Thumbnail
Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΓΣ της Γ ΕΛΜΕ-Θ-  ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ

Η ΓΣ της Γ ΕΛΜΕ-Θ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε προχθές το βράδυ σε ενέδρα χρυσαυγιτών.

Καταγγέλουμε τη δολοφονία του νέου εργαζόμενου Παύλου Φύσσα από φασίστες δολοφόνους. Η δολοφονία αυτή έρχεται μετά τις επιθέσεις σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα,  μετά τη δολοφονία του νεαρού μετανάστη στα Πετράλωνα, μετά από τις δεκάδες επιθέσεις σε εργαζόμενους και μετανάστες.  Η εξέλιξη αυτή δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Είναι η φυσική συνέπεια, η προέκταση της αντιδραστικής πολιτικής που ασκείται ενάντια στο λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Η δράση των φασιστικών – ναζιστικών ομάδων συμπληρώνει τις πολιτικές της εξαθλίωσης των εργαζομένων. Η παρουσία τους είναι αναγκαιότητα και άλλοθι για την τρομοκρατική πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Έχει μεγάλη ευθύνη η Κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις που υιοθετούν και επικαλούνται τη «θεωρία των δύο άκρων» ταυτίζοντας πολιτικές οργανώσεις με ναζιστικές – φασιστικές εγκληματικές ομάδες. Δικαιολογούν έτσι τη δράση της Χρυσής Αυγής. Οι εργαζόμενοι, το εργατικό – λαϊκό κίνημα, οι εκπαιδευτικοί θα απομονώσουμε τους φασίστες, δεν θα τους αφήσουν να τρομοκρατούν. Στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, παντού ο αγώνας για τη δημοκρατική ανατροπή  πρέπει να συμπεριλαμβάνει ενωτικές λαϊκές πρωτοβουλίες για την απομόνωση των ακροδεξιών ιδεολογιών και πρακτικών από όπου κι αν εκπορεύονται.  Μέση οδός δεν υπάρχει. Ή μαζί τους, ή εναντίον τους. Η κυβερνητική ασυλία και ή υπόθαλψη της ακροδεξιάς κακοποιού δράσης πρέπει να σταματήσει τώρα. Οι νεοναζιστικές οργανώσεις πρέπει να διαλυθούν άμεσα. Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, διάδοχος των ταγμάτων Ασφαλείας, συμμορία θρασύδειλων τραμπούκων που χτυπούν και δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία. Είναι τα λυσσασμένα μαντρόσκυλα του συστήματος. Γαβγίζουν και δαγκώνουν για τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές. Είναι μπράβοι και τσιράκια των αφεντικών. Δεν έχουν καμία σχέση με το εργατικό κίνημα, με τις αξίες και τα ιδανικά του φτωχού-λαϊκού κόσμου, με τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας.

 

Να μη μπορούν να σταθούν πουθενά.

Να σβήσουν από προσώπου γης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paralia-kalokairi-oikogeneia.jpg
Μία στις πέντε οικογένειες χάνει φέτος το επίδομα τέκνων – Ποιοι αποκλείονται και γιατί
Oι δικαιούχοι ανήλθαν σε 488.735, ενώ τον Μάιο του ίδιου έτους ήταν 512.917 και τον Μάιο του 2024 604.293
Μία στις πέντε οικογένειες χάνει φέτος το επίδομα τέκνων – Ποιοι αποκλείονται και γιατί
digital content
Μεγάλος Οργανισμός αναζητά Δημιουργούς Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου (e-Learning)
Εάν θέλεις να γίνεις μέλος του μεγαλύτερου οργανισμού στην Ελλάδα στην ψηφιοποίηση εκπαιδευτικού υλικού (e-learning) τότε αυτή η αγγελία σε αφορά
Μεγάλος Οργανισμός αναζητά Δημιουργούς Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου (e-Learning)