Thumbnail
"Οφείλουμε μεν να διαφυλάξουμε την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς με όρους ισότιμου ανταγωνισμο", είπε

Την κατεύθυνση της κυβέρνησης για ουσιαστική και νομοθετική διασφάλιση της Κυριακάτικης Αργίας, επισήμανε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος Σκουρλέτης.

Υπενθύμισε, ότι η επανακατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, αποτελεί βασικό στόχο της κυβέρνησης, τονίζοντας βέβαια ότι παρέλαβε ένα θεσμικό πλαίσιο γενικευμένης απελευθέρωσης της λειτουργείας των καταστημάτων της Κυριακές που ουσιαστικά καταστρατηγεί την έννοια της Κυριακάτικης Αργίας.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού

«Η Κυβέρνηση παρέλαβε ένα θεσμικό πλαίσιο γενικευμένης απελευθέρωσης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές που ουσιαστικά καταστρατηγεί την έννοια της Κυριακής – Αργίας για τους εργαζόμενους.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί με τις προγραμματικές της δηλώσεις για την κατάργηση του υφιστάμενου μνημονιακού πλαισίου, του ν. 4177/2013, στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Οφείλουμε μεν να διαφυλάξουμε την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς με όρους ισότιμου ανταγωνισμού μεταξύ μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά ταυτόχρονα οφείλουμε να διασφαλίσουμε στους εργαζόμενους τα στοιχειώδη εργασιακά τους δικαιώματα και την έννοια του ελεύθερου χρόνου, τα οποία το κληρονομημένο θεσμικό πλαίσιο έχει καταστρατηγήσει.

Για το λόγο αυτό, βασική προγραμματική μας δέσμευση εξακολουθεί να είναι η ουσιαστική νομοθετική διασφάλιση της Κυριακής Αργίας ως γενικού κανόνα για τους εργαζόμενους και στην κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε ως Κυβέρνηση.» 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

moro - vrefos.jpg
Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη με θύμα παιδί τριών ετών - Μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο, ήταν υποσιτισμένο
Κατά την πρώτη εκτίμηση της κατάστασης του παιδιού, το ιατρικό προσωπικό εντόπισε ιδιαίτερα ανησυχητικά σημάδια
Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη με θύμα παιδί τριών ετών - Μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο, ήταν υποσιτισμένο
γλώσσα
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Αναστραμμένη Τάξη στην τάξη των “ιταλικών”: Καινοτόμος εκπαιδευτική δράση
Η δράση έχει θέμα: «Cosa Nostra, ’Ndrangheta, Camorra, Sacra Corona Unita: γλωσσικές, ιστορικές και κοινωνιολογικές εκφάνσεις της Μαφίας»
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Αναστραμμένη Τάξη στην τάξη των “ιταλικών”: Καινοτόμος εκπαιδευτική δράση