Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.   Μαρούσι  4 – 12 – 2013

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ    Αρ. Πρ.: 7

Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5

Τ. Κ. 15124 Μαρούσι    Προς:

Τηλ. & Fax: 210 8020788      ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ                   Πληροφ. Καββαδία Φ.       Κοινοποίηση: Δ. Ο. Ε.

Email:[email protected]

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΟΜΠΑ

ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»

Σε έγγραφό του με θέμα «Ζητούνται έγγραφες εξηγήσεις», το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, να προχωρήσει σε κλήση του συναδέλφου μας Γιάννη Ρόμπα, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε « Η Πρόοδος»  και μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, για έγγραφη κατάθεση εξηγήσεων.

Ο συνάδελφος παρέλαβε στις 28/11/2013 κλήση εγκαλούμενου σε εξέταση,  καθώς με εντολή του Υπουργείου Παιδείας διενεργείται πειθαρχική ανάκριση για τη συνδικαλιστική του δράση. Το σοβαρό παράπτωμά του ήταν ότι ως μέλος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων της Ε΄ Δημοτικής κοινότητας Πειραιά μοίρασε ανακοίνωση της Ένωσης την ημέρα του αγιασμού.

Στο κείμενο με το οποίο εγκαλείται ο συνάδελφος, αναφέρονται περιστατικό και χαρακτηρισμοί οι οποίοι δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Η έκφραση: «Εδώ μέσα τσοπάνης είμαι εγώ και δε σας επιτρέπω να μοιράσετε την ανακοίνωσή σας» ειπώθηκε από το Διευθυντή του 8ου Ε. Λ. Πειραιά και επιβεβαιώνεται σε καταγγελία της Ένωσης για το πρωτοφανές περιστατικό στα σχολεία της περιοχής μας να μην επιτρέπεται από διευθυντή σχολείου η διακίνηση υλικού της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων.

Είναι άξιο απορίας και δείχνει σκοπιμότητα και μεθόδευση το γεγονός ότι η αναφορά γίνεται από γονείς προς το Υπουργείο Παιδείας και μάλιστα ένα μήνα μετά το περιστατικό.

Το Δ.Σ. του  Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου υπογραμμίζει ότι η επιχειρούμενη δίωξη στοχεύει στον εκφοβισμό ευρύτερα των εκπαιδευτικών, γονιών, εργαζομένων που διεκδικούν τα εργασιακά δικαιώματά τους και συνιστά κατάφωρη ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

Είναι σίγουρο ότι το σύστημα θα οξύνει μέχρι τα άκρα την κάθε μορφής καταστολή και τρομοκρατία, γι’ αυτό οι εργαζόμενοι με οργάνωση και αντίσταση στους χώρους δουλειάς. πρέπει να απαντήσουν ενωμένοι, με μαζικούς, ταξικούς αγώνες ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΚΑΤΩ  ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ,

ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Το Δ.Σ. και  του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του:

Στηρίζοντας το συνάδελφο Γ. Ρόμπα, με κάθε τρόπο, πολιτικά και συνδικαλιστικά.

Καλούμε τον Διευθυντή Π. Ε. Πειραιά να μην προβεί σε πειθαρχική δίωξη κατά του συνάδελφου Γ. Ρόμπα.

Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ άμεσα με αποφάσεις τους να στηρίξουν, πολιτικά, συνδικαλιστικά και νομικά το συνάδελφο.

Δηλώνουμε ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρεμποδίσει και να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, σε μια περίοδο μάλιστα, όπου οι αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής -αντεργατικής πολιτικής είναι σε εξέλιξη.

Καλούμε τα σωματεία και κάθε εργαζόμενο να καταδικάσουν τη δίωξη και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο συνάδελφο.

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4