Thumbnail
Συνταγή

Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: 15'

Χρόνος μαγειρέματος: 35'

Έτοιμο σε: 50'

Ένα πολύ νόστιμο και χορταστικό φαγητό που μας έρχεται από τη Χίο. Για τέλειο και ζουμερό αποτέλεσμα το φτιάχνουμε με ρύζι και προσθέτουμε φυσικό χυμό τομάτας

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης
Food Styling: Aντωνία Κατή

Υλικά

4 µελιτζάνες µακρόστενες, σε ροδέλες των 4 εκ.
1 φλιτζάνι ρύζι 
400ml φυσικό χυμό τομάτας 
1 φλιτζάνι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
3-4 κουτ. σούπας δυόσµο ψιλοκοµµένο
4 σκελίδες σκόρδο λιωµένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις µελιτζάνες. Προσθέτετε το σκόρδο και το δαφνόφυλλο. Ρίχνετε το χυμό τοµάτας και σιγοβράζετε το φαγητό για 10 περίπου λεπτά. Προσθέτετε δυόµισι ποτήρια νερό και, όταν πάρει βράση, ρίχνετε στην κατσαρόλα το ρύζι.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνετε, χαµηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό για 20 ακόμα λεπτά, µέχρι δηλαδή να απορροφήσει το ρύζι τα υγρά της κατσαρόλας. 5-7 λεπτά πριν ψηθεί εντελώς το φαγητό, ανακατεύετε το µαϊντανό και το δυόσµο. Πασπαλίζετε αν θέλετε με λίγο επιπλέον μαϊντανό ή δυόσμο και σερβίρετε.

 

olivemagazine.gr/

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ταινία
Στο Γραφείο Καθηγητών | The Teachers’ Lounge, του Ιλκέρ Τσατάκ
Το γραφείο των καθηγητών μάς ανοίγει τις πόρτες του και αντικρίζουμε ένα σχολείο που αποτελεί το «πρότυπο» για όσους αρέσκονται να πιστεύουν ότι οι...
Στο Γραφείο Καθηγητών | The Teachers’ Lounge, του Ιλκέρ Τσατάκ