείλονται οι θάνατοι και οι τραυματισμοί ανθρώπων την ώρα που ο ίδιος καμάρωνε για την ταχύτητα και τις δυνατές μηχανές του φονικού «εργαλείου».

Κι αυτό δεν είναι απλή αμέλεια!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα