Thumbnail
Ο Κρητικός κόλακας – μαντιναδολόγος της εξουσίας και οι κρατικές επιχορηγήσεις…

Αναδημοσίευση από http://www.candianews.gr, 28/12/2013

 
Κάθε χρόνο κορδώνεται δίπλα στην εξουσία, βάζει τον όμιλο βρακοφόρων στον οποίο προεδρεύει άγνωστο πόσα χρόνια, και αρχίζει τις μαντινάδες της κακιάς ώρας, για να κολακεύει την κάθε εξουσία. Φέτος κυριολεκτικά εξόργισε με τις μαντινάδες που αφιέρωσε στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Αλλά το ίδιο κάνει κάθε χρόνο. Παίρνει μαζί του τα συγκροτήματα του συλλόγου του και γυρίζει τα υπουργεία, διαβάζοντας τις μαντινάδες της κολακείας.  Αυτά όλα είναι λίγο ως πολύ γνωστά. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι ο Στέλιος Κιαγιαδάκης, όπως ονομάζεται ο κόλακας πρόεδρος, επιχορηγείται κάθε χρόνο με δεκάδες χιλιάδες ευρώ, αφού ο φορέας του έχει εξελιχτεί σε νομικό πρόσωπο, το οποίο μπορεί να επιχορηγείται!
 
Πολλοί στην Κρήτη τον ονομάζουν ως τον κόλακα της εξουσίας, καθώς εκδηλώσεις κολακείας κάνει και άλλες εποχές του χρόνου. Βραβεύει υπουργούς, αξιωματικούς, άλλους παράγοντες, μεγάλους επιχειρηματίες,  απονέμει τίτλους και τους δωρίζει κρητικά μαχαίρια. Προσπαθεί, με διάφορους τρόπους, να διατηρήσει άριστες σχέσεις με τα κανάλια και άλλα μέσα ενημέρωσης, κι έτσι φυσικά εξηγείται η συνεχής προβολή του.
 
Έκανε κουμπαριές με γνωστούς πολιτικούς παράγοντες, περιφέρει κάθε χρόνο στο νησί διάφορους απ” αυτούς, όπως τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, και στο παρελθόν προσπάθησε ανεπιτυχώς να μπει στην πολιτική.
 
Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης
Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης
 
Φέτος πήγε και στον Καναδά για τις εκδηλώσεις των 100 χρόνων από την ένωση της Κρήτης, εξοργίζοντας τους ομογενείς, που δημοσίευσαν και σχετικές επιστολές στον τύπο.
 
Για να καταλάβουμε το πόσο μεγάλος κόλακας είναι αρκεί να παραθέσουμε μερικές από τις μαντινάδες που είπε στον πρωθυπουργό, αλλά και το 2012 στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Κ. Τζαβάρα, στον Κ. Μητσοτάκη κ.α.
 
 Στον Α. Σαμαρά:
 
«Αν είχε Αντώνη Σαμαρά νωρίτερα η χώρα,
δεν θα ΄χε το κατάντημα που είχε μέχρι τώρα.
Από την Κρήτη ήρθαμε δύο λόγια να σας πούμε,
μαζί με σας, πρωθυπουργέ, κι εμείς καρδιοχτυπούμε.
Πετύχατε η χώρα μας ορθή να παραμείνει
στη διεθνή τη λαίλαπα, στης κρίσης το καμίνι.
Όμως, τα αποτελέσματα θα πρέπει να φανούνε,
να μην υπάρχουν άστεγοι, παιδάκια που πεινούνε.
Η συνταγή της τρόικα έχει πολύ αλάτι
κι αν δεν αλλάξει η συνταγή θα χάσει τον «πελάτη».
Χρόνια πολλά, πρωθυπουργέ, από τους βρακοφόρους,
χαράτσι τέρμα της ΔΕΗ κι απ΄τον Στουρνάρα φόρους».
 
Κι ενώ το 2013 υμνεί τον Α. Σαμαρά, το 2009 τον ονόμαζε… κοράκι, ενώπιον του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στον οποίο είπε τα κάλαντα, μετά την εσωκομματική επικράτηση του σημερινού πρωθυπουργού επί της Ντόρας:
«Έτσι, τα φέραν οι καιροί κι οι βουλισμένοι χρόνοι
να κελαηδεί ο κόρακας και να σιωπά τ” αηδόνι…»
 
 
 
Στον Κώστα Τζαβάρα:
 
«Αξίες του Πολιτισμού κρίση δεν τις αγγίζει,
 
και στου Τζαβάρα το σπαθί η μύγα δεν καθίζει
 
Δραστήριος και υπεύθυνος ως πρέπει στους μεγάλους,
 
έχει το υπουργείο του πρότυπο για τους άλλους» 
 
Πάντα με το χαμόγελο, γι αυτό τουτέστιν άρα.
 
Σήμερα επισκεφθήκαμε τον Κώστα τον Τζαβάρα». 
 
«Γυρίστε στην κυβέρνηση γιατί ο λαός το θέλει κ φέρνω εγώ το μήνυμα στον Φώτη τον Κουβέλη» είπε στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, στα φετινά κάλαντα.
 
 
 
Ενώ στον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, αφού τον κολάκευσε έβαλε και… αιτήματα!
 
«Εσείς παλεύετε Υπουργέ να κλείσετε τις τρύπες,
 
επάνω σε χαλάσματα που αφήσανε οι γύπες,
 
ωστόσο όμως ο λαός άδικα την πληρώνει,
 
χαράτσια του φορτώσανε που όμως δεν σηκώνει,
 
οι μίζες να κατασχεθούν που ήρθαν σε πακέτα,
 
και από τη λίστα της Λαγκάρντ που ήρθε σε δισκέτα».
 
Οι επιχορηγήσεις
 
Έχει όμως τους λόγους του ο κ. Κιαγιαδάκης να είναι ο κόλακας της κάθε εξουσίας. Κάθε χρόνο οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης φτάνουν αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ! Για να κάνει εκδηλώσεις, να λέει τα κάλαντα και να κάνει πολλά ταξίδια, συνοδεύοντας τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης… Η μαντινάδα στον Κ. Τζαβάρα προφανώς σχετίζεται με τα χρήματα που και το 2012 αλλά και το το 2013 πήρε από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο Όμιλος επιχορηγείται από τον ΟΠΑΠ, καθώς έχει μεταβληθεί σε νομικό πρόσωπο, ενώ από τον φετινό Αύγουστο και μετά οι κρατικές επιχορηγήσεις έφτασαν τις 40.000 ευρώ!
 
Στις 7 Αυγούστου 2013 η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού εγκρίνει χρηματοδότηση 15.000 ευρώ.
 
Την επομένη, ο ίδιος ο υπουργός, Πάνος Παναγιωτόπουλος υπογράφει ποσό 15.000, το οποίο προφανώς αποτελεί την ίδια χρηματοδότηση με την παραπάνω.
 
Στις 8, επίσης Αυγούστου, η Περιφέρεια Κρήτης αποφασίζει επιχορήγηση 2.000 ευρώ.
 
Στις 20 Νοεμβρίου 2013 ο υπουργός Πολιτισμού υπογράφει άλλο ποσό, ύψους 15.000 ευρώ «για την ενίσχυση των καταστατικών του σκοπών, καθώς και την ενίσχυση των Παγκρήτιων εκδηλώσεων του Ομίλου στο Ρέθυμνο».
 
Στις 25 Νοεμβρίου, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κρήτης αποφασίζει τη διάθεση 5.000 ευρώ «στον ΟΜΙΛΟ ΒΡΑΚΟΦΟΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ για την κάλυψη μέρους των εξόδων συμμετοχής του Ομίλου στις εκδηλώσεις εορτασμού των 100 ετών από την Ένωση της Κρήτης στον Καναδά».
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατακρεούργησαν τους μαθητές στην Φυσική: "Πάνω από 4 ώρες θέλουν για να λυθούν τα θέματα"

Μπάχαλο και στην Ιστορία: Άνω κάτω με αυτά τα θέματα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εξετασεις
Πανελλαδικές 2024 - ΕΠΑΛ: Σήμερα Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοϊα ΙΙ και Ναυτικές Μηχανές
Το alfavita.gr θα μεταδώσει πρώτο και τα σημερινά θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων  και σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό όμιλο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ θα...
Πανελλαδικές 2024 - ΕΠΑΛ: Σήμερα Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοϊα ΙΙ και Ναυτικές Μηχανές
πανελληνιες
Πανελλαδικές 2024: Εξετάσεις - υπερπαραγωγή με γονείς να κουβαλούν ανεμιστήρες για τον καύσωνα και «μπάχαλο» σε 4 μαθήματα
Τα προβλήματα δεν περιορίστηκαν στη χτεσινή ημέρα και στα μαθήματα της Φυσικής και Ιστορίας, αλλά επεκτάθηκαν και στη Βιολογία ΓΕΛ και τα Μαθηματικά...
Πανελλαδικές 2024: Εξετάσεις - υπερπαραγωγή με γονείς να κουβαλούν ανεμιστήρες για τον καύσωνα και «μπάχαλο» σε 4 μαθήματα
papaioannou.jpg
ΑΣΕΠ: Ερχεται βελτίωση της διαδικασίας ενστάσεων εκπαιδευτικών - Εξετάζονται 6.300 ενστάσεις για τους πίνακες κατάταξης
Πρόεδρος ΑΣΕΠ Αθ.Παπαϊωάννου: Το ΑΣΕΠ εκδικάζει αυτούς τους μήνες 6.300 ενστάσεις εκπαιδευτικών που αφορούν στην κατάταξη 150.000 εκπαιδευτικών...
ΑΣΕΠ: Ερχεται βελτίωση της διαδικασίας ενστάσεων εκπαιδευτικών - Εξετάζονται 6.300 ενστάσεις για τους πίνακες κατάταξης