Κοινωνία

ΔΝΤ: Δεν έχουμε για την ώρα ημερομηνία επιστροφής της τρόικας

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα.

Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα.

«Δεν έχω ημερομηνία επιστροφής αυτή τη στιγμή» είπε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Γουίλιαμ Μάρεϊ, ερωτηθείς για το πότε θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Στο ερώτημα αν μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς «θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση», ανέφερε ότι «σε αυτό το σημείο, συζητάμε με τις ελληνικές αρχές το τι χρειαζόμαστε προκειμένου να επιστρέψει η αποστολή στην Αθήνα» και πρόσθεσε πως «αυτό θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα».

Πρόσθεσε ότι «έχει ήδη γίνει προεργασία» και ότι στις αρχές Οκτωβρίου, αποστολή του ΔΝΤ είχε μεταβεί στην Αθήνα και συζήτησε θέματα, στο πλαίσιο της έκτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε ότι «επικεντρωνόμαστε στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Ο κ. Μάρεϊ έκανε αναφορά και στη συνάντηση που είχε στην Ουάσιγκτον η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με τις ελληνικές αρχές, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Ταμείου, τον Οκτώβριο.

Σε άλλες ερωτήσεις για την Ελλάδα, κ. Μάρεϊ δεν θέλησε να αναφερθεί στη «νέα σχέση» του ΔΝΤ με την Ελλάδα, μετά την έξοδο από το μνημόνιο.

Επίσης, ερωτηθείς για την «προληπτική γραμμή πίστωσης», ο κ. Μάρεϊ σημείωσε ότι «οι (ελληνικές) αρχές δεν έχουν υποβάλει αίτημα στο ΔΝΤ και έτσι η συζήτηση είναι ακαδημαϊκή». «Εμείς έχουμε το δικό μας πρόγραμμα, που λήγει τον Μάρτιο του 2016» συμπλήρωσε.

Για τη «νέα σχέση» της Ελλάδας με το ΔΝΤ και για την «επιδίωξη της ευρωζώνης» να συμμετάσχει και το ΔΝΤ σε «προληπτική γραμμή πίστωσης», επισήμανε ότι «αυτό είναι ένα θέμα που αφορά την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους». «Εμείς έχουμε το δικό μας πρόγραμμα, που λήγει το 2016» επανέλαβε.

Ο κ. Μάρεϊ δεν θέλησε να απαντήσει ούτε στην ερώτηση αν το Ταμείο θα έχει ρόλο στην παροχή «τεχνικών συμβουλών», προσθέτοντας ότι «το ΔΝΤ έχει πρόγραμμα με την Ελλάδα αυτή την στιγμή»

Πηγή: Ναυτεμπορική

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία