Κεραμέως
ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ/INTIME NEWS
Νίκη Κεραμέως: Αυτό είναι το σχέδιό μας για τις προσλήψεις και την απορρόφηση των επιτυχόντων του διαγωνισμού

Ένα τεστ προσομοίωσης, που θα πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες και με το οποίο θα εξετάζεται η αντίδραση σε καταστάσεις διαχείρισης κρίσεων και επίλυσης προβλημάτων, θα περιμένει τους υποψήφιους εργαζομένους σε συγκεκριμένες θέσεις στο Δημόσιο, αποκαλύπτει η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Και εξηγεί: «Δρομολογούμε την ανάπτυξη ενός ηλεκτρονικού εργαλείου, το οποίο θα συμβάλει στον έλεγχο δεξιοτήτων σε κέντρα αξιολόγησης (Assessment Centers), τα οποία θα διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή για τη χρήση εξελιγμένων εργαλείων διάγνωσης της καταλληλότητας των υποψηφίων σε συνάρτηση με το προφίλ της υπό πλήρωση θέσης. Για να γίνω πιο σαφής, φανταστείτε ένα περιβάλλον προσομοίωσης εντός του οποίου υποψήφιοι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να απασχοληθούν στο Δημόσιο θα εξετάζονται σε ουδέτερο χρόνο, ως προς την αντίδρασή τους σε καταστάσεις διαχείρισης κρίσεων και επίλυσης προβλημάτων. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουμε να επιτύχουμε την επιτάχυνση των διαδικασιών, μέσω της δημιουργίας μιας «δεξαμενής» υποψηφίων δημοσίων υπαλλήλων»

Δημοσιογράφος: Σε αναμονή βρίσκονται 14.875 επιτυχόντες του γραπτού πανελλαδικού διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Ποιο είναι το σχέδιο για επίσπευση των προσλήψεων;

Νίκη Κεραμέως : «Η ταχύτερη και πιο στοχευμένη στελέχωση του Δημοσίου με το απαραίτητο προσωπικό βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητές μας. Το πολυτιμότερο συστατικό για τις αλλαγές που σχεδιάζουμε στο Δημόσιο είναι το ανθρώπινο δυναμικό μας. Με την ανάληψη των καθηκόντων μου, συναντήθηκα με τη διοίκηση του ΑΣΕΠ προκειμένου να δρομολογήσουμε ταχύτερες και πιο αποτελεσματικές διαδικασίες προσλήψεων, με ιδιαίτερη έμφαση στην απορρόφηση των επιτυχόντων του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ τον περασμένο Μάρτιο.

Προχωρούν οι ενέργειες για την έκδοση των πρώτων προκηρύξεων από το ΑΣΕΠ για προσλήψεις σε πάνω από 180 φορείς του Δημοσίου από τη «δεξαμενή» των επιτυχόντων σε ειδικότητες όπως μηχανικούς, γεωπόνους, πληροφορικούς, κτηνιάτρους, οικονομολόγους, νομικούς, ψυχολόγους, προσωπικό διοικητικών καθηκόντων.

Παράλληλα και ξεχωριστά από την απορρόφηση επιτυχόντων του πανελλαδικού διαγωνισμού, έχει δοθεί προτεραιότητα σε προσλήψεις σε ευαίσθητους τομείς, όπως είναι για παράδειγμα η Υγεία όπου ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει 10.000 προσλήψεις. Προ ημερών, μάλιστα, άνοιξε η πλατφόρμα για την πρόσληψη 250 διασωστών στο ΕΚΑΒ».


Διαβάστε επίσης:

Έρχεται "Βομβαρισμός" προσλήψεων στο Δημόσιο

Έναν "βομβαρδισμό" από προκηρύξεις θα έχουμε εντός του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου από το ΑΣΕΠ για χιλιάδες μόνιμες θέσεις σε φορείς του Δημοσίου

  • Προκήρυξη μονίμων για 1.565 υποψήφιους Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε Ανεξάρτητες Αρχές, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και ΟΤΑ αλλά και 16 υπουργεία
  • Α' φάση προσλήψεων αναπληρωτών (περίπου 20.000 με 25.000 προσλήψεις)
  • Προκηρύξεις 2Κ και 3Κ
  • Δημοτική αστυνομία (1.213 προσλήψεις)
  • Δικαστική αστυνομία (700 προσλήψεις)
  • Προκήρυξη για προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ. χωρίς Χωρίς αθλητικές δοκιμασίες
  • ΕΠΟΠ (1.700)
  • 1.500 προσλήψεις στα Νοσοκομεία

Δείτε εδώ περισσότερα

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΚΤΕΛ: Ζητούνται εισπράκτορες με μισθό 1.500€

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Άνοιξε ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΝΕΟ - Πιστοποίηση Ιταλικών για ΑΣΕΠ ΕΥΚΟΛΑ και ΑΜΕΣΑ (ΕΞΤΡΑ Μοριοδότηση 2ης Ξένης Γλώσσας)

ΑΣΕΠ: Πάρτε το πιο ΕΥΚΟΛΟ online PROFICIENCY στην Ελλάδα σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες (Μόνο 95 ευρώ)

ΑΣΕΠ Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC ή ECDL σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες με εξ αποστάσεως τεστ  - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα